B. V. utanpotlassport.hu 2020.07.04 12:31 Frissítve: 2020.07.04 12:35

Jégkorong: végleges az utánpótlás-világbajnokságok programja

A junior fiúk Dániában, az ifjúságiak Olaszországban, az U18-as lányok pedig Győrben léphetnek jégre a 2021-es korosztályos jégkorong-világbajnokságokon. Íme, a pontos időpontok!

A koronavírus-járvány miatt valamennyi sportág korosztályos versenynaptára a feje tetejére, az események zömét törölték vagy elhalasztották. A jégkorongozók tornáival a napokban válaszolták meg a még nyitott kérdéseket.

Az U18-as fiúk Asiagóba utazhatnak Forrás: MJSZ

Az U18-as fiúk Asiagóba utazhatnak  •  Forrás: MJSZ

A nemzetközi szövetség közleménye alapján még az idén decemberben rendezik meg az U20-as divízió I/A csoportos világbajnokságát. A vb-t az első tervek alapján február közepén rendezték volna, de a résztvevő országoknak, többek között a magyarnak sem volt megfelelő, ezért találtak végül új időpontot a tornának.

Mint emlékezetes, tavaly év végén Kijevben az I/B-s tornáról százszázalékos mérleggel jutottak fel a legjobb tizenhat közé a mieink. Az I/A-s vb-t a dániai Horsholmban rendezik, az immár Horváth András vezette feljutó magyar csapatra a házigazda mellett a kazah, a fehérorosz, a lett és a norvég együttes vár.

A többi magyar érdekeltségű utánpótlás-vb időpontja már korábban biztossá vált. Az ifjúsági korú divízió I/B-világbajnokságát olaszországi Asiagóba tartják, április 18-án kezdődik, és egy hétig tart. A korosztály idei tornáját az idén elsöpörte a koronavírus-járvány, egy évvel korábban, Székesfehérváron bronzérmet nyert Svasznek Bence együttese.

Mint azt már korábban megírtuk, a tavaly Németországban harmadik helyezett U18-as lányok jövő év elején, januárban hazai környezetben léphetnek jégre. Január 10. és 16. között a győri csarnokban küzdhet Bedő Botond együttese a feljutásért, illetve a dobogós helyekért.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.