UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.07 20:33 Frissítve: 2019.11.07 20:43

Jégkorong: szétlövésben kapott ki az U20-as válogatott a vb főpróbáján

A decemberi, kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő U20-as válogatott lejátszotta első meccsét a franciaországi felkészülési tornán. A Vas Márton által irányított csapat szétlövésben kapott ki az olaszoktól.

jegkor

 •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Csütörtökön lejátszotta első meccsét az U20-as válogatott a franciaországi Vaujanyben zajló felkészülési tornán. Az ellenfél az olasz válogatott volt. A szövetség beszámolója szerint Sági Máté védte a kaput a találkozón, és akadt is dolga az első két harmadban, mint ahogyan kollégájának is, de nem született gól „negyven” perc után. Az olaszok ugyan a kapuvasat is eltalálták, de ugyanúgy benne volt a gól a magyar csapat játékában. Jött is. A harmadik harmad 6. percében egy elég tartalmas akció végén Sárdi Máté tette be a korongot Kovács Sebestyén és Horváth László passzából (1–0).

Ám az olaszok 8:43-mal a vége előtt egyenlítettek egy váll fölött ellőtt, majd talán valakinek a hátán is megpattanó koronggal, és bár a harmad további része tartogatott izgalmakat, újabb gól már nem született. Hét-hét kiállítást ítéltek a játékvezetők a meccsen, az utolsót Pokornyi Dávid kapta 31 másodperccel a vége előtt, így a magyarok emberhátrányban kezdték a hosszabbítást, ami büntetőkbe torkollt. Az elején az olaszok érezhették magukat biztonságban, az utolsó kör előtt a magyar válogatott (Szécsi Patrik és Dézsi Bence is betalált). Javított az ellenfél, így egállal jöhetett az „aki először hibázik, alulmarad” játék. Itt nagyobb szerencséje volt az olaszoknak, Oehler másodszor is bevágta.

„Egy kicsit rozsdásak voltunk ma, sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egyet tudtunk belőni nagy nehezen, bevakartunk, kapartunk egy korongot a harmadik lövés után. Kicsit gyorsítani kell a játékunkon, nagyon sokat veszítünk azzal, hogy megkapjuk a korongot, várunk egy ütemet vagy kettőt, ennyi idő alatt vissza tud rendeződni az ellenfél védelme. Nem használjuk ki azt a sebességünket, ami egyébként van. Összességében nem játszottunk rosszul, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, a védekező harmadunkban is jól dolgoztunk, természetesen az olaszoknak azért volt két-három nagyobb helyzete. A kapusunk is jól dolgozott, szóval jó kis meccsen vagyunk túl, ha kicsit gyorsulunk, onnantól jönnek a gólok is” – értékelt Vas Márton szövetségi kapitány.

A magyar válogatott pénteken 19:30-tól a házigazda franciákkal játszik.

Nemzetközi torna, Vaujany, 1. játéknap
Magyarország–Olaszország 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)
Gólszerzők: Sárdi (Horváth, Kovács S.), illetve Luisetti (Brunner), Oehler

További érdekességek a csapatról és tornáról ITT érhetők el.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.