Jégkorong: profi szerződést kapott Újpesten a 19 éves Szalma Zsolt

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 09:14
Címkék
A tavalyi évadban mutatott remek teljesítménye után profi szerződést kapott az UTE 19 éves játékosa, Szalma Zsolt. Honlapunkban beszélt az elmúlt esztendőről, klubszeretetéről és további terveiről is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huRemek évadot zárt, így klubjától profi szerződést kapott az UTE 19 éves támadója, Szalma Zsolt. A korosztályos válogatott jégkorongozó beverekedte magát a lila-fehérek kezdőcsapatába, decemberben pedig részt vett a franciaországi divízió I/A csoportos U20-as világbajnokságon.Bruckner Vince – utanpotlassport.huRemek évadot zárt, így klubjától profi szerződést kapott az UTE 19 éves támadója, Szalma Zsolt. A korosztályos válogatott jégkorongozó beverekedte magát a lila-fehérek kezdőcsapatába, decemberben pedig részt vett a franciaországi divízió I/A csoportos U20-as világbajnokságon.

Szalma Zsoltra már a felnőttek között számítanak Újpesten Forrás: UTE
Szalma Zsoltra már a felnőttek között számítanak Újpesten Forrás: UTE

Szalma Zsoltra már a felnőttek között számítanak Újpesten  •  Forrás: UTE

„Úgy indult az év, hogy inkább a juniorcsapatban fogok játszani, ezért egyértelműen sikeresnek érzem a mögöttem néhány hónapot, hiszen helyt álltam a felnőttek között is. A csapat nagyszerűévet zárt, bár még többet is kihozhattunk volna belőle. Örülök a szerződésnek, és annak, hogy hosszú távon számolnak velem.

Zsoltnak nagy terve volt, hogy egyszer az újpesti felnőttcsapatban szerepeljen, elvégre gyerekkora óta ott él és játszik.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy bemutatkozhattam az Erste Ligás együttesben. Mostantól azon leszek, hogy továbbra is megfeleljek ennek a színvonalnak, és tovább fejlődjek Újpesten.”

Csatárként természetesen támadni szeret a legjobban, bárkivel össze tud játszani a támadóharmadban, és a lövései is sokat javultak. Viszont gyorsaságban sokat szeretne javulni a következő évadban.

Szalma zsolt portré
Szalma zsolt portré
Nagy kérdés, a profi szerződés után milyen szerep hárulhat rá az előző szezonban a kupdöntőig menetelő együttesben.

„Igazából minden rajtam múlik. A lehetőséget biztos megkapom, a kérdés az, mennyire tudok vele élni. Jövőre igazi élcsapatnak számítunk majd itthon, a bajnoki döntő, de akár az aranyérem is elérhető lehet. Decemberben a válogatottal mindenképpen szeretnénk visszajutni a divízió I/A csoportba.”

Zsolt a következő években kipróbálná magát külföldön, a finn vagy a svéd bajnokságban, és pár esztendőn belül be szeretne mutatkozni a felnőttválogatottban is.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik