utanpotlassport.hu 2018.07.02 09:14 Frissítve: 2018.07.02 09:15

Jégkorong: profi szerződést kapott Újpesten a 19 éves Szalma Zsolt

A tavalyi évadban mutatott remek teljesítménye után profi szerződést kapott az UTE 19 éves játékosa, Szalma Zsolt. Honlapunkban beszélt az elmúlt esztendőről, klubszeretetéről és további terveiről is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huRemek évadot zárt, így klubjától profi szerződést kapott az UTE 19 éves támadója, Szalma Zsolt. A korosztályos válogatott jégkorongozó beverekedte magát a lila-fehérek kezdőcsapatába, decemberben pedig részt vett a franciaországi divízió I/A csoportos U20-as világbajnokságon.

Szalma Zsoltra már a felnőttek között számítanak Újpesten Forrás: UTE

Szalma Zsoltra már a felnőttek között számítanak Újpesten  •  Forrás: UTE

„Úgy indult az év, hogy inkább a juniorcsapatban fogok játszani, ezért egyértelműen sikeresnek érzem a mögöttem néhány hónapot, hiszen helyt álltam a felnőttek között is. A csapat nagyszerű évet zárt, bár még többet is kihozhattunk volna belőle. Örülök a szerződésnek, és annak, hogy hosszú távon számolnak velem.

Zsoltnak nagy terve volt, hogy egyszer az újpesti felnőttcsapatban szerepeljen, elvégre gyerekkora óta ott él és játszik.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy bemutatkozhattam az Erste Ligás együttesben. Mostantól azon leszek, hogy továbbra is megfeleljek ennek a színvonalnak, és tovább fejlődjek Újpesten.”

Csatárként természetesen támadni szeret a legjobban, bárkivel össze tud játszani a támadóharmadban, és a lövései is sokat javultak. Viszont gyorsaságban sokat szeretne javulni a következő évadban.

Szalma zsolt portréNagy kérdés, a profi szerződés után milyen szerep hárulhat rá az előző szezonban a kupdöntőig menetelő együttesben.

„Igazából minden rajtam múlik. A lehetőséget biztos megkapom, a kérdés az, mennyire tudok vele élni. Jövőre igazi élcsapatnak számítunk majd itthon, a bajnoki döntő, de akár az aranyérem is elérhető lehet. Decemberben a válogatottal mindenképpen szeretnénk visszajutni a divízió I/A csoportba.”

Zsolt a következő években kipróbálná magát külföldön, a finn vagy a svéd bajnokságban, és pár  esztendőn belül be szeretne mutatkozni a felnőttválogatottban is.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.