Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.04.01 19:40 Frissítve: 2020.04.01 19:59

Jégkorong: Papp Kristóf szezonja is félbeszakadt az USHL-ban

A koronavírus-járvány miatt előbb elköszönt a USHL-es Des Moines Buccaneerstől, és itthon készül a jégkorong-válogatott 18 éves csatára, Papp Kristóf, aki a saját fejlődéséről, a nottinghami góljáról és az NHL-ről is beszélt.

Előtte néhány órával még mérkőzést játszott, másnap pedig kiderült, hogy a világszerte pusztító koronavírus-járvány miatt félbeszakad a világ talán legerősebb junior hokiligája, a USHL is. A szezonban harmincöt pontot (16 gól, 19 gólpassz) szerző 18 éves Papp Kristóf nem sokkal később Magyarország felé vette az irányt, és itthonról várja a fejleményeket. Honlapunknak adott interjújában beszélt a saját fejlődéséről, az első góljáról a nagyválogatottban és az egyelőre elmaradt NHL-draftról is.

Papp Kristóf februárban góllal debütált a felnőttválogatottban Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Papp Kristóf februárban góllal debütált a felnőttválogatottban  •  Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

– Felteszem, nem ilyen szezonzárásról álmodtál. Miként fogadtad a hírt, hogy vége a bajnokságnak?

– Egyik reggel, amikor már éppen indultam volna otthonról, szóltak, hogy nem lesz edzés, majd nem sokkal később érkezett a hír: a bajnokságot is felfüggesztették. Két szép szezont töltöttem ebben a ligában, nem számítottam rá, hogy hetekkel az alapszakasz vége előtt el kell köszönnöm a csapattársaktól. Ez a lezárás azért is fájó, mert éppen kezdett jó formába lendülni a csapat, és akár a playoffot is elérhettük volna.

– Az év közben váltottál csapatot ligán belül: a sereghajtó Madison Capitolsból a Des Moines Buccaneers gárdájába igazoltál. Mennyire sikerült jól a váltás?

– Egyértelműen pozitív löketet adott. Persze, nem arról van szó, hogy a Madisonban nem éreztem volna jól magamat, de ott már megszokottá váltak a dolgok. Rendre sok jégidőt kaptam, de csak a támadóharmadra és a góllövésre kellett koncentrálnom. A Des Moinesben ez nem így volt: sokkal érettebb hokit játszottunk, keményebbé kellett válnom. Ez a két időszak összerakva pont optimális volt.

– A remek USHL-szezon mellett a felnőttválogatottban is bemutatkozhattál a nottinghami olimpiai selejtező tornán, ráadásul góllal… Milyen emlékként él benned az a bizonyos találat?

– Hatalmas ajándékként és megtiszteltetésként éltem meg, hogy a magyar válogatott tagjaként korcsolyázhattam ki a jégre. Próbáltam nem rágörcsölni, nem akartam feltétlenül gólt vagy pontot szerezni. Az, hogy végül összejött, csak hab a tortán.

Papp Kristóf a USHL-ben, a Des Moines Buccaneers mezében Forrás: Des Moines Buccaneers

Papp Kristóf a USHL-ben, a Des Moines Buccaneers mezében  •  Forrás: Des Moines Buccaneers

– A következő évadot viszont már az egyetemi ligában töltöd Michiganben. Mit remélsz ettől az új kalandtól?

– Nagyon, nagyon várom már. Új fejezet kezdődik az életemben, üzleti menedzsmentet fogok tanulni. Keményen edzek most is, hogy készen álljak arra a szintre. Az egyetemi ligáról azt hallottam, hogy elsősorban erőnlétileg, fizikailag jelent nagy váltást, ezért most erre koncentrálok.

– A legnehezebb kérdés következik: ha azt mondom, NHL?

– Mint minden jégkorongozónak, nekem is gyerekkora álmom, hogy bekerüljek. Annyit tudok még mondani, hogy több NHL-es csapat keresett meg, mint egy évvel korábban, személyiségteszteken vettem részt. Azt ugyanakkor nem tudom, hogy a járvány miatt történt halasztás jót vagy rosszat tesz az esélyeknek.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).