B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.06 16:12 Frissítve: 2019.11.06 16:13

Jégkorong: nemzetközi megméretéseken a korosztályos válogatottak

Az U20-as válogatott Franciaországban, az U18-as együttes Olaszországban hangol a világbajnokságok előtt, miközben az U17-esek itthon játszanak a szlovákokkal a nemzetközi héten.

Sűrű lesz a forgalom a hazai és külföldi jégpályákon a hét második felében: a korosztályos fiúválogatottak közül az U20-as, az U18-as és az U17-es gárda is pályára lép.

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra Forrás: MJSZ

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra  •  Forrás: MJSZ

A legidősebbek, a juniorok Franciaországban vesznek részt felkészülési tornán, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert vaujany-i megméretés az utolsó a decemberi, kijevi divízió I/B csoportos világbajnokság előtt.

A tornán a házigazda franciák mellett az olaszokkal és az egy osztállyal feljebb játszó szlovénekkel mérkőzik meg Vas Márton együttese, amely már túl van néhány mérkőzésen a mostani évadban: augusztus elején az U18-as amerikai válogatottal játszott edzőmeccset, a karlstadi Super Challenge Cupon pedig ötödik lett.

Szintén csütörtökön kezd az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott. Svasznek Bence együttese a hazai együttes mellett osztrákokkal és szlovénekkel meccsel. A háromnapos esemény a felkészülés egyik fontos állomás lehet az áprilisi, divízió I/B csoportos világbajnokság előtt, amelyen mindhárom riválissal találkozik a magyar csapat.

Az U17-es alakulat pedig pénteken és szombaton játszik egy-egy mérkőzést a szlovákok U16-os válogatottjával.

Az U20-as keret:
Kapus: Horváth Dominik (IOGJA), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Gáspár Levente (Vasas), Hadobás Zétény (Arlanda Wings, svéd), Kudor Bencegúz (MAC), Pokornyi Dávid (UTE), Szécsi Patrik (HK Budapest)
Csatárok: Almási Márk (Fehérvári Titánok), Ambrus Gergő (Fehérvári Titánok), Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Rétfalvi Kristóf (IOFJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Péter Donát (Augsburg, német), Sárdi Máté (Dukla Trencin, szlovák), Schlekmann Márk (MAC), Zsigmond Áron (UTE)

Az U18-as keret:
Kapusok: Antek Tamás (Debreceni HK), Ollári Zsombor (IOGJA)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Halmstad HHC, svéd), Kóger Balázs (IOGJA), Molnár Gergő (IOGJA), Szabó Kornél (Debreceni HK)
Csatárok: Ambrus Csongor (IOGJA), Banga Nándor (UTE), Bartók András (Debreceni HK), Farkas István Tamás (IOGJA), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Szalmás Bence (MAC), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Tóth Tamás (DVTK)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.