B. V. utanpotlassport.hu 2019.11.06 16:12 Frissítve: 2019.11.06 16:13

Jégkorong: nemzetközi megméretéseken a korosztályos válogatottak

Az U20-as válogatott Franciaországban, az U18-as együttes Olaszországban hangol a világbajnokságok előtt, miközben az U17-esek itthon játszanak a szlovákokkal a nemzetközi héten.

Sűrű lesz a forgalom a hazai és külföldi jégpályákon a hét második felében: a korosztályos fiúválogatottak közül az U20-as, az U18-as és az U17-es gárda is pályára lép.

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra Forrás: MJSZ

Az U20-as hokiválogatott Franciaországban készül a világbajnokságra  •  Forrás: MJSZ

A legidősebbek, a juniorok Franciaországban vesznek részt felkészülési tornán, amely azért is kiemelt jelentőségű, mert vaujany-i megméretés az utolsó a decemberi, kijevi divízió I/B csoportos világbajnokság előtt.

A tornán a házigazda franciák mellett az olaszokkal és az egy osztállyal feljebb játszó szlovénekkel mérkőzik meg Vas Márton együttese, amely már túl van néhány mérkőzésen a mostani évadban: augusztus elején az U18-as amerikai válogatottal játszott edzőmeccset, a karlstadi Super Challenge Cupon pedig ötödik lett.

Szintén csütörtökön kezd az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as válogatott. Svasznek Bence együttese a hazai együttes mellett osztrákokkal és szlovénekkel meccsel. A háromnapos esemény a felkészülés egyik fontos állomás lehet az áprilisi, divízió I/B csoportos világbajnokság előtt, amelyen mindhárom riválissal találkozik a magyar csapat.

Az U17-es alakulat pedig pénteken és szombaton játszik egy-egy mérkőzést a szlovákok U16-os válogatottjával.

Az U20-as keret:
Kapus: Horváth Dominik (IOGJA), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas)
Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Dóczi Zsombor (MAC), Gáspár Levente (Vasas), Hadobás Zétény (Arlanda Wings, svéd), Kudor Bencegúz (MAC), Pokornyi Dávid (UTE), Szécsi Patrik (HK Budapest)
Csatárok: Almási Márk (Fehérvári Titánok), Ambrus Gergő (Fehérvári Titánok), Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Rétfalvi Kristóf (IOFJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Péter Donát (Augsburg, német), Sárdi Máté (Dukla Trencin, szlovák), Schlekmann Márk (MAC), Zsigmond Áron (UTE)

Az U18-as keret:
Kapusok: Antek Tamás (Debreceni HK), Ollári Zsombor (IOGJA)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Jakabfy Sámuel (Halmstad HHC, svéd), Kóger Balázs (IOGJA), Molnár Gergő (IOGJA), Szabó Kornél (Debreceni HK)
Csatárok: Ambrus Csongor (IOGJA), Banga Nándor (UTE), Bartók András (Debreceni HK), Farkas István Tamás (IOGJA), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Mattyasovszky Gergely (DVTK), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Szalmás Bence (MAC), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Tóth Tamás (DVTK)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.