HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.12 22:38 Frissítve: 2019.01.12 22:40

Jégkorong: leány U18-as válogatottunk győzött Ausztria ellen a vb-n

Negyedik mérkőzésén van túl a magyar leányválogatott az U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen ezúttal két vesztes találkozót követően egy góllal múlta felül a házigazda Ausztriát.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu A szombati esti, Ausztria elleni találkozó előtt már világossá vált, hogy csapatunknak már nem maradt esélye a feljutásra, de a második vagy a harmadik hely megszerzése még mindig lehetséges. Ehhez azonban nyerni kellett a hátralévő két összecsapáson. Bedő Botond vezetőedző a csütörtöki vesztes mérkőzést követően magabiztosan jelentette ki, hogy céljaik elérése érdekében a házigazda osztrákok és a vb-újonc dánok ellen már újra győztesen hagyja el a jeget a magyar csapat. Optimizmusát elsősorban a gárda legutóbbi, Németország ellen nyújtott meggyőző teljesítményére alapozta a szakember.

Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén Forrás: jegkorongblog.hu

Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Sajnos a mérkőzés eleje nem igazolta a derűlátást, hiszen az osztrák együttes Geifes Leoni révén hamar vezetést szerzett (0-1). Ezt követően sokáig küzdöttünk az egyenlítésért, de egyik helyzetünket sem sikerült értékesítenünk. A kitartó próbálkozás azonban a harmad végére meghozta gyümölcsét, és a lefújás előtt bő egy perccel Horváth Imola lőtt az osztrák kapuba (1-1).

Az első játékrész végén szerzett gólunk nagyon jót tett a csapatnak, hiszen a második harmad elején újabb magyar találatnak örülhettünk: ezúttal válogatottunk házi gólkirálya, Seregély Mira volt eredményes (2-1). A középső játékrészben még egy-egy kiállítás borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, de a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. Együttesünk magabiztosan tartotta a korongot, és ezzel sikerült megőriznie a harmad végéig egygólos előnyét.

Az utolsó felvonásra is ugyanazzal az elszántsággal jött ki csapatunk a jégre, mint amit az első két harmadban láthattunk tőlük. A határozottság néha túlzott keménységbe is torkollott: előbb Kreisz Emmát, majd Fecske Maját küldték ki a büntetőpadra a játékvezetők. A házigazdák mindent egy lapra tettek fel, és az utolsó két percben három alkalommal is lehozták kapusukat, hogy ezzel mezőnyfölényt teremtsenek. Ezek a próbálkozások azonban nem jártak sikerrel, és lányaink – két vesztes mérkőzést követően – újra győzni tudtak a vb-n, amivel megmaradt az esély a dobogó második fokára. Amennyiben a zárónapon a németek megszerzik a három pontot a szlovákok ellen, mi pedig rendes játékidőben megverjük a dánokat, akár az ezüstérmet is megszerezhetjük.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Ausztria  2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Gólok: Horváth, Seregély ill. Leoni
A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 2-3
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria 2-1
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.