utanpotlassport.hu 2019.01.12 22:38 Frissítve: 2019.01.12 22:40

Jégkorong: leány U18-as válogatottunk győzött Ausztria ellen a vb-n

Negyedik mérkőzésén van túl a magyar leányválogatott az U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen ezúttal két vesztes találkozót követően egy góllal múlta felül a házigazda Ausztriát.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu A szombati esti, Ausztria elleni találkozó előtt már világossá vált, hogy csapatunknak már nem maradt esélye a feljutásra, de a második vagy a harmadik hely megszerzése még mindig lehetséges. Ehhez azonban nyerni kellett a hátralévő két összecsapáson. Bedő Botond vezetőedző a csütörtöki vesztes mérkőzést követően magabiztosan jelentette ki, hogy céljaik elérése érdekében a házigazda osztrákok és a vb-újonc dánok ellen már újra győztesen hagyja el a jeget a magyar csapat. Optimizmusát elsősorban a gárda legutóbbi, Németország ellen nyújtott meggyőző teljesítményére alapozta a szakember.

Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén Forrás: jegkorongblog.hu

Boldogan énekelték lányaink a himnuszt a mérkőzés végén  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Sajnos a mérkőzés eleje nem igazolta a derűlátást, hiszen az osztrák együttes Geifes Leoni révén hamar vezetést szerzett (0-1). Ezt követően sokáig küzdöttünk az egyenlítésért, de egyik helyzetünket sem sikerült értékesítenünk. A kitartó próbálkozás azonban a harmad végére meghozta gyümölcsét, és a lefújás előtt bő egy perccel Horváth Imola lőtt az osztrák kapuba (1-1).

Az első játékrész végén szerzett gólunk nagyon jót tett a csapatnak, hiszen a második harmad elején újabb magyar találatnak örülhettünk: ezúttal válogatottunk házi gólkirálya, Seregély Mira volt eredményes (2-1). A középső játékrészben még egy-egy kiállítás borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, de a kapuk nem forogtak igazán veszélyben. Együttesünk magabiztosan tartotta a korongot, és ezzel sikerült megőriznie a harmad végéig egygólos előnyét.

Az utolsó felvonásra is ugyanazzal az elszántsággal jött ki csapatunk a jégre, mint amit az első két harmadban láthattunk tőlük. A határozottság néha túlzott keménységbe is torkollott: előbb Kreisz Emmát, majd Fecske Maját küldték ki a büntetőpadra a játékvezetők. A házigazdák mindent egy lapra tettek fel, és az utolsó két percben három alkalommal is lehozták kapusukat, hogy ezzel mezőnyfölényt teremtsenek. Ezek a próbálkozások azonban nem jártak sikerrel, és lányaink – két vesztes mérkőzést követően – újra győzni tudtak a vb-n, amivel megmaradt az esély a dobogó második fokára. Amennyiben a zárónapon a németek megszerzik a három pontot a szlovákok ellen, mi pedig rendes játékidőben megverjük a dánokat, akár az ezüstérmet is megszerezhetjük.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Ausztria  2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Gólok: Horváth, Seregély ill. Leoni
A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 2-3
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria 2-1
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.