UP-info utanpotlassport.hu 2020.05.18 13:15 Frissítve: 2020.05.18 13:22

Jégkorong: közülük kerül ki az év ifjúsági korú játékosa

Nyilvánosságra hozták azt a három ifjúsági korú játékost, aki az idén elnyerheti a Leveles-kupát. Két légiós, Keresztes Levente és Ortenszky Tamás, valamint a MAC-os Schlekmann Márk került az első háromba.

Az évad végeztével a jégkorongsportban ismét kiosztják az egyéni elismeréseket. A szövetség nyilvánosságra hozta a szezon három legjobb ifjúsági korú játékosát is, a díjra az utánpótlás-válogatottak szakmai stábja jelölte a játékosokat, a végső győztest pedig az MJSZ Szakmai Bizottsága választja ki.

év ifjúsági játékosa

Keresztes Levente (Twin City Thunder, amerikai): A MAC Budapestben nevelkedett 18 éves csatár első szezonját töltötte légiósként a tengerentúli NCDC ligában szereplő Twin City Thunderben. A nála két-három évvel idősebbek mezőnyében remekül megállta a helyét, 42 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 gólpasszt) szerzett. Teljesítményével felhívta magára a figyelmet a legerősebb amerikai juniorligában is: az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms lefoglalta a játékjogát a következő idényre. Keresztes emellett az U20-as válogatott divízió I/A csoportba való feljutásából is kivette a részét: öt góllal és négy gólpasszal járult hozzá  a divízió I/B csoport megnyeréséhez.

Ortenszky Tamás (Biel Bienne, svájci): A Svájcban légióskodó 18 éves védő a szezont egy korosztállyal feljebb, az U20-as bajnokságban játszotta le a Biel Bienne csapatában. Első sorosként 31 mérkőzésen 19 pontot szerzett, ebből ötször volt eredményes és tizennégy gólpasszt írhattak a neve mellé. Az idény elején bemutatkozott az U20-as válogatottban is.

Schlekmann Márk (MAC Újbuda): A MAC Újbuda 18 éves csatárára idén már nemcsak a klub korosztályos csapataiban számítottak, de a szlovák Tipsport Ligában szereplő felnőttcsapatban is lehetőséget adott neki Majoross Gergely vezetőedző. Huszonegy mérkőzésen korcsolyázhatott a jégre, s még mielőtt a koronavírus miatt lelőtték volna a bajnokságot, március elején a Nitra ellen megszerezte a ligában az első gólját. Ám nem ez volt az első találata a felnőttek között, hiszen novemberben a DEAC elleni kupameccsen már eredményes volt. Emellett tagja volt az osztrák juniorligát (EBYSL) megnyerő MAC csapatának, az ifjúsági ligában, az EBJL-ben pedig éppen a döntőt játszották volna a Klagenfurt ellen, amikor a vírus végett vetett a szezonnak.

Győztest hirdetnek majd az Erste Liga szezon felfedezettje kategóriában is. Arra az elismerésre még Molnár Dávid (21), Páterka Bence (20) és Szűcs István (22) esélyes.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).