Jégkorong: közülük kerül ki az év ifjúsági korú játékosa

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.18. 13:15
Címkék
Nyilvánosságra hozták azt a három ifjúsági korú játékost, aki az idén elnyerheti a Leveles-kupát. Két légiós, Keresztes Levente és Ortenszky Tamás, valamint a MAC-os Schlekmann Márk került az első háromba.

Az évad végeztével a jégkorongsportban ismét kiosztják az egyéni elismeréseket. A szövetség nyilvánosságra hozta a szezon három legjobb ifjúsági korú játékosát is, a díjra az utánpótlás-válogatottak szakmai stábja jelölte a játékosokat, a végső győztest pedig az MJSZ Szakmai Bizottsága választja ki.

év ifjúsági játékosa
év ifjúsági játékosa

Keresztes Levente (Twin City Thunder, amerikai):A MAC Budapestben nevelkedett 18 éves csatár első szezonját töltötte légiósként a tengerentúli NCDC ligában szereplő Twin City Thunderben. A nála két-három évvel idősebbek mezőnyében remekül megállta a helyét, 42 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 gólpasszt) szerzett. Teljesítményével felhívta magára a figyelmet a legerősebb amerikai juniorligában is: az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms lefoglalta a játékjogát a következő idényre. Keresztes emellett az U20-as válogatott divízió I/A csoportba való feljutásából is kivette a részét: öt góllal és négy gólpasszal járult hozzá a divízió I/B csoport megnyeréséhez.

Ortenszky Tamás (Biel Bienne, svájci):A Svájcban légióskodó 18 éves védő a szezont egy korosztállyal feljebb, az U20-as bajnokságban játszotta le a Biel Bienne csapatában. Első sorosként 31 mérkőzésen 19 pontot szerzett, ebből ötször volt eredményes és tizennégy gólpasszt írhattak a neve mellé. Az idény elején bemutatkozott az U20-as válogatottban is.

Schlekmann Márk (MAC Újbuda):A MAC Újbuda 18 éves csatárára idén már nemcsak a klub korosztályos csapataiban számítottak, de a szlovák Tipsport Ligában szereplő felnőttcsapatban is lehetőséget adott neki Majoross Gergely vezetőedző. Huszonegy mérkőzésen korcsolyázhatott a jégre, s még mielőtt a koronavírus miatt lelőtték volna a bajnokságot, március elején a Nitra ellen megszerezte a ligában az első gólját. Ám nem ez volt az első találata a felnőttek között, hiszen novemberben a DEAC elleni kupameccsen már eredményes volt. Emellett tagja volt az osztrák juniorligát (EBYSL) megnyerő MAC csapatának, az ifjúsági ligában, az EBJL-ben pedig éppen a döntőt játszották volna a Klagenfurt ellen, amikor a vírus végett vetett a szezonnak.

Győztest hirdetnek majd az Erste Liga szezon felfedezettje kategóriában is. Arra az elismerésre még Molnár Dávid (21), Páterka Bence (20) és Szűcs István (22) esélyes.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik