Jégkorong: korosztályos válogatottjaink nemzetközi meccseken játszanak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 12:24
Címkék
Mind a négy korosztályos jégkorong-válogatott nemzetközi mérkőzéseken vesz részt a héten. A lengyelországi vb-re készülő U20-as gárda Budapesten, a hazai rendezésű világbajnokságra „tréningező” U18-as csapat Szlovéniában hangol az év fő eseményére. Az U17-esek szintén itthon, míg az egy évvel fiatalabbak Olaszországban szerepelnek.

B. V. – utanpotlassport.huBár eddig sem unatkozhattak a hazai hokisok – a korosztályos bajnokságok sűrű programjában hetente több mérkőzésen pályára lépnek –, de novemberben már tényleg beindul a jeges szezon. Ugyanis négy korosztályos válogatottunk is felkészülési mérkőzéseken vesz részt a következő, úgynevezett válogatott héten.B. V. – utanpotlassport.huBár eddig sem unatkozhattak a hazai hokisok – a korosztályos bajnokságok sűrű programjában hetente több mérkőzésen pályára lépnek –, de novemberben már tényleg beindul a jeges szezon. Ugyanis négy korosztályos válogatottunk is felkészülési mérkőzéseken vesz részt a következő, úgynevezett válogatott héten.

Az U18-as válogatott Szlovéniában hangol az április vb-re Forrás: MJSZ
Az U18-as válogatott Szlovéniában hangol az április vb-re Forrás: MJSZ

Az U18-as válogatott Szlovéniában hangol az április vb-re  •  Forrás: MJSZ

A legközelebb az U20-as, vagyis junior csapat áll idei fő megméretéséhez, a decemberi lengyelországi I/B divíziós világbajnoksághoz. A december 8. és 14. között Tychyben rendezendő tornán a házigazda mellett a szlovén, az ukrán, az olasz és a japán együttessel küzdhet meg Vas Márton társulata.

A tavaly még egy osztállyal feljebb szereplő magyar válogatott bő egy hónappal a nagy fellépés előtt hazai környezetben hangol. Az alakulat kedden kezdi a közös munkát, akkor két, majd szerdán további egy jeges edzést tartanak, a szakmai stáb ezt követően szűkíti a jelenlegi huszonnyolc fős keretet.

Az összetartásról egyébként lesznek hiányzók is: két székesfehérvári támadó, Nagy Ákos és Péter Andor sérülés, míg az Egyesült Államokban játszó Papp Kristóf klubkötelezettségek miatt van távol a csapattól.

A magyar csapat csütörtök este kezdi a tornát a pesterzsébeti sportcsarnokban. A nyitónapon az olasz, aztán a szlovén, végül a francia csapat lesz az ellenfél. Az összecsapások egyébként komoly értékmérőként is szolgálhatnak, hiszen a decemberi vb-n a szlovénokkal és az olaszokkal is összecsap a gárda.

A program:
November 8., csütörtök, 19:
Magyarország–Olaszország
November 9., péntek, 19: Magyarország–Szlovénia
November 10., szombat, 15.30: Magyarország–Franciaország

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Kovács Dávid (Langnau, svájci), Nagy Kristóf (MAC Budapest), Szeles Martin (Fehérvári Titánok), Tóth Balázs (Vasas)
Hátvédek: Bugár Gábor (MAC Budapest), Falus Ádám (Zürich, svájci), Fejes Nándor (MAC Budapest), Fekete Botond (UTE), Horváth Milán (IOGJA), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Sándor Flórián (Fehérvári Titánok), Seregély Máté (MAC Budapest), Szécsi Patrik (HK Budapest), Vas Márk (Fehérvár AV19)
Csatárok: Császár Hunor (Fehérvári Titánok), Csiki Attila (Vasas), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Horváth László (SC Csíkszereda), Kovács Alex (IOGJA), Kovács Sebestyén (UTE), Kreisz Brúnó (MAC Budapest), Madácsi Benedek (Fehérvári Titánok), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Péter Donát (Augsburg, német), Révész Marcell (Zürich, svájci), Szalma Zsolt (UTE), Szigeti Ákos (MAC Budapest), Vértes Nátán (HPK, finn)

Az U18-as válogatott mini-világbajnokságon vesz részt a jövő héten. Svasznek Bence együttese az osztrák, az olasz és a házigazda szlovén gárda ellen lép jégre Jesenicében, a Négy Nemzet-tornán. A négycsapatos mezőnyből valamennyi alakulat résztvevője lesz az áprilisi székesfehérvári I/B divíziós csoportos vb-nek.

Az edzőtábor előbb kezdődik, mint a „nagyoknak”: hétfőn két jeges tréning, kedden újabb két gyakorlás vár a játékosokra, azt követően jön majd a keretszűkítés. A csapat szerdán utazik Szlovéniába, ahol csütörtökön rajtol a torna: a mieink először a szlovének, majd az osztrákok, míg szombaton az olaszok ellen meccselnek.

A program:
November 8., csütörtök, 18.30: Magyarország–Szlovénia
November 9., péntek, 15.30: Magyarország–Ausztria
November 10., szombat, 11.30: Magyarország–Olaszország

AZ U18-AS VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Halász Béni (Linz, osztrák), Horváth Bendegúz (Egerszegi Titánok), Horváth Dominik (IOGJA)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC Budapest), Dobmayer Dominik (IOGJA), Dóczi Zsombor (MAC Budapest), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (UTE), Horváth András (UTE), Mayer Martin (MAC Budapest), Ortenszky Tamás (Biel, svájci)
Csatárok: Ambrus Gergő (IOGJA), Béres Boldizsár (UTE), Birke Attila (UTE), Filep Zsombor (Debrecen), Keresztes Levente (MAC Budapest), Komáromy Botond (Okanagan, osztrák), Kónya Krisztián (Wings, svéd), Kozma Ferenc (Debrecen), Lővei Dávid (DVTK), Mesterházy Bálint (Okanagan, osztrák), Molnár Bálint (MAC Budapest), Parragi Dániel (IOGJA), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC Budapest)

Pályán lesznek az U17-esek és az U16-osok is. Az idősebbek Dunaújvárosban töltik majd a hetet, János Csaba csapata a szlovákok egy évvel fiatalabb együttesével játszik három felkészülési mérkőzést. A „kicsik” az olaszországi Asiagóba utaznak, ahol Négy Nemzet-tornán vesznek részt: a hazaiak mellett a szlovénokkal és az osztrákokkal csapnak össze.

U17-es program:
November 8., csütörtök, 19.10: Magyarország–Szlovákia
November 9., péntek, 19.10: Magyarország–Szlovákia
November 10., szombat, 10.25: Magyarország–Szlovákia

U16-os program:
November 8., csütörtök 15: Magyarország–Szlovénia
November 9., péntek, 19: Magyarország–Olaszország
November 10., szombat, 10: Magyarország–Ausztria

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik