utanpotlassport.hu 2019.03.21 20:46 Frissítve: 2019.03.21 20:53

Jégkorong: kikapott a Fehérvár Bécsben az EBYSL-elődöntőben

Háromszor is megszerezte a vezetést, mégis alulmaradt a Fehérvár AV19 együttese az osztrák U20-as jégkorongbajnokság elődöntőjének második mérkőzésén. Andrej Brodnik csapata 6–3-as vereséget szenvedett a Vienna Capitals vendégeként, így készülhet a szombati, mindent eldöntő székesfehérvári összecsapásra.

B. V. – utanpotlassport.huA hazai bajnokság fináléját győzelemmel kezdte a Fehérvár AV19 U20-as jégkorongcsapata, csütörtökön az osztrák bázisú juniorliga (EBYSL) döntőjéért utazott Bécsbe a Fejér megyei alakulat.

Kikapott a Fehérvár Bécsben, így egyelőre nem jutott az EBYSL döntőjébe Forrás:

Kikapott a Fehérvár Bécsben, így egyelőre nem jutott az EBYSL döntőjébe  •  Forrás:

A találkozó első harmadában, bár a Capitals játszott fölényben, a Volán játékosai lehettek elégedettebbek, Halasi Márk révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapat.

A folytatásban aztán beindult a gólgyártás. A nagy versenyfutásból végül a fehérváriak jöttek ki jobban, egyenlített a Bécs, arra Almási Márk válaszolt, majd újra egalizáltak a hazaiak, de Császár Hunor újra visszaállította az egygólos különbséget.

Ám hiába kezdte előnyben az utolsó etapot a címvédő, a harmad közepén jelentkező háromperces rövid zárlat és a három bekapott gól a Vienna Capitals győzelmét eredményezte. A hazaiak végül 6–3-ra nyertek, s kiharcolták a szombati, mindent eldöntő székesfehérvári találkozót.

A Fehérvár programja pedig újabb meccsel bővül, hiszen a hazai bajnoki finálé mellett az EBYSL elődöntőjét sem nyerte még meg.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL), ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VIENNA CAPITALS (osztrák)–Fehérvár AV19 6–3 (0–1, 2–2, 4–0)
Gól:
Artner (24.), Müller (34.), Kurochkin (50.), Maxa (51.), Maurer (52.), Antal (60.), ill. Halasi (7.), Almási (33.), Császár (39.)
A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.