HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.13 17:04 Frissítve: 2019.03.13 17:14

Jégkorong: kettős fehérvári diadal az EBJL-elődöntőben

Az 5–0-as idegenbeli siker után hazai pályán fordulatos mérkőzésen 5–4-re múlta felül a Fehérvár AV19 együttese a MAC Budapest gárdáját az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. A Volán az újabb sikerrel a tavalyi évad után ismét finalista, a bajnoki címért pedig a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik.

B. V. – utanpotlassport.huHazai pályán, biztató, de kényelmesnek azért nem mondható pozícióban várhatta a a tavalyi finalista Fehérvár AV19 csapata az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntőjének második felvonását. Az első találkozón a Kisstadionban meggyőző produkcióval 5–0-ra verték a nagy rivális MAC-ot, így hazai pályán vívhatták ki az újbóli döntőbe kerülést.

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből Forrás: Fehérvár AV19

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből  •  Forrás: Fehérvár AV19

Persze, ahogyan várni lehetett, ehhez azért még a rájátszásban első helyen kiemelt fővárosiaknak is volt egy-két szavuk. Olyannyira, hogy már az első negyed órában kétszer is bevették a hazaiak kapuját, amire ugyan még Németh Kristóf révén érkezett hazai válasz, a harmad végén az akkor másodszor eredményes Keresztes Levente góljával visszaállt a kétgólos különbség az első húsz perc után.

A második etapra aztán már lényegesen jobb Volán korcsolyázott ki a jégre. A székesfehérváriak egyértelműen átvették a játék irányítását, és 3–0-val teljesítették a második játékrészt, így mindössze húsz perc választotta el őket az EBJL-döntőtől.

A harmadik harmadban azonban Keresztes harmadik találata után még egyszer feltámadt Kangyal Balázs csapata, ám Dobmayer Dominik két perccel később érkező góljára már nem jött választ az utolsó percekben egyébként sokat veszélyeztető vendégektől.

A fordulatos meccsen megszerzett 5–4-es diadal után Nagy András legénysége jutott a három nyert találkozóig zajló fináléba, amelyben a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik. Az itthon címvédő MAC-nak pedig maradt a hazai liga, amelyben alighanem szintén a Fehérváron keresztül vezet az aranyéremig vezető út.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 5–4 (1–3, 3–0, 1–1)
Gól:
Németh K. 2 (18., 32.), Horváth M. (29.), Parragi (36.), Dobmayer (45.), ill. Keresztes 3 (15., 19., 43.), Kritski (12.)
Kapura lövések:
26, ill. 26
Emberelőnyök:
5/2, ill. 2/1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.