utanpotlassport.hu 2019.03.13 17:04 Frissítve: 2019.03.13 17:14

Jégkorong: kettős fehérvári diadal az EBJL-elődöntőben

Az 5–0-as idegenbeli siker után hazai pályán fordulatos mérkőzésen 5–4-re múlta felül a Fehérvár AV19 együttese a MAC Budapest gárdáját az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. A Volán az újabb sikerrel a tavalyi évad után ismét finalista, a bajnoki címért pedig a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik.

B. V. – utanpotlassport.huHazai pályán, biztató, de kényelmesnek azért nem mondható pozícióban várhatta a a tavalyi finalista Fehérvár AV19 csapata az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntőjének második felvonását. Az első találkozón a Kisstadionban meggyőző produkcióval 5–0-ra verték a nagy rivális MAC-ot, így hazai pályán vívhatták ki az újbóli döntőbe kerülést.

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből Forrás: Fehérvár AV19

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből  •  Forrás: Fehérvár AV19

Persze, ahogyan várni lehetett, ehhez azért még a rájátszásban első helyen kiemelt fővárosiaknak is volt egy-két szavuk. Olyannyira, hogy már az első negyed órában kétszer is bevették a hazaiak kapuját, amire ugyan még Németh Kristóf révén érkezett hazai válasz, a harmad végén az akkor másodszor eredményes Keresztes Levente góljával visszaállt a kétgólos különbség az első húsz perc után.

A második etapra aztán már lényegesen jobb Volán korcsolyázott ki a jégre. A székesfehérváriak egyértelműen átvették a játék irányítását, és 3–0-val teljesítették a második játékrészt, így mindössze húsz perc választotta el őket az EBJL-döntőtől.

A harmadik harmadban azonban Keresztes harmadik találata után még egyszer feltámadt Kangyal Balázs csapata, ám Dobmayer Dominik két perccel később érkező góljára már nem jött választ az utolsó percekben egyébként sokat veszélyeztető vendégektől.

A fordulatos meccsen megszerzett 5–4-es diadal után Nagy András legénysége jutott a három nyert találkozóig zajló fináléba, amelyben a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik. Az itthon címvédő MAC-nak pedig maradt a hazai liga, amelyben alighanem szintén a Fehérváron keresztül vezet az aranyéremig vezető út.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 5–4 (1–3, 3–0, 1–1)
Gól:
Németh K. 2 (18., 32.), Horváth M. (29.), Parragi (36.), Dobmayer (45.), ill. Keresztes 3 (15., 19., 43.), Kritski (12.)
Kapura lövések:
26, ill. 26
Emberelőnyök:
5/2, ill. 2/1

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.