Jégkorong: kettős fehérvári diadal az EBJL-elődöntőben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 17:04
Címkék
Az 5–0-as idegenbeli siker után hazai pályán fordulatos mérkőzésen 5–4-re múlta felül a Fehérvár AV19 együttese a MAC Budapest gárdáját az osztrák U18-as jégkorongbajnokságban. A Volán az újabb sikerrel a tavalyi évad után ismét finalista, a bajnoki címért pedig a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik.

B. V. – utanpotlassport.huHazai pályán, biztató, de kényelmesnek azért nem mondható pozícióban várhatta a a tavalyi finalista Fehérvár AV19 csapata az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntőjének második felvonását. Az első találkozón a Kisstadionban meggyőző produkcióval 5–0-ra verték a nagy rivális MAC-ot, így hazai pályán vívhatták ki az újbóli döntőbe kerülést.B. V. – utanpotlassport.huHazai pályán, biztató, de kényelmesnek azért nem mondható pozícióban várhatta a a tavalyi finalista Fehérvár AV19 csapata az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) elődöntőjének második felvonását. Az első találkozón a Kisstadionban meggyőző produkcióval 5–0-ra verték a nagy rivális MAC-ot, így hazai pályán vívhatták ki az újbóli döntőbe kerülést.

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből Forrás: Fehérvár AV19
Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből Forrás: Fehérvár AV19

Kettős győzelemmel lépett tovább a Fehérvár az EBJL-elődöntőből  •  Forrás: Fehérvár AV19

Persze, ahogyan várni lehetett, ehhez azért még a rájátszásban első helyen kiemelt fővárosiaknak is volt egy-két szavuk. Olyannyira, hogy már az első negyed órában kétszer is bevették a hazaiak kapuját, amire ugyan még Németh Kristóf révén érkezett hazai válasz, a harmad végén az akkor másodszor eredményes Keresztes Leventególjával visszaállt a kétgólos különbség az első húsz perc után.

A második etapra aztán már lényegesen jobb Volán korcsolyázott ki a jégre. A székesfehérváriak egyértelműen átvették a játék irányítását, és 3–0-val teljesítették a második játékrészt, így mindössze húsz perc választotta el őket az EBJL-döntőtől.

A harmadik harmadban azonban Keresztes harmadik találata után még egyszer feltámadt Kangyal Balázs csapata, ám Dobmayer Dominikkét perccel később érkező góljára már nem jött választ az utolsó percekben egyébként sokat veszélyeztető vendégektől.

A fordulatos meccsen megszerzett 5–4-es diadal után Nagy András legénysége jutott a három nyert találkozóig zajló fináléba, amelyben a Klagenfurt–Red Bull Salzburg párharc győztesével mérkőzik. Az itthon címvédő MAC-nak pedig maradt a hazai liga, amelyben alighanem szintén a Fehérváron keresztül vezet az aranyéremig vezető út.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG (EBJL), ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–MAC BUDAPEST 5–4 (1–3, 3–0, 1–1)
Gól:
Németh K. 2 (18., 32.), Horváth M. (29.), Parragi (36.), Dobmayer (45.), ill. Keresztes 3 (15., 19., 43.), Kritski (12.)
Kapura lövések:
26, ill. 26
Emberelőnyök:
5/2, ill. 2/1

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik