Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.10.01 17:38 Frissítve: 2020.10.01 19:09

Jégkorong: Keresztes Levente a legjobb amerikai juniorligára készül

Nehézkesen érkezett meg az Egyesült Államokba, de most már felvette a ritmust, és készül a következő szezonra az USHL-es Youngstown Phantoms együttesével Keresztes Levente. A 18 éves korosztályos válogatott támadót kérdeztük.

Májusban érkezett a hír, hogy a korosztályos jégkorong-válogatott egyik meghatározó játékosát, Keresztes Leventét draftolta a világ legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms együttese. Teljesen új azonban nem lesz neki a közeg, hiszen már az előző évadban is a tengerentúlon hokizott, az NCDC-ben játszó Twin City Thunder együttesében 42 meccsen 42 pontot (12 gól, 30 assziszt) hozott össze.

A nyarat Magyarországon töltötte, a kiutazás nem alakult zökkenőmentesen.

„Vértes Nátánnal ketten utaztunk az Egyesült Államokba, két hetet azonban még a kiutazás előtt Zágrábban kellett töltenünk. Nem volt egyszerű a helyzet, de a helyi csapat pályáján jégre tudtunk menni a magyar szövetség segítségének köszönhetően. Végül pedig Zágráb-Isztambul-Chicago útvonalon megérkeztünk. Egy napot töltöttünk ott, a válogatott korábbi játékosával, Holéczy Rogerrel részt vettünk egy skills edzésen” – emlékezett vissza a három héttel ezelőtti történésekre Keresztes.

Keresztes Levente az USHL-ben sem venne vissza a tempóból Forrás: Instagram

Keresztes Levente az USHL-ben sem venne vissza a tempóból  •  Forrás: Instagram

A 18 éves csatárt természetesen megkérdeztük a kinti koronavírus-helyzettől is, és szerencsére pozitív hírekkel tudott szolgálni.

„Jelenleg annyira nem érzékelhető a baj, mint otthon. De természetesen a szabályokat itt is be kell tartani, a csapatnál úgy kezdtünk, hogy mindenkin elvégezték a koronavírustesztet, mindenki negatív lett, így rendben el tudtuk kezdeni a felkészülést. Bizakodó vagyok, hogy a bajnokságot is az előre eltervezett ritmusban le tudjuk játszani.”

S bár az amerikai közeg már nem lesz ismeretlen a számára, azért szintlépés előtt áll a MAC-nevelésű hokis. Abban bízik, hogy ezt a lécet is át tudja ugrani.

„A tapasztalatszerzés szempontjából nagyon fontos év lesz, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni az USHL-ben is. És ezzel együtt abban bízom, hogy az elmúlt évben látott pontátlagot meg tudom ismételni.”

Keresztesék az első bajnoki meccsüket november 6-án a Chicago Steels otthonában játsszák.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.