B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.14 08:59 Frissítve: 2020.02.14 09:07

Jégkorong: Kanadába utazik a Vasas U13-as csapata

Az idén is részt vesz a kanadai Québecben a Pee-Wee nemzetközi jégkorongtornán a Vasas U13-as együttese. Az újabb tengerentúli túrán a viadal mellett NHL-meccs is szerepel a magyar csapat programjában.

Pénteken ötödik alkalommal utazik el Kanadába a Pee-Wee nemzetközi utánpótlástornára a Vasas U13-as jégkorongcsapata. A piros-kékek az évek alatt remek kapcsolatot alakítottak ki a tengerentúli szervezőkkel, akik minden esztendőben várják vissza őket.

Az ötödik kanadai tornájára készülnek a Vasas U13-asai

Az ötödik kanadai tornájukra készülnek a Vasas U13-asai

„Az idén is az úgynevezett B-kategóriában fogunk versenyezni, és hasonlóan erős mezőny várható, mint az elmúlt években – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak Hoffmann Attila, a Vasas edzője. Majd kitért arra is, miért tartja különösen hasznosnak a tornát. – Az eredmények tekintetében nincsenek elvárásaink, az eddigi legjobb szereplésünk az ötödik hely volt. Szakmai oldalról óriási kihívást jelent a fiúknak, az elmúlt négy évben szinte nem is találkoztunk nálunk lényegesen gyengébb csapattal. A meccseket a Québec Nordiques Arénában rendezik, ahol a fiatalok NHL-körülmények között léphetnek jégre, kicsit megtapasztalják, hogy mit is jelent a jégkorong a tengerentúlon.”

Az utazás másik hozadéka, hogy a csapat 2007-es születésű játékosa, Kiss Patrik a torna végeztével még egy hónapot tölthet Kanadában a Somang Hockey akadémiáján, és további hasznos tapasztalatokra tehet szert.

A Vasas fiataljai egyébként akkor sem fognak unatkozni, amikor éppen nincs mérkőzésük, hiszen minden napra jut valamilyen program. És alighanem az utazás egyik fénypontja lesz, amikor kilátogatnak az Ottawa Senators–Montreal Canadiens NHL-mérkőzésre.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.