B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.14 08:59 Frissítve: 2020.02.14 09:07

Jégkorong: Kanadába utazik a Vasas U13-as csapata

Az idén is részt vesz a kanadai Québecben a Pee-Wee nemzetközi jégkorongtornán a Vasas U13-as együttese. Az újabb tengerentúli túrán a viadal mellett NHL-meccs is szerepel a magyar csapat programjában.

Pénteken ötödik alkalommal utazik el Kanadába a Pee-Wee nemzetközi utánpótlástornára a Vasas U13-as jégkorongcsapata. A piros-kékek az évek alatt remek kapcsolatot alakítottak ki a tengerentúli szervezőkkel, akik minden esztendőben várják vissza őket.

Az ötödik kanadai tornájára készülnek a Vasas U13-asai

Az ötödik kanadai tornájukra készülnek a Vasas U13-asai

„Az idén is az úgynevezett B-kategóriában fogunk versenyezni, és hasonlóan erős mezőny várható, mint az elmúlt években – kezdte az Utanpotlassport.hu-nak Hoffmann Attila, a Vasas edzője. Majd kitért arra is, miért tartja különösen hasznosnak a tornát. – Az eredmények tekintetében nincsenek elvárásaink, az eddigi legjobb szereplésünk az ötödik hely volt. Szakmai oldalról óriási kihívást jelent a fiúknak, az elmúlt négy évben szinte nem is találkoztunk nálunk lényegesen gyengébb csapattal. A meccseket a Québec Nordiques Arénában rendezik, ahol a fiatalok NHL-körülmények között léphetnek jégre, kicsit megtapasztalják, hogy mit is jelent a jégkorong a tengerentúlon.”

Az utazás másik hozadéka, hogy a csapat 2007-es születésű játékosa, Kiss Patrik a torna végeztével még egy hónapot tölthet Kanadában a Somang Hockey akadémiáján, és további hasznos tapasztalatokra tehet szert.

A Vasas fiataljai egyébként akkor sem fognak unatkozni, amikor éppen nincs mérkőzésük, hiszen minden napra jut valamilyen program. És alighanem az utazás egyik fénypontja lesz, amikor kilátogatnak az Ottawa Senators–Montreal Canadiens NHL-mérkőzésre.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.