UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.18 18:51 Frissítve: 2020.02.18 18:52

Jégkorong: győzelemmel rajtoltak a Vasas U13-asai a québeci tornán

A Vasas U13-as csapata bemutatkozásként 3-0-ra legyőzte a francia Megéve együttesét a világ legnagyobb utánpótlás-seregszemléjén.

A kanadai Québecben rendezett, több mint hatvanéves múltra visszatekintő Pee-Wee nemzetközi tornán a piros-kék fiúk a következő körben a Swindon Pumas tizenhárom éveseivel mérik össze tudásukat.

A Vasas U13-as csapata a rajt előtt Forrás: Facebook.com/VasasJégkorong

A Vasas U13-as csapata a rajt előtt  •  Forrás: Facebook.com/VasasJégkorong

„Idén is az úgynevezett B-kategóriában szerepelünk hasonlóan erős mezőnyben, mint az elmúlt években – mondta az indulás előtt az Utanpotlassport.hu-nak Hoffmann Attila, a Vasas edzője. Majd kitért arra is, miért tartja különösen hasznosnak a tornát. – Az eredmények tekintetében nincsenek elvárásaink, az eddigi legjobb szereplésünk az ötödik hely volt. Szakmai oldalról óriási kihívást jelent a fiúknak, az elmúlt négy évben szinte nem is találkoztunk nálunk lényegesen gyengébb csapattal. A meccseket a Québec Nordiques Arénában rendezik, ahol a fiatalok NHL-körülmények között léphetnek jégre, kicsit megtapasztalják, hogy mit is jelent a jégkorong a tengerentúlon.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.