Jégkorong: dupla fehérvári siker az osztrák ligákban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 19:47
Címkék
Az U18-asok a Klagenfurtot, az U20-asok a Vienna Capitalst múlták felül a korosztályos „szomszédliga” rájátszásában. A kettős sikernek köszönhetően a fiatalabbak, akár már vasárnap bajnokok lehetnek, míg a juniorok címvédőként újra finalisták.

B. V. – utanpotlassport.huKettős győzelemre készült a Fehérvár AV19 együttese szombat délután az osztrák korosztályos jégkorongbajnokságban. Az U18-asok mezőnyében a Klagenfurt ellen a döntő harmadik mérkőzésen léptek jégre a kékmezesek, míg az U20-asok között éppen a fináléba kerülés volt a tét a Vienna Capitals gárdájával szemben.B. V. – utanpotlassport.huKettős győzelemre készült a Fehérvár AV19 együttese szombat délután az osztrák korosztályos jégkorongbajnokságban. Az U18-asok mezőnyében a Klagenfurt ellen a döntő harmadik mérkőzésen léptek jégre a kékmezesek, míg az U20-asok között éppen a fináléba kerülés volt a tét a Vienna Capitals gárdájával szemben.

Újabb sikerével a bajnoki cím kapujába került a Volán ifjúsági csapata Forrás: Fehérvár AV19
Újabb sikerével a bajnoki cím kapujába került a Volán ifjúsági csapata Forrás: Fehérvár AV19

Újabb sikerével a bajnoki cím kapujába került a Volán ifjúsági csapata  •  Forrás: Fehérvár AV19

A kora délutáni ifjúsági találkozón az aranypárharc első két mérkőzéséhez hasonlóan az első harmadban csak helyzetekig jutottak a csapat, a gólok elmaradtak.

A második játékrészt aztán a vendég klagenfurtiak kezdték jobban, és a 25. percben Nico Kramer révén a vezetést is megszerezték. És a Volán-játékosok a harmad hátralévő részében sem találtak utat a kapuba, így hátrányban fordultak a hajrára (0–1).

Az utolsó húsz percben azonban bepótolták, amit az első két etapban elmulasztottak: négyszer is zörgött a háló az osztrákok kapujában. Kóger Balázs egyenlített, Horváth Milán szerezte meg a vezetést, majd Rétfalvi Kristóf duplájával bebiztosított a 4–1-es győzelmet.

Nagy András együttese így az EBJL-aranyérem kapujába jutott, a vasárnap 14 órakor kezdődő hazai mérkőzésen akár bajnoki címet érő harmadik sikert is megszerezheti.

OSZTRÁK U18-AS BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–KLAGENFURT (osztrák) 4–1 (0–0, 0–1, 4–0
)
Gól:
Rétfalvi (57., 59.), Kóger B. (48.), Horváth M. (53.), ill. Kramer (25.)
A 3 nyert mérkőzésig tartó párharc állása:
2–1-re vezet a Fehérvár

A Fehérvár címvédő, U20-as gárdája a Vienna Capitlas legyőzésével jutott újra fináléba Forrás: Fehérvár AV19
A Fehérvár címvédő, U20-as gárdája a Vienna Capitlas legyőzésével jutott újra fináléba Forrás: Fehérvár AV19

A Fehérvár címvédő, U20-as gárdája a Vienna Capitlas legyőzésével jutott újra fináléba  •  Forrás: Fehérvár AV19

Az U20-asok Vienna Capitals elleni elődöntőjének mindent eldöntő találkozóján nem kellett több mint negyven percet várni az első hazai gólra, és erről az év közben leginkább a Fehérvári Titánok gárdáját erősítő Kiss Patrik gondoskodott.

Az ötödik percben elért találata utána második harmad elején jött az újabb gólja, amellyel már kényelmesnek mondható előnybe lőtte a Volánt. Olyannyira, hogy nem sokkal később Vizi Ádám a harmadikat is bevágta, s mivel az utolsó szünetig már érdemben nem történ semmi, óriási előnyben várhatta a hajrát a Fehérvár.

A bécsiek viszont nem adták fel, Alexander Maxa, illetve Patrick Antal góljával másfél perccel a vége előtt feljött egy gólra. A csoda azonban elmaradt, s ezzel a címvédő hazaiak jutottak a fináléba, amelyben csak úgy, mint tavaly a szlovén Hidria Jesenice együttese lesz az ellenfél.

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–VIENNA CAPITALS (osztrák) 3–2 (1–0, 2–0, 0–2)
Gól:
Kiss P. 2 (5., 25.), Vizi (28.), ill. Maxa (49.), Antal (59.)
A párharc végeredménye:
2–1-re nyert a Fehérvár

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik