UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.09 18:40 Frissítve: 2019.11.09 18:43

Jégkorong: az U20-as válogatott vereséggel zárt Vaujanyban

Az U20-as jégkorong-válogatott franciaországi felkészülési tornán szerepelt, ahol a házigazdák mellett Szlovénia és Olaszország fiataljaival is összemérte tudását. A Vas Márton által irányított csapat végül két vereséggel és egy győzelemmel zárt

Az U20-as jégkorong-válogatott a franciaországi Vaujanyban szerepelt nemzetközi viadalon. A decemberi kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő gárda a négycsapatos torna zárónapjának délelőttjén az első meccset a szlovénok ellen játszotta. Ők az első napon 4–2-re kikaptak a franciáktól, majd másnap 2–1-re legyőzték az olaszokat. A Vas Márton által irányított magyar csapat az olaszoktól szétlövésben kapott ki (2–1), a házigazdákat hosszabbításban győzte le (4–3). A szövetség beszámolója szerint a magyar csapatból ezúttal Márkus Levente maradt ki a kapusok közül, a jégen Horváth Dominik bizonyíthatott. Kérdéses volt Bogesic Vedran játéka, őt a franciák elleni meccsen ütközték le, de végül tudta vállalni a játékot. Kudor Bendegúz viszont nem, a franciák ellen az első U20-as válogatott gólját szerző játékos sérülés miatt maradt ki.

jégk

 •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Rémesen indult a meccs, a szlovének fél perc után vezetést szereztek. A gól után a folytatásban is gyorsabban hokizott az ellenfél, és gyorsan kihasználva a magyar kiállítást, megduplázta előnyét. Az első harmad vége előtt 40 másodperccel Kovács Alex gólt lőtt, a játékvezetők azonban nem adták meg. Az ezt követő buli után a korong a magyaroknál maradt, és Péter Donát nem hibázott: Bogesic Vedran és Dézsi Bence gólpassza után szépített (2–1).

A második harmad első percében Zsigmond Áron egyenlített (Bogesic és Kovács Alex készítette elő a találatot), ám nem sokkal később távoli szlovén bomba talált utat talált a kapuba, 2–3-mal kezdődött tehát az utolsó játékrész, amelynek a 4. percében Kovács Sebestyént fejre támadás miatt végleg kiállították. Az ebből fakadó ötperces hátrányt a magyar együttes nagyszerű csapatmunkával és összhanggal védekezte ki, a végén pedig az egyenlítéshez is közel járt, ám az eredmény nem változott. Magyarország fiataljai három ponttal zárták a tornát.

A csapat az esti Franciaország–Olaszország mérkőzés végeredményétől függően a 3. vagy a 4. helyen végez.

„Fáradtan kezdtünk, bent maradtunk az öltözőben – értékelt Vas Márton szövetségi kapitány. – Nem voltunk annyira élesek, amennyire szerettünk volna, nem volt meg az, ami péntek este igen. Néztük az ellenfelet, ők egy kicsit többet tudtak pihenni, mint mi, ezt ki is használták. Nekünk ugrottak, jöttek, dolgoztak, persze nem is számítottunk másra. Össze kellett rakni a fejekben a meccset, az első harmad végefelé kezdtünk éledezni, sikerült is szépíteni. A második harmadban felvettük a munkás sisakot és bakancsot, azt nyújtotta a brigád, amit elvártunk tőle. Elkezdtük játszani a saját játékunkat, végre korcsolyáztunk, bevállaltuk az ütközéseket, szerintem ez egy jó harmad volt. A harmadik harmadban kaptunk egy 5 plusz véglegest fejre támadásra, amit nagyon jól kivédekeztünk, ott kattant be a csapatnak, miként is kéne játszanunk. Utána végigdolgoztuk a mérkőzést, az iksz benne lehetett volna a pakliban, de ilyen a hoki. Most eggyel kikaptunk, reméljük, hogy legközelebb, amikor találkozunk, vissza tudjuk ezt nekik adni. Összességében jó mérkőzést játszottunk.”

U20-as felkészülési mérkőzés, Vaujany (Franciaország)
Magyarország–Szlovénia (1–2, 1–1, 0–0)
Gólszerzők: Péter Donát (Bogesic, Dézsi B.), Zsigmond (Bogesic, Kovács A.), illetve Predan (Poklukar, Mezwar), Sirovnik (Predan, Poklukar), Jakupovic (Razingar, Markun)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.