UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.09 18:40 Frissítve: 2019.11.09 18:43

Jégkorong: az U20-as válogatott vereséggel zárt Vaujanyban

Az U20-as jégkorong-válogatott franciaországi felkészülési tornán szerepelt, ahol a házigazdák mellett Szlovénia és Olaszország fiataljaival is összemérte tudását. A Vas Márton által irányított csapat végül két vereséggel és egy győzelemmel zárt

Az U20-as jégkorong-válogatott a franciaországi Vaujanyban szerepelt nemzetközi viadalon. A decemberi kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő gárda a négycsapatos torna zárónapjának délelőttjén az első meccset a szlovénok ellen játszotta. Ők az első napon 4–2-re kikaptak a franciáktól, majd másnap 2–1-re legyőzték az olaszokat. A Vas Márton által irányított magyar csapat az olaszoktól szétlövésben kapott ki (2–1), a házigazdákat hosszabbításban győzte le (4–3). A szövetség beszámolója szerint a magyar csapatból ezúttal Márkus Levente maradt ki a kapusok közül, a jégen Horváth Dominik bizonyíthatott. Kérdéses volt Bogesic Vedran játéka, őt a franciák elleni meccsen ütközték le, de végül tudta vállalni a játékot. Kudor Bendegúz viszont nem, a franciák ellen az első U20-as válogatott gólját szerző játékos sérülés miatt maradt ki.

jégk

 •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Rémesen indult a meccs, a szlovének fél perc után vezetést szereztek. A gól után a folytatásban is gyorsabban hokizott az ellenfél, és gyorsan kihasználva a magyar kiállítást, megduplázta előnyét. Az első harmad vége előtt 40 másodperccel Kovács Alex gólt lőtt, a játékvezetők azonban nem adták meg. Az ezt követő buli után a korong a magyaroknál maradt, és Péter Donát nem hibázott: Bogesic Vedran és Dézsi Bence gólpassza után szépített (2–1).

A második harmad első percében Zsigmond Áron egyenlített (Bogesic és Kovács Alex készítette elő a találatot), ám nem sokkal később távoli szlovén bomba talált utat talált a kapuba, 2–3-mal kezdődött tehát az utolsó játékrész, amelynek a 4. percében Kovács Sebestyént fejre támadás miatt végleg kiállították. Az ebből fakadó ötperces hátrányt a magyar együttes nagyszerű csapatmunkával és összhanggal védekezte ki, a végén pedig az egyenlítéshez is közel járt, ám az eredmény nem változott. Magyarország fiataljai három ponttal zárták a tornát.

A csapat az esti Franciaország–Olaszország mérkőzés végeredményétől függően a 3. vagy a 4. helyen végez.

„Fáradtan kezdtünk, bent maradtunk az öltözőben – értékelt Vas Márton szövetségi kapitány. – Nem voltunk annyira élesek, amennyire szerettünk volna, nem volt meg az, ami péntek este igen. Néztük az ellenfelet, ők egy kicsit többet tudtak pihenni, mint mi, ezt ki is használták. Nekünk ugrottak, jöttek, dolgoztak, persze nem is számítottunk másra. Össze kellett rakni a fejekben a meccset, az első harmad végefelé kezdtünk éledezni, sikerült is szépíteni. A második harmadban felvettük a munkás sisakot és bakancsot, azt nyújtotta a brigád, amit elvártunk tőle. Elkezdtük játszani a saját játékunkat, végre korcsolyáztunk, bevállaltuk az ütközéseket, szerintem ez egy jó harmad volt. A harmadik harmadban kaptunk egy 5 plusz véglegest fejre támadásra, amit nagyon jól kivédekeztünk, ott kattant be a csapatnak, miként is kéne játszanunk. Utána végigdolgoztuk a mérkőzést, az iksz benne lehetett volna a pakliban, de ilyen a hoki. Most eggyel kikaptunk, reméljük, hogy legközelebb, amikor találkozunk, vissza tudjuk ezt nekik adni. Összességében jó mérkőzést játszottunk.”

U20-as felkészülési mérkőzés, Vaujany (Franciaország)
Magyarország–Szlovénia (1–2, 1–1, 0–0)
Gólszerzők: Péter Donát (Bogesic, Dézsi B.), Zsigmond (Bogesic, Kovács A.), illetve Predan (Poklukar, Mezwar), Sirovnik (Predan, Poklukar), Jakupovic (Razingar, Markun)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.