HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.12.06 20:38 Frissítve: 2018.12.06 20:39

Jégkorong: az U20-as jégkorong válogatott kikapott a vb-bemelegítőn

Vereséggel hangolt a lengyelországi divízió I/B csoportos világbajnokságra az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese a vb-rivális ukránoktól kapott ki 3–2-re Kassán. A vb szombaton kezdődik, akkor a japán nemzeti csapat lesz az ellenfél.

HIRDETÉS

B. V./UP-info Budapest és Tychy között félúton, Kassán főpróbázott az U20-as jégkorong-válogatott a szombaton kezdődő divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. A lengyelországi tornán is rivális ukrán válogatott volt az ellenfél, így a szakmai stábnak a hangolás mellett az egyik vetélytárs feltérképezésére is lehetősége nyílt.

3–2-re kikapott az ukránoktól az U20-as válogatott a vb-főpróbán Forrás: MJSZ

3–2-re kikapott az ukránoktól az U20-as válogatott a vb-főpróbán  •  Forrás: MJSZ

Az első harmad elején mindkét csapat többször eljutott a kapu elé. Az ukránoknak tiszta lövőhelyzeteik is voltak, de Szeles Martin nagyokat védett. A mieink első ziccere Szalma Zsolt előtt adódott, aki Papp Kristóf passza után lőhetett, ám az ukrán kapus a helyén volt. A magyar együttes sikeresen kivédekezte az első emberhátrányt, az ellenfél csak egyszer lőtt kapura a két perc alatt. Az első játékrész utolsó szakaszában a magyarok alaposan megdolgoztatták a kapust, Révész Marcell és Mihály Ákos is közelről próbálkozhatott. A harmad végén aztán a magyar válogatott került emberelőnybe, a játékosok szépen körbe is járatták a korongot, majd Mihály Ákos a kapu mögül játszott fehérvári csapattársához, Madácsi Benedekhez, aki nem hibázott (1–0).

A második felvonás is úgy indult, ahogyan az első, ám az ukránok egyenlíteni tudtak: Matejcsenko egy lecsorgó korong után volt eredményes (1–1). Nem sokkal később a mieink kaptak fórt, de ezúttal nem tudtak élni vele. A meccs felénél a magyar válogatott kapust cserélt, Kovács Dávid állt be. Újabb magyar előny következett, és a csapat közel is járt a gólhoz, de a kapuvas megmentette az ukránokat, akik ezt követően megszerezték a vezetést, Firszov eszmélt gyorsan egy kipattanó korongra (1–2).

A nagy iram az utolsó harmadra is kitartott, mindkét kapu előtt lehetőségekkel. Az első nagy helyzetet a magyarok hagyták ki, Révész passzából Mihály Ákos lőtt kapásból, az ukrán kapus azonban védeni tudott. Madácsiék nagy nyomást helyeztek a riválisra, és két perccel a vége előtt össze is jött az egyenlítés: Szalma talált be Horváth Bálint átadásából (2-2). Negyven másodperccel a vége előtt azonban az ukránok villantak utoljára: a kettő a kettő elleni akció végén Szirotenko megszerezte a győztes találatot (2-3).

Persze, a vereség sosem jön jókor, de a lengyelországi világbajnokság csak szombaton a japánok ellen kezdődik. Aztán vasárnap újra jöhetnek az ukránok. S valószínűleg mindenki megbocsátaná a mostani vereséget, ha Vas Márton együttese akkor győz.

U20-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, KASSA (SZLOVÁKIA)
Magyarország–Ukrajna 2–3 (1–0, 0–2, 1–1)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS