UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.19 15:10 Frissítve: 2019.08.19 15:18

Jégkorong: az alakuló, új ifjúsági válogatottat az ORV teszteli

Négycsapatos felkészülési tornára készül az U18-as jégkorong-válogatott, a csütörtökön kezdődő Olimpiai Reménységek Versenye előtt Svasznek Bence vezetőedző beszélt az új csapat építéséről a Jégkorongblognak.

Nívós tornán, minőségi ellenfelekkel szemben ugrik fejest a 2019/20-as évadba az U18-as jégkorong-válogatott. Az ifjúsági korú fiúk Svasznek Bence vezetésével csütörtöktől a lengyelek, az olaszok és a szlovákok ellen játszanak az Olimpiai Reménységek Versenyén a Tüskecsarnokban.

Az áprilisi, székesfehérvári vb után az ORV-n is összecsap az olaszokkal az U18-as válogatott Fotó: Mura László/Utanpotlassport

Az áprilisi székesfehérvári vb után az ORV-n is összecsap az olaszokkal az U18-as válogatott  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport

A hétközi viadal az első felkészülési állomás az áprilisi asiagói divízió I/B csoportos világbajnokság előtt, amelyen a házigazda mellett az ukrán, az osztrák, a szlovén és a lengyel gárdával csaphat össze a legutóbbi tornán bronzérmes magyar együttes.

Persze, a játékosok cserélődnek, így Svasznekéknek is teljesen új csapatot kell építeniük.

„Először fel kell mérnünk az új játékosokat, ki mire képes, mennyire számíthatunk rá, és csak azután alakítjuk ki a végleges játéktervünketnyilatkozta a válogatott vezetőedzője, Svasznek Bence a Jégkorongblognak.Amin azonban nem fogunk módosítani: sokat korcsolyázó, az ellenfelet nyomás alá helyező válogatottat akarunk látni a jégen. Biztosan nem fogunk bekkelős hokit játszani. Szeretnénk előrelépni, még jobb csapatot építeni, amely elé komoly célokat tűzhetünk.”

Az ORV-n éppen ezért nem is az eredményességen lesz a hangsúly, csupán három jó mérkőzést szeretnének játszani.

„Az ellenfelekről keveset tudunk, a csapatok ereje a korosztályváltással minden évben változik. Ez talán kevésbé igaz a szlovákokra, akik elég nagy körből választhatnak, nekik biztosan erős keretük lesz, a másik két válogatott még kicsit sötét ló. Ám megmondom őszintén, az ellenfelekkel most egyáltalán nem foglalkozunk, csak a saját csapatunk alakításával törődünk.”

A program:
Augusztus 22., csütörtök, 19: Magyarország–Lengyelország
Augusztus 23., péntek, 19: Magyarország–Olaszország
Augusztus 24., szombat, 15.30: Magyarország–Szlovákia
A magyar keret:
Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Ollári Zsombor (IOGJA), Orosz Gergely (Győri ETO HC)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Szélig Marcell (MAC), Szabó Kornél (Debreceni HK), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (DAB), Bartók András (Debreceni HK), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Borlange, svéd), László Márk (UTE), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szekeres Tamás (IHA Midget Varsity, kanadai), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Varga Balázs (PoKli Kouvola, finn)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.