HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.06 11:09 Frissítve: 2019.01.06 11:40

Jégkorong: a vb elitkörét célozza meg leány U18-as csapatunk

Január 7-én, hétfőn kezdődik az ausztriai Radentheinben az U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság. A tavalyi vb-n a magyar csapat nagy izgalmak közepette vívta ki a bentmaradást a csoport alsóházában, az idén azonban már az elitkörbe való feljutás sem tűnik elérhetetlennek.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu Egészséges önbizalommal és sikeres szereplésben bízva vág neki hétfőn az U18-as leány divízió I/A csoportos világbajnokságnak korosztályos válogatottunk, amely a tavalyi világversenyen – nagy izgalmak közepette – az utolsó mérkőzésen vívta ki a bentmaradást a csoportban. Az idei évben azonban már jóval merészebb célokat fogalmazott meg Bedő Botond vezetőedző, aki a vb-n a dobogóra várja együttesét, de az elitkörbe való feljutást sem tartja irreálisnak.

Merész világbajnoki álmokat szövöget az U18-as lány jégkorong-válogatott Forrás: jegkorongblog.hu

Merész álmokat szövöget az U18-as leány jégkorong-válogatott  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Az optimizmusra leginkább az ad okot, hogy a keret minden tagja motivált, és kitűnő a csapategység is. A szakmai stáb végül olyan játékosokkal vág neki a tornának, akik a legkülönbözőbb játékhelyzetekben is helyt tudnak állni. Rutinban sincs hiány, hiszen több kerettag is megfordult már a női felnőtt válogatottnál.

Egy sikeres világbajnoki szereplés nagyot lendíthet a hazai utánpótlás helyzetén is, s ennek eredményeként valószínűleg még több lány kapna kedvet a jégkoronghoz. A szövetség hosszú távon is tervez: ha minden jól alakul, a mostani U18-as csapatból idővel egyre több fiatalt építenek majd be a felnőttek közé.

De ne szaladjunk ennyire előre! Pénteken már a torna helyszínén ismerkedett a jéggel a magyar csapat: utolsó felkészülési mérkőzésén 1-0-ás győzelmet aratott a világversenynek otthon adó Ausztria korosztályos válogatottja ellen. A szombati nap nagyrészt pihenéssel, regenerálódással és további „finomhangolással” telt, míg a csapat első hivatalos edzésére vasárnap, a verseny nulladik napján kerül sor.

A hétfőtől vasárnapig tartó világversenyen az olaszok elleni meccs lesz az első állomás a feljutásért vívott küzdelemben, majd ezt követően egyre erősebb ellenfelek következnek: tavaly az elitcsoportban szereplő Németországgal és a házigazda Ausztriával a hét második felében találkozik a magyar együttes. Leereszteni azonban az utolsó találkozóra sem szabad: zárásként a csoportújonc és sikeréhes Dánia ellen játszik a csapat. Ez alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi vb-hez hasonlóan az idén sem lesz hiány izgalmakban, bár ezúttal jobb lenne, ha az utolsó találkozón nem a kiesés miatt kellene aggódnunk, hanem a feljutásért szorítanunk.

A keret:
Kapusok:
Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország, 12.30 
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia, 16.00
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 12.30
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00 

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.