UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.23 20:17 Frissítve: 2020.01.23 20:26

Jégkorong: a válogatott meghívójával valóra vált Papp Kristóf álma

Az olimpiai selejtezőn mutatkozhat be a felnőtt jégkorong-válogatottban a 18 éves Papp Kristóf, akinek az egyik legnagyobb célja vált valóra a meghívóval.

A 18 éves Papp Kristóf Nottinghamben bemutatkozhat a felnőttválogatottban Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

A 18 éves Papp Kristóf Nottinghamben bemutatkozhat a felnőttválogatottban  •  Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

A nottinghami olimpiai selejtezőtornára készülhet a felnőtt jégkorong-válogatott, amely egy újoncot is avat a február 6-án kezdődő tornán. A magyar, észt, román brit négyesből egy gárda jut tovább a kvalifikáció következő fordulójába.

Az esemény különleges lehet a 18 éves Papp Kristóf számára. A Des Moines Buccaneers légiósa először kapott meghívót a felnőttválogatottba, egyedüli utánpótláskorúként tagja a 23 fős keretnek.

„Nagyon sokat jelentene, ha meg tudnám ugrani a következő lépcsőfokot, és bekerülnék a felnőttválogatottba” – nyilatkozta honlapunknak még júniusban a mostani USHL-évadban 21 meccsen 19 pontot (10 gól, 9 gólpassz) szerző csatár.

Nos, az álom valóra vált, már csak az a kérdés, hogyan sikerül Papp bemutatkozása a nagyok között.

február 6., csütörtök:
Magyarország–Észtország
Nagy Britannia–Románia
február 8., szombat:
Magyarország–Románia
Nagy Britannia–Észtország
február 9., vasárnap:
Észtország–Románia
Nagy Britannia–Magyarország

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.