B. V. utanpotlassport.hu 2020.02.27 13:49 Frissítve: 2020.02.27 13:58

Jégkorong: a szlovák Extraligás felnőttek motiválják a MAC fiataljait

A MAC Budapest együttese nyerte az osztrák bázisú U20-as jégkorongbajnokságot. Az aranyérmes együttest a hazai bajnokság középszakaszának két rangadója között látogattuk meg, a játékosok beszéltek a közelmúltbeli sikerről és a Szlovákiában szereplő felnőttcsapatról is.

Évek óta a székesfehérvári Ocskay-akadémia és a MAC Budapest vetélkedéséről szólnak a korosztályos bajnokságok, évjárattól függetlenül, túlnyomó többségben e két csapat játssza a döntőt. Az első idei csörtét a fővárosiak nyerték, méghozzá nem itthon, hanem az osztrák bázisú U20-as ligában az EBYSL-ben.

A MAC lett az EBYSL bajnoka Forrás: erstebankliga.at

A MAC lett az EBYSL bajnoka  •  Forrás: erstebankliga.at

A salzburgi négyes döntőben mindhárom meccsüket (Okanagan HC, Steiermark, Fehérvár) megnyerték a fiúk, így vitán felül megérdemelten hozhatták haza a serleget. A párhuzamosan zajló hazai bajnokság középszakaszában is a csúcsra tör az együttes, amelyhez két rangadó között ugrottunk be a Tüskecsarnokba.

„Biztosan sokáig csodálatos emlék marad, mert amióta játszom, szinte mindig a Fehérvárral vívtuk a döntőt ezzel a korosztállyal, de még sosem tudtunk győzni – emlékezett vissza a MAC 19 éves csatára, Tóth András. – Most végre sikerült, ráadásul öt-eggyel. Azt hiszem, sosem felejtem el azt a napot.”

Az EBYSL az idén a szokottnál korábban ért véget, ez a megváltozott lebonyolítási formának köszönhető, így egy-egy meccsnek sokkal nagyobb jelentősége volt.

„Három négycsapatos tornán vettünk részt, amelyből természetesen az utolsó, a négyes döntő volt a legnehezebb – mondta már a csapat vezetőedzője, Bedő Botond. – Tavaly még rendes bajnoki, aztán playoff-szisztéma szerint zajlottak a küzdelmek, ezt változtatták meg. Vannak előnyei és hátrányai is. Büszke vagyok a csapatomra, amiért ilyen jól megoldotta a feladatot.”

Az U20-as, vagyis juniorkorosztály korban a legközelebb áll a szlovák Extraligában szereplő felnőttgárdához, nem csoda, hogy ez a fiatalokat még keményebb munkára sarkallja.

„Amikor nincsenek elegen, gyakran engem hívnak fel edzésre a nagyok közé, ami már önmagában nagy megtiszteltetés – mondja a bajnokcsapat 18 éves kapusa, Farkas Roland. – A legnagyobb különbség, hogy sokkal nagyobb a tempó, gyorsabban jönnek a lövések, de idővel meg lehet szokni és akkor megjön a magabiztosság is. Nagy célom, hogy egyszer bekerüljek a felnőttcsapatba.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.