Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.03.23 11:59 Frissítve: 2020.03.23 12:00

Jégkorong: a szezon végére javult fel a Fehérvári Titánok együttese

„Különösen tetszett, hogy bár voltak nehéz időszakok is, megtanultunk belőlük együtt kijönni” – mondja Kiss Dávid a Fehérvári Titánok vezetőedzője az Erste Liga-szezon után. A fiatal együttes trénere büszke az FTC elleni negyeddöntős párharcra és kitért az EBEL-csapatba felkerült játékosokra is.

A koronavírus-járvány miatt a jégkorongozók szezonja is félbeszakadt, a hazai Erste Ligában az elődöntő első két mérkőzése után hirdettek bajnokot, a negyeddöntőket viszont még maradéktalanul lejátszották. A vártnál kiélezettebb csatát hozott a bajnoki címvédő FTC és az utánpótláskorú játékosokra építő Fehérvári Titánok párharca, amelyből végül 4:2-vel jutottak tovább a fővárosiak.

Kiss Dávid vezetőedző szerint az évad végére állt össze a Fehérvári Titánok együttese Forrás: Fehérvár AV19

Kiss Dávid vezetőedző szerint az évad végére állt össze a Fehérvári Titánok együttese  •  Forrás: Fehérvár AV19

A székesfehérváriak azonban így is emelt fővel korcsolyázhattak le a jégről a hatodik meccsen is nagyszerű hangulatot teremtő közönségük előtt.

„A vége mindenképpen pozitívan alakult – jelentette ki Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője. – A ferencvárosiak ellen senki sem várta, hogy ilyen kemény riválisok leszünk, talán ők maguk sem. Fontos előrelépés volt ez a csapat életében az előző szezonhoz képest: tavaly a negyeddöntőben négy meccsen kaptunk ki az Újpesttől, ezzel szemben az idén még fiatalabb kerettel majdnem elvittük a hetedik meccsig a bajnoki címvédő ellen.”

Az nem is lehet kérdés, hogy sokat fejlődött a fiatal társaság az elmúlt hónapokban. De hogy pontosan miben?

„Nem tudok kiemelni egy konkrét területet. Különösen tetszett, hogy bár voltak nehéz időszakok is, megtanultunk belőlük együtt kijönni. Annyira fiatalok a játékosok, hogy ők még mindenben fejlődhetnek, és fejlődniük is kell. Amit a jégen láttam tőlük tényleg extra, a fizikai fejlődés viszont elmaradt, ennek oka talán kicsit a magyar mentalitásban is keresendő, kevés az egyéni pluszmunka.”

A Titánok csapata szezon közben pár játékost feladott a székesfehérvári EBEL-együttesbe, ők aztán nem is vallottak szégyent az osztrák ligában. A 20 éves csatár, Mihály Ákos például négyszer is betalált a bajnokságban.

A székesfehérvári fiatalok a bajnoki címvédő FTC-t is megszorongatták Forrás: Fehérvár AV19

A székesfehérvári fiatalok a bajnoki címvédő FTC-t is megszorongatták  •  Forrás: Fehérvár AV19

„A mienk átmeneti együttes az utánpótlás és az EBEL-csapat között, ezért úgy tudjuk mérni a sikerünket, hogy hány játékost adunk fel a nagyok közé. Ákos remekül teljesített ott is, s ennek kétéves EBEL-szerződés lett a jutalma. Ha évente egy-két játékost fel tudnánk adni az első csapatba, hatalmas teljesítmény lenne, de ez roppant nehéz feladat, semmi garancia nincs rá, hogy mindig sikerülni fog.”

A mindössze 30 éves szakember a második szezonját zárta a Fehérvári Titánok trénereként. Mindkét évadban a negyeddöntőig kormányozta a fiatal együttest az Erste Ligában.

„Ahogyan a játékosoktól elvárjuk, én is próbálok napról napra előrelépni. Már öt éve dolgozom együtt a fiúkkal, a szemem előtt nőttek fel, nekem tartanom kell velük a lépést. Izgalmas feladat hétről hétre meggyőzni ezt a fiatal csapatot, hogy miért érdemes keményen küzdeni.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.