Íjászat: nagy csatákkal, szépen búcsúztak a magyarok az ifjúsági vb-n

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 13:46
Címkék
Mindkét magyarnak befejeződött a madridi ifjúsági világbajnokság: Balogh Mátyás és Varga Dávid is óriási csatákat vívott a spanyol fővárosban, és elégedetten térhet haza.

A szövetség tájékoztatása szerint a madridi ifjúsági világbajnokságon a reflexes íjász Balogh Mátyás előbb a 16 közé jutásért rendezett csütörtöki, első összecsapáson parádés mérkőzésen búcsúztatta a hazai közönség előtt szereplő Sanchez Antoku Kent.Balogh Mátyás előbb a 16 közé jutásért rendezett csütörtöki, első összecsapáson parádés mérkőzésen búcsúztatta a hazai közönség előtt szereplő Sanchez Antoku Kent.

A háromfős magyar küldöttség Forrás: Magyar Íjász Szövetség
A háromfős magyar küldöttség Forrás: Magyar Íjász Szövetség

A háromfős magyar küldöttség  •  Forrás: Magyar Íjász Szövetség

Az első fordulóban mindketten 26 pontot lőttek, a másodikban a spanyol egy körrel felülmúlta Baloghot (27-26), így átvette a vezetést. A harmadik szettben fordult a kocka: a magyar versenyző lőtt többet (27 pontot), így fej fej mellett menetelt a két versenyző. Negyedikre döntetlent lőttek (28-28), majd az ötödikben mindketten 27 ponttal zártak, azaz egyetlen lövés döntötte el végül a továbbjutást, az pedig Balogh 8-asa volt.

Ezt követte a dél-koreai Kim Hjeon-dzsong elleni összecsapás, ahol a magyar versenyző már nem tudta borítani a papírformát.

A világbajnokság másik magyar szereplője, a junior csigás íj kategóriában versenyző Varga Dávid a 16 között ugyancsak nagy csatát vívott az ausztrál Nathan Rowley-val, de búcsúzott. A két íjász 114-114-es összpontszámmal ért el az ötödik körig, ahol mindketten 29 pontot lőttek, így tovább folytatódott a küzdelem. A döntő lövésnél Dávid 9-est lőtt, míg ellenfele 10-est.

További korosztályos hírek ÍJÁSZATBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik