B. Z. utanpotlassport.hu 2020.01.22 17:19 Frissítve: 2020.01.26 08:46

Ifjúsági téli olimpia: Trunk Tamás szerkesztőként is debütált

A 16 éves alpesi síző Trunk Tamás a versenyzői mellett több oldalát is megcsillogtatta a lausanne-i ifjúsági téli olimpián: az esemény közösségi oldalát szerkesztette, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, Thomas Bachhal is jókat beszélgetett.

A lausanne-i ifjúsági téli olimpián az alpesi sízők mezőnyében a 16 éves Trunk Tamás képviselte Magyarországot, és az ő esetében különösen igaz, hogy „képviselte”. A tavaly számos nemzetközi utánpótlás-viadalon kimagasló teljesítményt nyújtott sportoló legjobb eredményét műlesiklásban érte el Svájcban, a 28. helyen végzett. Élménybeszámolójából kiderül, a versenyzésen innen és túl is akadnak feledhetetlen pillanatok az eseményen.

Trunk Tamás és Thomas Bach Forrás: Trunk Tamás/Facebook

Trunk Tamás és Thomas Bach  •  Forrás: Trunk Tamás/Facebook

„Már az utazás előtt, a Magyar Olimpiai Bizottság budapesti irodájában éreztem, mekkora tisztelet veszi körül a versenyzőket. Lausanne teljesen új univerzum volt számomra. Az, hogy az olimpia fővárosa, a nemzetközi bizottság székhelye adta a helyszínt, külön kulturális jelentőséggel bírt. A bizottság elnökével, Thomas Bachhal kétszer is beszélgethettem. Érdeklődött a pályafutásomról, kíváncsi volt egy természeti adottságok szempontjából hátrányos helyzetű ország versenyzőjének történetére. Én az ifjúsági olimpia élmezőnyében szereplő fiatalok útjáról kérdeztem. Ha valakinek, neki nagy rálátása van erre, és az eszmecsere folyamán szóba került, milyen sok és változatos út vezet a célok eléréséig. Bach úr közvetlensége nem marketing jellegű, felületes jelenlét volt. Az olimpiai faluban a sportolók bármikor elérhették őt. Második alkalommal a célban szólított meg. Ott a pálya minőségéről kérdezett. Természetesen megajándékoztam a könyvem német kiadású példányával.”

Trunk Tamás, amellett, hogy könyvet írt generációjáról, YouTube-csatornát üzemeltet a sportcipődivatról, a világ különböző nagy konferenciáin tart marketing-előadásokat, és rádióműsort vezet. Talán ezért sem meglepő, hogy felkérték, egy napon keresztül ő vegye kezébe az ifjúsági olimpia Instagram-csatornáját, és saját szemszögéből mutassa be az eseményt. Az osztrák sígimnáziumban tanuló versenyző a szlalomban elért 28. helyét elfogadhatónak tartja, a többi versenyszámban nyújtott teljesítménye után maradt hiányérzete. Figyelembe véve azonban, hogy csak idén nőtt bele a FIS-kategóriába, biztató a szereplése.

Trunk Tamás Fotó: MOB/Szalmás Péter

Trunk Tamás  •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

„Az ifjúsági olimpia egyértelmű tanulsága, hogy nem lehet kompromisszumot kötni a felkészülés során. A szövetség mellett a szüleim is hihetetlen energiával támogatnak. Ez tette lehetővé, hogy nyáron a világ legjobb versenyzőivel Új-Zélandon készülhessek. Nagyon sok munka áll még előttem. Azért dolgozom, hogy 2022-ben és 2026-ban ott legyek a téli olimpián, és kamatoztatni tudjam az addig gyűjtött tapasztalatokat. Mindig hangsúlyozom, nem vagyok kiemelkedően tehetséges, de a munkabírásom és a monotóniatűrésem hatalmas. Valamint rendszerben gondolkodom. Fontos, hogy bízzanak bennem. Összességében felülmúlhatatlan élmény volt az olimpia. A sportolók között remek összhang alakult ki. A jégkorongos srácok egy részével kerültem közös szobába, Hegedüs Levente csapata meg is nyerte a tornát, de a curlingesek, a műkorisok és alpesi síző társam, Tóth Zita társaságában is nagyszerű volt megélni a pillanatokat.”

További korosztályos hírek SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.