UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.22 20:56 Frissítve: 2020.01.26 09:16

Ifi téli olimpia: Nagy Laura önmagát is meglepte aranyérmével

A Vasas SC curlingese, Nagy Laura a lausanne-i ifjúsági téli olimpián kanadai társával aranyérmet szerzett a vegyes párosok versenyében. A sportág első magyar ifjúsági olimpiai érmese a döntőben azt érezte, a legfontosabb pillanatban maradtak nyugodtak párjával.

Végig nagyszerű formában játszott, és végül megérdemelten nyerte meg a lausanne-i ifjúsági téli olimpiai curlingeseinek vegyes páros versenyét a Vasas SC sportolója, Nagy Laura és a mellé sorsolt kanadai Nathan Young.

Nagy Lauráék már az aranyéremmel Fotó: Szalmás Péter/MOB

Nagy Lauráék már az aranyéremmel  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Lauráék a döntőben az orosz Nyikolaj Liszakov és a francia Chana Beitone párosával találkoztak. A magyarok számára a kettős már nem volt ismeretlen, a 24 között Szarvas Kristófot és a német Zoe Antest ejtették ki egészen simán. A döntőben azonban állva hagyták őket Nagyék, a harmadik end után már 7–0-re vezettek. Innen még két pontra felzárkózott az ellenfél, de az utolsó két játékrészben megint a félig magyar duó bizonyult jobbnak és 9­–5-re nyert.

"Majdnem mindegyik meccset úgy játszottuk le, hogy az elején nagyon vezettünk, aztán engedtük az ellenfelet, majd a végén elővettük tartalékainkat. Ezt így remélem a nézők is élvezték. Amikor kellett, szerencsére nyugodtak maradtunk. Amikor megtudtam, hogy Nathan lesz a párom, örültem, hogy beszél angolul, mert tudtam, hogy például a kínai fiúk nem. A vegyes párosnak is az egyik legfontosabb része a kommunikáció. Összebarátkoztunk és tartani fogjuk a kapcsolatot. Amikor megnyertük a döntőt, egy pillanatig nem hittem el. Minden gyorsan történt. Hamar át kellett öltözni, aztán igyekezni a pódiumra, ahol átadták az érmeket. Eléggé össze voltam zavarodva, de nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy én valaha eljutok idáig" – nyilatkozta honlapunknak Nagy Laura.

A curlinges Nagy Laura aranyérmes vegyes párosban Forrás: olimpia.hu

Nagy Laura  •  Forrás: Szalmás Péter/MOB


„Négy-öt olyan nehéz csúsztatás is volt a döntőben, amit Laura remekül megoldott, a vezetést nagyban neki köszönhettük
– mondta Nathan Young. – Akkor sikerült a legjobban összpontosítanunk, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Laurával nagyszerűen kiegészítettük egymást, örülök, hogy a párjaként értem el ezt a sikert.”

A magyar csapat tagjai 2 arany-, 1 ezüst-, és 3 bronzérmet gyűjtöttek Lausanne-ban. Hegedüs Levente 3x3-as jégkorongban állhatott a dobogó legfelső fokára, ugyancsak itt lett ezüstérmes Márton Luca és harmadik Metzler Regina, valamint Ivády Milán. Schermann Regina pedig műkorcsolya vegyes csapatban zárt bronzzal.

A magyar/kanadai vegyes páros mérkőzései
Nagy Laura, Nathan Young–Lisa Norrlander, Kilian Thune (svéd, dán) 11–5
Nagy Laura, Nathan Young–Robyn Mitchell, Frantisek Jiral (brit, cseh) 7–4
Nagy Laura, Nathan Young–Liu Tong, Selahattin Eser (kínai, török) 8–4
Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 8–1
Elődöntő
Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobayashi, Leo Tuaz (japán, francia) 6–2
Döntő:
Nagy Laura, Nathan Young–Chana Beitone, Nikolai Lysakov (francia, orosz) 9–5

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".