UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.21 09:21 Frissítve: 2020.01.21 23:26

Ifjúsági téli olimpia: hat arany talál gazdára az utolsó előtti napon

A Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpia utolsó előtti napján három számban voltak érdekeltek a magyarok, aranyérmeket hat számban osztanak ki.

Kedden a magyarok közül elsőként Kocsik Eszter volt érdekelt, aki a 70. helyen zárt a sífutók klasszikus 5 kilométeres versenyében, majd a sí-snowboard crossosok vegyes csapatainak versenyében Hoque Isbat Áron és  Vincze Zsófia Krisztina – egy románnal és egy szlovénnel kiegészülve – a negyeddöntőig jutott. A magyarok közül a folytatásban a curlinges Nagy Lauráért lehetett szurkolni, aki kanadai partnerével bejutott a szerdai elődöntőbe, azzal, hogy kedden két meccset is megnyertek.

22:42
Japán győzelem a leány jégkorongtornán

A döntőben Japán 4–1-re győzött Svédország ellen, pedig az első harmadban még az európaiak szerezték meg a vezetést. A japánok a második játékrészben egyenlítettek, majd a záró felvonásban hat perc alatt kétszer is a kapuba találtak, ami döntőnek bizonyult.

20:50
A szlovák lányoké a bronzérem hokiban
A leány jégkorongtorna bronzmérkőzésén Szlovákia 2–1-re győzött Svájc ellen. A 20 órakor kezdődött döntőben Japán ellenfele Svédország.

20:12
Szerdán már biztosan éremért küzdhet a Nagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai vegyes páros curlingben
A duó kedden két meccset is megnyert. A brit, cseh Robyn Mitchell, Frantisek Jiral kettőst 7:4-re, majd a japán, francia Mina Kobajasi, Leo Tuaz párost 8:1-re verte meg. Az elődöntőt szerdán 9.30 órától rendezik, a döntőt 13.30-tól, ahogy a bronzmeccset is. Részleteket itt olvashat!

19:16
Kanadai és japán siker félcsőben
A szabadstílusú fiú síelők félcső versenyszámát a kanadai Andrew Longino nyerte meg az amerikai Hunter Carey és az újzélandi Luca Carrington előtt. A fiú snowboardosoknál félcsőben a japán Ruka Hirano győzött, honfitársa, Kasiu Hirano és a 3. helyen záró kanadai Liam Brearley előtt.

18:52
A sí-snowboard cross vegyes csapatversenyt a svájciak nyerték meg
A svájciak a négyes döntőben sorrendben az orosz, a német és az orosz-izraeli-francia vegyes csapatot is maguk mögé utasították. A magyarok már korábban, a negyeddöntőben búcsúztak.

17:01
Amerikai–orosz döntőt rendeznek a fiúknál jégkorongban
Jégkorongban a fiúknál Oroszország csapata 10–1-re győzött az elődöntőben Finnország ellen. A szerdai fináléban, 15 órától az oroszok az amerikaiakkal csapnak össze az aranyéremért, a bronzért Kanada és Finnország mérkőzik meg.

Hat közé jutott a Nagy Laura, Nathan Young páros Fotó: Magyar Olimpiai Csapat

Hat közé jutott a Nagy Laura, Nathan Young páros  •  Fotó: Magyar Olimpiai Csapat

15:54
Nagy Lauráék újabb győzelme curling vegyes párosban
Nagy Laura, Nathan Young magyar, kanadai curling vegyes páros a legjobb 12 között az első keddi meccsén 7:4-re győzött a brit, cseh Robyn Mitchell, Frantisek Jiral kettős ellen. A magyar érdekeltségű páros következő ellenfele a legjobb hat között a japán, francia Mina Kobajasi, Leo Tuaz duó lesz 18 órától.

14:30
Orosz győzelem a fiú sífutók 10 kilométeres versenyében
A számot Ilja Trebugov nyerte, a második helyen a német Elias Keck ért célba, míg a harmadik az amerikai Will Koch lett.

13:10
A negyeddöntőben búcsúztak a magyarok a sí-snowboard crossosok vegyes csapatversenyében
Hoque Isbat Áron és Vincze Zsófia Krisztina az előfutamból még továbbjutott szlovén és román csapattársával, de a negyeddöntőben már csak a negyedikek lettek.

13:05
Az amerikaiak döntőbe jutottak a fiú jégkorongtornán
A négy között ősi riválisukat, a kanadaiakat győzték le 2–1-re. A másik ágon Oroszország–Finnország találkozót rendeznek 14 órától.

12:08
Kocsik Eszter a 70. helyen végzett
A magyar versenyző 21:11.5 perc alatt teljesítette a távot a 83 fős mezőnyben. A győztes svéd Märta Rosenbergtől 6:55.8 perccel maradt le. A második helyen a hazai közönség előtt szereplő Siri Wigger, a harmadikon az amerikai Kendall Kramer végzett.

A MAGYAROK KEDDI PROGRAMJA:
SNOWBOARD. 10.00: sí-snowboard cross vegyes csapat (Hoque Isbat Áron, Vincze Zsófia Krisztina)

SÍFUTÁS. 11.00: leány klasszikus 5 km (Kocsik Eszter - a 70. helyen zárt)
CURLING (vegyes páros, 12-es tábla). 13.00: Nagy Laura, Nathan Young (magyar, kanadai) –Robyn Mitchell, Frantisek Jiral (brit, cseh) 7:4
18.00: Nagy Laura, Nathan Young–Mina Kobajasi (japán), Leo Tuaz (francia) 8:1

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.