HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.10.13 09:26 Frissítve: 2018.10.16 09:57

Ifjúsági olimpia: a tornász Bácskay 14. lett összetettben

Nem tudott javítani Bácskay Csenge a leány tornászok egyéni összetett döntőjében, és a 14. helyen fejezte be a pénteki versenyt. A szombat esti szerenkénti döntőkben, ugrásban mutathatja be ismét gyakorlatát.

HIRDETÉS

gy.  – utanpotlassport.hu A 10. helyen jutott be az egyéni összetett verseny döntőjébe Bácskay Csenge, ám a fináléban nem sikerült javítania ezen a helyezésen. A női válogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre és a Postás SE fiatal tornásza a viadal előtt egyetértett abban, hogy a selejtezőkhöz képest minden esélye megvan az előrelépéshez, s tudása alapján ott lehet a helye a legjobb nyolc között.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Bácskay Csenge nem tudott javítani az egyéni összetett döntőjében Fotó: Péni István

Bácskay Csenge nem tudott javítani az egyéni összetett döntőjében  •  Fotó: Péni István

A pénteki egyéni összetett verseny döntője előtt Bácskay Csenge úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy különösen talajon és korláton szeretne javítani a selejtezőkön mutatott teljesítményéhez képest. Előbbin ez nem sikerült, hiszen 12.366-hoz képest 12.003-at ért el, a kivitelezésbe csúszott a vasárnapinál is nagyobb hiba, az utóbbin viszont igen. Felemáskorláton a keddi 10.433-at 12.133-ra javította. Ugrásban, amely a legerősebb szerének számít, ugyan sikerült a hétfői 13.416-ot felülmúlnia, s így ebben a számban összesítésben, miként a selejtezőkben is, az ötödik legjobb eredményt érte el, a másik három szeren csak a 13. helyet tudta elcsípni, így az összpontszáma végül a 14. helyre volt elegendő.

− Igazából nem nagyon tudjuk mi történt, mert sokkal jobb és pontosabb gyakorlatot mutattam be talajon, mint a selejtezők során – osztotta meg honlapunkkal véleményét Bácskay Csenge az egyéni összetett döntőjét követően. – Ennek ellenére kevesebb pontot kaptam érte a bíróktól. Igazából az a legrosszabb, hogy nem értem a dolgot. De nem kesergek sokat a történteken, vár az ugrás döntője, amire nagyon koncentrálok. Javítani szeretnék az ötödik helyen, ezért kicsit változtattunk is a gyakorlaton.

A Postás SE fiatal tornásza számára ezzel nem ért véget az ifjúsági olimpia, szombaton este az ugrás döntőjében szerepelhet. A selejtezőkben és a pénteki egyéni összetett versenyben egyaránt az ötödik helyen végzett ezen a szeren, így a pontszerző hely, amelyet elvár önmagától, mindenképpen elérhetőnek tűnik. A kérdés persze most csupán az: a másfél csavar jobban sikerül-e, mint az eddigiek során. Ha igen, akkor semmiképpen sem lehet probléma a célkitűzéssel.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES (ARGENTÍNA)
Egyéni összetett verseny. Döntő. Leányok:
1. Giorgia Villa (olasz) 54.066, 2. Amelie Morgan (brit) 53.432, 3. Anasztaszija Bacsinszka (ukrán) 52.332 … 14. Bácskay Csenge 48.766 (ugrás: 13.500, felemáskorlát: 12.133, gerenda: 11.100, talaj:12.033).

A szombat esti szerenkénti döntőkben Balázs Krisztián talajon, Bácskay Csenge pedig ugrásban lesz érdekelt. Előbbi magyar idő szerint 22 órakor, utóbbi pedig 22:40-kor kezdődik.

Ez történt eddig a tornaversenyeken:
Selejtezők összefoglalója
Fiú egyéni összetett döntő

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS