Ifjúsági olimpia: a tornász Bácskay 14. lett összetettben

Vágólapra másolva!
2018.10.13. 09:26
Címkék
Nem tudott javítani Bácskay Csenge a leány tornászok egyéni összetett döntőjében, és a 14. helyen fejezte be a pénteki versenyt. A szombat esti szerenkénti döntőkben, ugrásban mutathatja be ismét gyakorlatát.

gy. – utanpotlassport.huA 10. helyen jutott be az egyéni összetett verseny döntőjébe Bácskay Csenge, ám a fináléban nem sikerült javítania ezen a helyezésen. A női válogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre és a Postás SE fiatal tornásza a viadal előtt egyetértett abban, hogy a selejtezőkhöz képest minden esélye megvan az előrelépéshez, s tudása alapján ott lehet a helye a legjobb nyolc között.gy. – utanpotlassport.huA 10. helyen jutott be az egyéni összetett verseny döntőjébe Bácskay Csenge, ám a fináléban nem sikerült javítania ezen a helyezésen. A női válogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre és a Postás SE fiatal tornásza a viadal előtt egyetértett abban, hogy a selejtezőkhöz képest minden esélye megvan az előrelépéshez, s tudása alapján ott lehet a helye a legjobb nyolc között.

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

 

Bácskay Csenge nem tudott javítani az egyéni összetett döntőjében Fotó: Péni István
Bácskay Csenge nem tudott javítani az egyéni összetett döntőjében Fotó: Péni István

Bácskay Csenge nem tudott javítani az egyéni összetett döntőjében  •  Fotó: Péni István

A pénteki egyéni összetett verseny döntője előtt Bácskay Csenge úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy különösen talajon és korláton szeretne javítani a selejtezőkön mutatott teljesítményéhez képest. Előbbin ez nem sikerült, hiszen 12.366-hoz képest 12.003-at ért el, a kivitelezésbe csúszott a vasárnapinál is nagyobb hiba, az utóbbin viszont igen. Felemáskorláton a keddi 10.433-at 12.133-ra javította. Ugrásban, amely a legerősebb szerének számít, ugyan sikerült a hétfői 13.416-ot felülmúlnia, s így ebben a számban összesítésben, miként a selejtezőkben is, az ötödik legjobb eredményt érte el, a másik három szeren csak a 13. helyet tudta elcsípni, így az összpontszáma végül a 14. helyre volt elegendő.

− Igazából nem nagyon tudjuk mi történt, mert sokkal jobb és pontosabb gyakorlatot mutattam be talajon, mint a selejtezők során – osztotta meg honlapunkkal véleményét Bácskay Csenge az egyéni összetett döntőjét követően. – Ennek ellenére kevesebb pontot kaptam érte a bíróktól. Igazából az a legrosszabb, hogy nem értem a dolgot. De nem kesergek sokat a történteken,váraz ugrás döntője, amire nagyon koncentrálok. Javítani szeretnék az ötödik helyen, ezért kicsit változtattunk is a gyakorlaton.

A Postás SE fiatal tornásza számára ezzel nem ért véget az ifjúsági olimpia, szombaton este az ugrás döntőjében szerepelhet. A selejtezőkben és a pénteki egyéni összetett versenyben egyaránt az ötödik helyen végzett ezen a szeren, így a pontszerző hely, amelyet elvár önmagától, mindenképpen elérhetőnek tűnik. A kérdés persze most csupán az:a másfél csavar jobban sikerül-e, mint az eddigiek során. Ha igen, akkor semmiképpen sem lehet probléma a célkitűzéssel.

IFJÚSÁGI OLIMPIA, BUENOS AIRES (ARGENTÍNA)
Egyéni összetett verseny. Döntő. Leányok:
1. Giorgia Villa (olasz) 54.066, 2. Amelie Morgan (brit) 53.432, 3. Anasztaszija Bacsinszka (ukrán) 52.332 … 14. Bácskay Csenge 48.766 (ugrás: 13.500, felemáskorlát: 12.133, gerenda: 11.100, talaj:12.033).

A szombat esti szerenkénti döntőkben Balázs Krisztián talajon, Bácskay Csenge pedig ugrásban lesz érdekelt. Előbbi magyar idő szerint 22 órakor, utóbbi pedig 22:40-kor kezdődik.

Ez történt eddig a tornaversenyeken:
Selejtezők összefoglalója
Fiú egyéni összetett döntő

Az utanpotlassport.hu folyamatosan frissülő hírfolyamát itt találják a magyar vonatkozású ifjúsági olimpiai eseményekről és eredményekről!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik