B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.10 20:32 Frissítve: 2019.12.10 20:34

Hegyikerékpár: Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja

A többek között ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes hegyikerékpáros Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja karrierjét. A 19 éves versenyző úgy gondolja, a váltással új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Az SVS Pro Team közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban együtt dolgozik a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságon egyéni, valamint a tavalyi ifjúsági olimpián Vas Kata Blankával csapatban bronzérmet szerző 19 éves hegyikerékpárossal, Buzsáki Virággal. Az idei év első felében hátsérüléssel bajlódott versenyző az utóbbi időben már teljes erőbedobással edz, a megváltozott körülmények pedig nagyban segítik felkészülését.

buzs svs pro team1

Buzsáki Virág új csapata színeiben  •  Forrás: SVS Pro team

„Nagyon örülök, hogy igazán profi csapatba kerültem – mondja Virág. – Szinte mindent megkapok, amire szükségem van. Két biciklit, heti két közös edzést, felszerelést. Elég hosszú életű csapatról van szó, a háromszoros olimpikon Parti András is volt tagja az SVS Pro Teamnek, amely egy ideje már kis létszámmal dolgozik, így sokkal nagyobb figyelmet kapnak versenyzői – ez az eredményeken is meglátszik.”

A csapat megjegyzi bejelentésében, hogy Virág ezentúl Stevens bringákon suhan majd. A versenyző a német gyártmányú kerékpárról elmondta honlapunknak, hogy minden tekintetben kiváló minőségű, és országútra már megkapta a biciklijét, de hamarosan csúcskategóriás mountain bike-kal is bővül gyűjteménye. Virág korábbi interjújában – amikor még nem volt publikus a csapat kiléte – arról mesélt, az év folyamán többször is látta az SVS Pro Teamet, ami először megfogta, az a remek hangulat és, hogy minden tagja elképesztően pozitívan áll a versenyzéshez. Ez már önmagában arra engedte következtetni, megéri majd váltania, ám konkrét dolgokban is megmutatkozik az új szerződés előnye.

„Ezentúl csak a kerékpározásra kell koncentrálnom. Nem kell verseny előtt egy nappal azon agyalnom, hogyan jutok el a helyszínre, ki fog ott segíteni, vagy éppen ki áll majd a technikai zónában. Ha bármilyen gond van a biciklimmel, nem nekem kell hurcolnom, hogy ellenőrizzék. Az előző csapatom megszűnt, ha ez nem történik meg, akkor is váltottam volna. Nekik köszönöm az elmúlt három évet, az újnak pedig a nagyszerű lehetőséget. „

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.