utanpotlassport.hu 2018.01.29 19:02 Frissítve: 2018.01.29 23:02

Gyorskorcsolya: innsbrucki erőpróba a junior-vb előtt

Lassan a célegyenesre fordulnak a junior gyorskorcsolyázók a márciusi korosztályos világbajnokságra való, ideálisnak távolról sem nevezhető felkészülésben. Malinovszky Lilla, Bejczi Botond és Kun Balázs Innsbruckban vett részt a szezon második junior-világkupaversenyén, és a pontszerző helyezések mellett leginkább annak örültek, hogy végre nagy pályán korcsolyázhattak.

Majer Dániel Malinovszky Lilla 3000 méteren elért 21., 1500-on szerzett 23., valamint Bejczi Botond előbbi távon korcsolyázott 19. és a tömegrajtos versenyben repesztett 14. helyezése számított a junior gyorskorcsolyázók legjobb, azaz pontszerző helyezésének az Innsbruckban rendezett junior-világkupaversenyen. Kun Balázsnak ezúttal nem sikerült a pontszerzés. Érdemes még kiemelni Bejczi 1500 méteren nyújtott teljesítményét, mert bár egy hellyel kiszorult a legjobb 24-ből, így is szépen helytállt a 40 főt felvonultató mezőnyben.

Bejczi Botond indulása egyelőre kérdéses a junior világbajnokságon Forrás: MOKSZ

Bejczi Botond indulása egyelőre kérdéses a junior-világbajnokságon  •  Forrás: MOKSZ

„A legnagyobb pozitívum, hogy van még másfél hónapunk a világbajnokságig – érzékeltette a helyzetet Szöllősi Szabolcs, a válogatott szövetségi vezetőedzője. – Az elmúlt időszakban sok volt az üresjárat, mivel a Városligeti Műjégpálya nem tudott megfelelő számú edzést biztosítani, ezen a téren tehát visszaesést tapasztaltunk. Botinak az ezerötszáza és a tömegrajtos versenye egészen jól sikerült, ezt a kettőt tudom pozitívumként kiemelni, valamint a pontszerző eredményeket. Az időeredményekből nem lehet messzemenő következtetést levonni, hiszen nyitott pályán zajlott a viadal.”

De nem is a helyezéseken volt most a hangsúly, sokkal inkább a nagy pályás jégidőn, amelyből itthon bizony nincs elég. „Amit a Városligetben tudunk készülni, az édeskevés, tehát jóformán most, versenykörülmények között kellett felmérni, hogy milyen formában vannak a versenyzőink és a hátralevő másfél hónapban mi az, amiben javulniuk kell. Rövid pályás edzésekkel igyekszünk minél jobb állapotba hozni őket, valamint a vb helyszínén, Salt Lake Cityben is vár ránk három hetes felkészülés, amely újabb világkupaversenyt is magába foglal” – vázolta a közeljövőt a tréner.

Az pedig, hogy ki utazhat a március 2-án kezdődő világkupaversenyre, majd vehet részt a március 9-én kezdődő junior vb-n, még ezt követően dől el. „Lillának és Balázsnak biztos a részvétele, Botira azonban még szövetségi tárgyalás vár, mivel ő csak egy távon tudta elérni a szintidőt. Márpedig a szövetség úgy határozott a költségek miatt – lévén nem Európában rendezik a vb-t –, hogy csak azoknak biztosítja a részvételt, akik legalább két távon kvalifikálták magukat. Két versenyzőnk indulása tehát biztos, legjobb esetben pedig három fiatallal utazunk Salt Lake Citybe” – ismertette a lehetséges forgatókönyveket Szöllősi, aki azért hozzátette: a körülmények ellenére a juniorok fejlődése az idei szezonban is folytatódott, hiszen legutóbb még egyikük sem tudta magát kvalifikálni a világbajnokságra, valamint az időeredményekben is folyamatos javulás figyelhető meg.

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".