Gyorskorcsolya: Bejczi Botond és Bíró Hanna is nagy versenyre készül

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 11:21
Címkék
A hétvégi heerenveeni felnőtt Európa-bajnokságra hangoló, még mindig csak 20 éves Bejczi Botond nyerte a férfiak sprinttávú országos bajnokságát a városligeti műjégpályán, míg a Lausanne-i ifjúsági olimpiára kedden utazó Bíró Hannának kevésbé sikerült jól a verseny, de már csak előre tekint.

Az év első hétvégéjén máris országos bajnokságot rendeztek nagypályás gyorskorcsolyázóinknak, amelyen természetesen az utánpótlás is részt vett. A csípős hideg sem borította fel a papírformát a városligeti műjégen, a férfiak összetett viadalátaz esélyeknek megfelelően az ősszel még a juniorok entschedei világkupáján is jégre lépő Bejczi Botond nyerte meg.Bejczi Botond nyerte meg.

„Kíváncsi lettem volna, miként alakul, ha Nagy Konrád is el tud indulni a versenyen. Jó lett volna csatázni vele is egyet, de egyébként igen, szeretem, ha érvényre juttatom a papírformát” – válaszolta a fiatal reménység a szövetség azonfelvetésére, miszerint egyértelműen ő volt a legnagyobb esélyes. Botond ezzel a magyar bajnoki címmel remek főpróbát tartott a hétvégi heerenveeni Európa-bajnokság előtt, ahol a tömegrajtos versenyen indulhat.

„A szezon elején még nem számítottam arra, hogy szerepelhetek a felnőttek Eb-jén, de örülök, hogy sikerült, ez csak lökést ad a jövőt illetően. Szeretem ezt a versenyszámot, kicsit hasonlít a görkorcsolyára, én pedig abból a sportágból jöttem.”

Bíró Hanna 500 és 1500 méteren állhat rajthoz Lausanne-ban Forrás: MOKSZ
Bíró Hanna 500 és 1500 méteren állhat rajthoz Lausanne-ban Forrás: MOKSZ

Bíró Hanna 500 és 1500 méteren állhat rajthoz Lausanne-ban  •  Forrás: MOKSZ

Ez utóbbiban feltétlenül hasonlít rá a 16 esztendős Bíró Hanna, aki Botondhoz hasonlóan egyébként szintén utazik a napokban – az ifjúsági olimpiára. Ennek megfelelően kellően izgatott már Garzó Erika tanítványa, ám a szombati bakiját a jégen nem ez okozta.

„Új volt a jég, kevés időm maradt arra, hogy kipróbáljam. Nagy sebességgel mentem be a kanyarba, nem tudtam megtartani magam, kicsúszott a lábam. Igen, mondhatjuk ezt pillanatnyi figyelmetlenségnek. Kicsit összezavarodtam, arra gondoltam, minek menjek ezek után tovább, így bementem a melegítőpályára, csak ott hallottam meg, hogy kiabálnak nekem, fussak tovább, hiszen az összesített eredmény a fontos. Megtettem, de mivel elhagytam a pályámat, a versenybírók jogosan zártak ki – mesélte el a történteket Hanna, aki szerencsére már előre tekint: – Már nagyon várom az ifjúsági olimpiát, ahol szeretném a legjobbjaimat elérni. Nem tudom, milyen lesz a jég, de ha jó, jó lenne ezerötszázon teljesíteni a világbajnoki szintidőt. Ötszázon már rendelkezem vele.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik