UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.06 11:21 Frissítve: 2020.01.06 11:26

Gyorskorcsolya: Bejczi Botond és Bíró Hanna is nagy versenyre készül

A hétvégi heerenveeni felnőtt Európa-bajnokságra hangoló, még mindig csak 20 éves Bejczi Botond nyerte a férfiak sprinttávú országos bajnokságát a városligeti műjégpályán, míg a Lausanne-i ifjúsági olimpiára kedden utazó Bíró Hannának kevésbé sikerült jól a verseny, de már csak előre tekint.

Az év első hétvégéjén máris országos bajnokságot rendeztek nagypályás gyorskorcsolyázóinknak, amelyen természetesen az utánpótlás is részt vett. A csípős hideg sem borította fel a papírformát a városligeti műjégen, a férfiak összetett viadalát az esélyeknek megfelelően az ősszel még a juniorok entschedei világkupáján is jégre lépő Bejczi Botond nyerte meg.

„Kíváncsi lettem volna, miként alakul, ha Nagy Konrád is el tud indulni a versenyen. Jó lett volna csatázni vele is egyet, de egyébként igen, szeretem, ha érvényre juttatom a papírformát” – válaszolta a fiatal reménység a szövetség azon felvetésére, miszerint egyértelműen ő volt a legnagyobb esélyes. Botond ezzel a magyar bajnoki címmel remek főpróbát tartott a hétvégi heerenveeni Európa-bajnokság előtt, ahol a tömegrajtos versenyen indulhat.

„A szezon elején még nem számítottam arra, hogy szerepelhetek a felnőttek Eb-jén, de örülök, hogy sikerült, ez csak lökést ad a jövőt illetően. Szeretem ezt a versenyszámot, kicsit hasonlít a görkorcsolyára, én pedig abból a sportágból jöttem.”

Bíró Hanna 500 és 1500 méteren állhat rajthoz Lausanne-ban Forrás: MOKSZ

Bíró Hanna 500 és 1500 méteren állhat rajthoz Lausanne-ban  •  Forrás: MOKSZ

Ez utóbbiban feltétlenül hasonlít rá a 16 esztendős Bíró Hanna, aki Botondhoz hasonlóan egyébként szintén utazik a napokban – az ifjúsági olimpiára. Ennek megfelelően kellően izgatott már Garzó Erika tanítványa, ám a szombati bakiját a jégen nem ez okozta.

„Új volt a jég, kevés időm maradt arra, hogy kipróbáljam. Nagy sebességgel mentem be a kanyarba, nem tudtam megtartani magam, kicsúszott a lábam. Igen, mondhatjuk ezt pillanatnyi figyelmetlenségnek. Kicsit összezavarodtam, arra gondoltam, minek menjek ezek után tovább, így bementem a melegítőpályára, csak ott hallottam meg, hogy kiabálnak nekem, fussak tovább, hiszen az összesített eredmény a fontos. Megtettem, de mivel elhagytam a pályámat, a versenybírók jogosan zártak ki – mesélte el a történteket Hanna, aki szerencsére már előre tekint: – Már nagyon várom az ifjúsági olimpiát, ahol szeretném a legjobbjaimat elérni. Nem tudom, milyen lesz a jég, de ha jó, jó lenne ezerötszázon teljesíteni a világbajnoki szintidőt. Ötszázon már rendelkezem vele.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.