UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.29 16:58 Frissítve: 2019.09.29 17:08

Gyorsasági motor: a 18 éves Kovács Bálint német bajnok lett

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves magyar versenyzője gyakorlatilag az egész szezonban dominált a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. Az első öt hétvége után a hatodikon is megszerezte a pole pozíciót, így a szombati és a vasárnapi futamon is ő rajtolhatott az első kockából. Az első futamban másodikként intették le, míg vasárnap délelőtt magabiztosan aratott rajt-cél győzelmet, amellyel bebiztosította bajnoki címét. A tavaly a magyar bajnokságot megnyert versenyző 208 ponttal végzett az élen az ezer köbcentiméteres motorokat felvonultató, tizenkilenc fős nemzetközi mezőnyben, míg legnagyobb riválisa, a német Danny Märtz 198 ponttal zárt a második helyen.

 

Kovács Bálint a magyar után német bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: formula.hu

Kovács Bálint a magyar után német bajnoki címet ünnepelhetett  •  Forrás: formula.hu

 

A 18 éves motoros az idei tizenegy futamból hatot megnyert, emellett további három alkalommal volt dobogós, egyszer tizedik lett, egy versenyt pedig nem tudott befejezni.

„Pénteken még motorhibával küzdöttünk, de szombat reggelre ezt ki tudtuk javítani, így az időmérőn már nem volt gondom. Az első futamon úgy ítéltem meg, hogy az összetett szempontjából jobb a biztos pontszerzés, ezért nem kockáztattam, és bejöttem másodiknak” – mondta az MTI-nek Kovács, aki hozzátette, tavalyi balszerencsés éve miatt nagyon örül a bajnoki győzelemnek.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team csapatfőnöke úgy fogalmazott, vasárnap minden hazai motoros tiszteletére szólt a magyar himnusz Hockenheimben.

„Bálint most bebizonyította, hogy kifogástalan teljesítménnyel képes komolyabb feladatok megoldására, nekem meg nincs más dolgom, mint segíteni őt, hogy a következő szinten is kiemelkedően tudjon teljesíteni.”

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.