B. V. utanpotlassport.hu 2020.10.12 19:34 Frissítve: 2020.10.18 20:21

Golf: ezúttal külföldiek nélkül zajlott a Magyar Junior Open

Új bajnokokat avattak a 31. magyar junior nyílt golfbajnokságon: Kőtél Bence, Jaczkovics Emma, Nagy Ármin és Stern Lea Sára nyert aranyérmet az alcsútdobozi viadalon.

Nem a szokványos módon tartották meg a golfsport egyik legnívósabb hazai rendezésű utánpótlásversenyét, a magyar junior nyílt bajnokságot. A koronavírus-járvány miatt ezúttal csupán harmincnégy fiatal indult, külföldi versenyzők pedig egyáltalán nem is érkeztek.

A hétvégi verseny négy győztese (balról): Nagy Ármin, Kötél Bence, Stern Lea Sára és Jaczkovics Emma

A hétvégi verseny négy győztese (balról): Nagy Ármin, Kötél Bence, Stern Lea Sára és Jaczkovics Emma

A háromnapos stroke play-verseny legjobb eredményét az első magyar juniorbajnoki címét ünneplő Kötél Bence érte el, akinek az utolsó fordulóban -1-gyel sikerült parra hoznia a hibátlan mérleget. Stöllinger Viktor és Somogyi Bence mindvégig próbálták Kötélt megszorongatni, így csak nüanszokon múlt kettőjük párharca.  A befejezés Stöllingernek kedvezett, aki parra teljesítette a befejező kört, ezzel egyetlen ütéssel megelőzte Somogyit, így ő vehette át az U18-as kategória második helyéért járó serleget.

A lányok között is új bajnokot avattak Jaczkovics Emma személyében, neki sikerült a tavalyi aranyérmestől, Berkenyei Daniellától elhódítani a trófeát, aki tíz ütés távolsággal szorult a dobogó harmadik fokára. Közéjük másodikként, az első fordulóban még vezető Sántha Laura ékelődött be.

Az U14-esek mezőnyében mindkét nem küzdelmeiben a papírforma érvényesült, sem Nagy Ármin, sem Stern Lea Sára nem akadt kihívóra, így a „kicsik” trófeáját ők emelhették a  magasba.

Magyar Junior Open, Pannonia Golf Club, Alcsútdoboz
U18
Fiúk: 1. Kötél Bence, 2. Stöllinger Viktor, 3. Somogyi Bence
Lányok: 1. Jaczkovics Emma, 2. Sántha Laura, 3. Berkenyei Daniella
U14
Fiúk: 1. Nagy Ármin, 2. Zsimán Lebovics Zénó, 3. Sántha Ádám
Lányok: 1. Stern Lea Sára, 2. Fedeli Grace, 3. Fedeli Leatitia

További korosztályos hírek GOLFBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.