UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.09 12:18 Frissítve: 2019.12.09 12:25

Futsal: nem vagyunk lemaradva a környező országoktól

Szoros mérkőzésen, a végén hátrányból fordítva nyert 5–4-re a magyar U17-es futsalválogatott a Visegrádi Négyek Tornáján. Frank Tamás szövetségi edző a buta hibák ellenére bizakodva várja csapata közelgő Eb-selejtezőjét.

A hagyományos Visegrádi Négyek Tornáján méreti meg magát az U17-es futsalválogatott, s amint a mellékelt ábra mutatja, nem is eredménytelenül. Frank Tamás korosztályos nemzeti csapata ugyanis gólgazdag, színvonalas mérkőzésen győzte le az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt cseheket.

Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán Forrás: MLSZ

Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán  •  Forrás: MLSZ

Az összecsapás első gólját a magyar együttes szerezte: Dorogi Benjamin gondoskodott az alaphangulatról. Erre viszont gyorsan jött a válasz a riválistól, majd Szalmás Zoltán találatával ismét előnybe kerültek a mieink, csakhogy a cseh csapat még az első félidőben újra egyenlített. A szünet után ráadásul átvette a vezetést, de egy öngólnak köszönhetően ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Bár leginkább a magyarok akarata érvényesült, a következő gólt a szívós vetélytárs szerezte, amire Gerencsér Antal reagált, 4–4-ről folytatódott tehát a mérkőzés. A végjátékban a mieink koncentráltak jobban, a győztes gólt Kovács Máté jegyezte, így szoros mérkőzésen 5–4-re nyertek a fiúk.

„Bár összességében nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, butaságokból kaptunk gólokat, amikor még egyet lőnünk kellett volna. A helyzeteket nem tudtuk kellő időben gólra váltani, így szoros lett a mérkőzés. Nagyon fiatal még a csapat, ez meglátszott a néhol kapkodó játékunkon. A koncentráción, a helyzetkihasználáson javítanunk kell, a fiúk is látják, hogy ezen a szinten minden hibánkat azonnal megbüntetik. Nem vagyunk még hozzászokva a nemzetközi mezőnyhöz, de azt gondolom, nem vagyunk lemaradva a környező országoktól, hiszen néhány hete a szerbeket, most pedig a cseheket is legyőztük. Építjük a csapatot, amely majd az Eb-selejtezőn is jól tud szerepelni" – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás az mlsz.hu-nak.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nyerges András, Magyar Kristóf
Mezőnyjátékosok: Szalmás Zoltán, Lipl Noel, Sóvári Benedek, Papp Zsombor, Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Németh Benjamin, Gerencsér Antal, Szatmári Ákos, Récsei Péter, Szabó Zalán, Dorogi Benjamin

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.