UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.09 12:18 Frissítve: 2019.12.09 12:25

Futsal: nem vagyunk lemaradva a környező országoktól

Szoros mérkőzésen, a végén hátrányból fordítva nyert 5–4-re a magyar U17-es futsalválogatott a Visegrádi Négyek Tornáján. Frank Tamás szövetségi edző a buta hibák ellenére bizakodva várja csapata közelgő Eb-selejtezőjét.

A hagyományos Visegrádi Négyek Tornáján méreti meg magát az U17-es futsalválogatott, s amint a mellékelt ábra mutatja, nem is eredménytelenül. Frank Tamás korosztályos nemzeti csapata ugyanis gólgazdag, színvonalas mérkőzésen győzte le az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt cseheket.

Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán Forrás: MLSZ

Az U17-es futsalválogatott legyőzte a cseheket a Visegrádi Négyek Tornán  •  Forrás: MLSZ

Az összecsapás első gólját a magyar együttes szerezte: Dorogi Benjamin gondoskodott az alaphangulatról. Erre viszont gyorsan jött a válasz a riválistól, majd Szalmás Zoltán találatával ismét előnybe kerültek a mieink, csakhogy a cseh csapat még az első félidőben újra egyenlített. A szünet után ráadásul átvette a vezetést, de egy öngólnak köszönhetően ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Bár leginkább a magyarok akarata érvényesült, a következő gólt a szívós vetélytárs szerezte, amire Gerencsér Antal reagált, 4–4-ről folytatódott tehát a mérkőzés. A végjátékban a mieink koncentráltak jobban, a győztes gólt Kovács Máté jegyezte, így szoros mérkőzésen 5–4-re nyertek a fiúk.

„Bár összességében nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, butaságokból kaptunk gólokat, amikor még egyet lőnünk kellett volna. A helyzeteket nem tudtuk kellő időben gólra váltani, így szoros lett a mérkőzés. Nagyon fiatal még a csapat, ez meglátszott a néhol kapkodó játékunkon. A koncentráción, a helyzetkihasználáson javítanunk kell, a fiúk is látják, hogy ezen a szinten minden hibánkat azonnal megbüntetik. Nem vagyunk még hozzászokva a nemzetközi mezőnyhöz, de azt gondolom, nem vagyunk lemaradva a környező országoktól, hiszen néhány hete a szerbeket, most pedig a cseheket is legyőztük. Építjük a csapatot, amely majd az Eb-selejtezőn is jól tud szerepelni" – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás az mlsz.hu-nak.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nyerges András, Magyar Kristóf
Mezőnyjátékosok: Szalmás Zoltán, Lipl Noel, Sóvári Benedek, Papp Zsombor, Kovács Máté, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Németh Benjamin, Gerencsér Antal, Szatmári Ákos, Récsei Péter, Szabó Zalán, Dorogi Benjamin

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.