Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.08.19 17:36 Frissítve: 2019.08.19 17:58

Fiú U17-es vízilabda Eb: a nagyszerű bronz után sincs megállás

Harmadik helyen zárt a magyar fiú vízilabda-válogatott a Tbilisziben rendezett U17-es Európa-bajnokságon. Székely Bulcsú szövetségi edző büszkén értékelte tanítványai teljesítményét, s külön kiemelte, mennyire szervezetten, nagybetűs csapatként működve védekeztek a felnőttválogatottságról álmodó srácok.

A miskolctapolcai OMV-kupa második, illetve az olaszországi Mediterrán-kupa első helyezése után a kontinensviadalon is dobogóra ért a magyar U17-es fiúválogatott. A Székely Bulcsú szövetségi edző és Tóth Kálmán másodedző által irányított korosztályos együttes ellenállást nem tűrve gázolt át csoportellenfelein – a szerbeket például 12–3-mal iskolázta le –, majd Montenegró fiataljainak sem kegyelmezett a negyeddöntőben (7–4). Sajnos, a legjobb négy között szenvedte el egyetlen vereségét a tornán, noha a spanyolok kapusa ellen valószínűleg az sem segített volna, ha kétszer akkora kapura bombázhatnak a mieink (5–8). A görögöket viszont talán a legjobb játékával verte a magyar csapat, óriási lelki erőről téve tanúbizonyságot (10–4).

A bronzérmes U17-es válogatott Forrás: VLV

A bronzérmes U17-es válogatott  •  Forrás: VLV

„Mint minden csapatnak, nekünk is voltak kiemelkedő játékosaink, de ezt a bronzérmet csakis a csapat sikerének tudom felfogni, amiért megemelem a kalapom a fiúk előtt – értékel az olimpiai bajnok Székely Bulcsú. – Sokszor az az utánpótláscsapatok rákfenéje, hogy nem áll össze a védekezés, mert a játékosok elkezdenek egyénieskedni, csak magukra gondolni. Nálunk ebből a szempontból szó nem érheti a ház elejét, hátul mindig kisegítették egymást a srácok, elől pedig szerintem kiismerhetetlenek voltunk, mert rendre más és más villant. Sajnálom, hogy a spanyolok kapusa (Unai Aguirre – A szerk.) megbabonázott minket, s nem vigasztal a tudat, hogy a torna legjobbjának választották végül a posztján. Ugyanakkor ki kell emelnem a miénket is, mert Gyapjas Brendon pazarul hárított, ami nagyban hozzájárult, hogy stabilan, magabiztosan tudtunk játszani. Az elődöntőt leszámítva nem is emlékszem olyanra, hogy többgólos hátrányból kellett volna felzárkóznunk.

A szövetségi edző kiemelte a klubedzők munkáját, valamint elmagyarázta, miért nem eredményközpontúan közelíti meg a különböző utánpótlástornákat.

„Sajnálom az elődöntőt, mert a srácok sok mindent megvalósítottak a nyáron abból, amit a stáb megálmodott nekik: nem csaltuk a vízilabdát. Sajnos, éppen a spanyolok ellen csúszott kicsit szét a rendszer, de ebből tanulni fogunk. Taktikailag és fizikailag is álltuk a sarat a riválisokkal szemben, ami jó előjel a jövőre. Azt, hogy most ez a dobogó legalsó fokára volt elég, elfogadjuk, és dolgozunk tovább. Sokkal pontosabban látjuk a fejlődési lehetőségeket, mint néhány hónappal korábban. De ebben a melóban a klubedzők keze még jobban benne van, mint a miénk, elvégre valójában ők nevelik ki a játékosokat, akik közül, remélem, minél többen küzdik fel magukat a felnőttválogatottba. Persze, hosszú út áll még a fiatalok előtt, de nagyon fontos, hogy már ilyen korán megkapják tőlünk, edzőktől a szükséges alapokat. Az Eb tanulságait leszűrtük, elraktároztuk, és hamarosan nekiveselkedünk a jövő évi korosztályos világbajnokságnak, hiszen a munka nem végzi el magát.”

FIÚ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, TBILISZI
Az Eb-csapat
Kapusok:
Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond
Mezőnyjátékosok: Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor
Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán Csapatvezető: Madaras Norbert

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon. 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).