Fitnesz és testépítés: nagy várakozások a budapesti junior-vb előtt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 10:19
Címkék
Rekordlétszámú magyar válogatott várja a november 22. és 24. között Budapesten rendezendő junior testépítő és fitnesz-világbajnokságot. A hazai szövetség elnöke szerint több magyar versenyző is jó eséllyel pályázik az éremre.

JMA_1470
JMA_1470

Forrás: nvesz.hu

JMA_1470
JMA_1470

 •  Forrás: nvesz.hu

November végén a Magyarországon rendezik a junior testépítő és fitnesz-világbajnokságot. Huber István, a hazai szövetség elnöke a magyar indulók majdnem egyötödét a döntőbe várja. Kiemelte, a világbajnokságon minden idők legnagyobb magyar válogatottja mutatkozhat be.

„A 16-23 éveseknél korábban még soha nem indult olyan nagy létszámú nemzeti csapat világbajnokságon, mint most. Összesen negyven sportolónk áll színpadra. A magyar indulók 15-20 százalékát döntőbe várom, és főleg fitneszvonalon remélek érmeket. Nagyon örülnék annak, ha a nemzetek versenyében a hatodik hely körül zárnánk” – nyilatkozta z esélyekről.

A november 22. és 24 között rendezendő világeseményt a nemzetközi szövetség (IFBB) égisze alatt bonyolítják le a Testnevelési Egyetemen.

„Az elmúlt években komoly utánpótlás-programot indítottunk, ennek részben hozadéka a világbajnokságon induló nemzeti csapat, amellyel az az elsődleges célunk, hogy példaképek legyenek a még fiatalabbak számára” – tette hozzá az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik