UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.12 18:32 Frissítve: 2020.10.12 18:40

Fallabda: Chukwu Hannah és Takács Benedek az U19-es bajnok

Többségében színvonalas mérkőzéseket hozott a fallabdázók budapesti országos utánpótlás-bajnoksága, melyen a legidősebb korosztályban Chukwu Hannah könnyedén, Takács Benedek fordulatos meccseket követően nyert.

Nyolc kategóriában avattak bajnokokat az Oxo Holdings utánpótlás fallabdabajnokságon. A hétvégén rendezett rangos versenynek a fővárosi City Squash Club adott otthont. Az ob-t eredetileg március 21-re írták ki, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, és most pótolták.

Chukwu Hannah megvédte bajnoki címét Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook

Chukwu Hannah győzelméhez nem férhetett kétség a juniorok között sem  •  Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook

A legfiatalabbak között, az U11-ben Kovács Brigitta és Czakó Vince, U13-ban Juhász Nóra és Pavlovszky Péter nyert magabiztosan. Az U15-ösök között Sáli Barnabás, az U17-es mezőnyben pedig Jeszenszky Zoltán lett a legjobb.

Az U19-es korosztályban a papírformának megfelelően az immár kétszeres felnőttbajnok Chukwu Hannah védte meg címét, ugyanitt a fiúknál Takács Benedek szerezte meg az aranyérmet.

„Hatvanhat nevezőből végül hatvanan léptek pályára. A nagy létszámra és a járványhelyzetre tekintettel szétszedtük a versenyt, délelőtt a kicsik, délután és este a nagyok versenyeztek – összegzett a rendező klub vezetője, egyben az ob főszervezője, Böhm Gabriella a szövetség oldalán található beszámolójában. – Jó volt látni, milyen sokat nőttek és fejlődtek a gyerekek tavasz óta. A leglátványosabb összecsapásokat az U19-es fiúknál láthattuk. Már az első fordulóban, az utolsó utánpótlásversenyén induló Rózsa Barnabás és Nagy Simon színvonalas mérkőzésével kezdődött a kategória. Barni legközelebb már csak felnőttversenyen vághat vissza. Az elődöntőben a hazai pályán játszó Simon Dániel 2:0-ra vezetett Takács Benedek ellen, de Beni fordítani tudott, és a döntőben Nagy Simonnál is jobbnak bizonyult. Gratulálunk minden indulónak és edzőnek. Remek munka folyik Sopronban, Tatabányán, Szegeden, Szombathelyen, Egerben, Győrben és néhány budapesti klubban.„

SQUASH UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Lányok
U11
1. Kovács Brigitta, 2. Gubik Jázmin, 3. Hornyák Tamara
U13-15
1. Juhász Nóra, 2. Halasi Hanna, 3. Kiss Zsófia
U19
1. Chukwu Hannah, 2. Laskai Vanda, 3. Nagy Boglárka
Fiúk:
U11
1. Czakó Vince, 2. Sáli Máté, 3. Sebestyén Dániel
U13
1. Pavlovszky Péter, 2. Kárai Botond, 3. Matuszka Marcell
U15
1. Sáli Barnabás, 2. Szabolcsi Márk, 3. Somodi Balázs
U17
1. Jeszenszky Zoltán, 2. Komlódi Regő, 3. Czakó Ákos
U19
1. Takács Benedek, 2. Nagy Simon, 3. Simon Dániel

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.