B. Z. utanpotlassport.hu 2020.09.30 20:34 Frissítve: 2020.10.05 16:40

Fallabda: semmit sem vesz félvállról a bajnoki címet védő Chukwu

A nők mezőnyében megvédte magyar bajnoki címét a 17 éves fallabdázó, Chukwu Hannah, aki januártól minden bizonnyal már francia csapatban szerepel.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a papírformának megfelelően védte meg a női országos bajnoki címét a fallabdázó Chukwu Hannah. A tatabányai Squashberek SE 17 éves ígérete a Százhalombattán hétvégén rendezett ob-n végig magabiztosan menetelt, majd a döntőben Csókási Gabriellát győzte le 3:0-ra.

Chukwu Hannah megvédte bajnoki címét Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook

Chukwu Hannah megvédte bajnoki címét  •  Forrás: Omega 32. Egyéni Squash OB 2020/ Facebook

Egyértelmű volt számomra a cél, elvártam magamtól a bajnokság megnyerését – mondja Farkas János tanítványa. – Sokat, és igen intenzíven készültem erre a bajnokságra a klubtársaimmal, a férfiaknák győztes Farkas Balázzsal és a harmadik helyezett Kamocsai Benivel. Igyekeztem minél jobb állapotban érkezni az ob-ra, mert talán a magyar bajnoki győzelemhez nem feltétlenül kell, hogy csúcsformában legyek, okozhatnak meglepetést az ellenfelek. Semmit nem veszek félvállról. Örülök, hogy a második első helyemet szereztem a felnőttbajnokságon. A tavalyi siker mérföldkő a pályafutásomban, mert az volt az első, ráadásul előző évben csak kicsivel kaptam ki az elődöntőben. A mostani győzelem azért értékes, mert került rám egy kis nyomás, ami ilyenkor a címvédőkre szokott.”

Hannah alapesetben már az ob másnapján elindult volna, hogy rész vegyen egy franciaországi, majd egy svájci viadalon, azonban a vírushelyzet miatt ezekről az eseményekről le kellett mondania. Az, hogy mikor szerepelhet legközelebb nemzetközi versenyen, számára sem ismert, viszont bízik benne, januárban bemutatkozhat a francia női ligában a Mulhouse csapatában.

„Talán azért is, mert egyik francia versenytársam, egyben a barátnőm ebben a klubban játszik, és lehet, hogy beajánlott, de megkeresett a Mulhouse vezetősége. Egyeztettem velük, és aztán nem sokat gondolkodtam, hogy elvállalom a játékot. Franciaország remek fejlődési lehetőség, nagyszerű játékosok és edzők fémjelzik a sportágat. A női liga eredetileg októberben kezdődött volna, de a vírus miatt januárra halasztották, és remélem is, hogy akkora már el tud kezdődni. Már van francia versenyengedélyem, de természetesen emellett a Squashberek játékosa is maradok, csak a liga fordulóira fogok kiutazni.”

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.