Gebe Zoltán utanpotlassport.hu 2019.08.13 14:27 Frissítve: 2019.08.13 14:29

Evezés: várakozáson felül sikerült a tokiói ifjúsági vb

Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány elégedett a tokiói ifjúsági világbajnokságon részt vett magyar küldöttség szereplésével. A versenyen a leány egypárevezős Siska Bettina mellett a fiú nyolcasunk is döntős helyezést ért el.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina a magyar küldöttség legjobb eredményét elérve, a leány egypárevezősök versenyében 4. helyen végzett a korosztály tokiói világbajnokságán. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány szerint Halmainé Mészáros Éva tanítványa bravúrt hajtott végre, hiszen előzetesen a legjobb nyolcba kerülés volt a kitűzött cél.

,,Bettinának a hazai versenyeken még nem jött ki a lépés, a válogatón második, az országos bajnokságon pedig csak harmadik volt, a májusi Európa-bajnokságon viszont összeszedett versenyzéssel szerezte meg a hetedik helyet, és az önbizalomnövelő hatással volt rá Tokió előtt. Az edzőtáborban már látszott rajta, hogy jó formában van, nagyon jó részidőket ért el, a versenyen meg is javította az egyéni csúcsát, az elődöntőben 21 másodpercet faragott le belőle. A legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy az Eb-győztes ukrán evezőst is elbúcsúztatta a középfutamban” – értékelte a teljesítményt a kapitány.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.(Facebook/Siska Bettina)

A Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta fiú nyolcas, Király Anna kormányossal az ötödik helyen végzett a versenyen. Dani Zsolt tanítványai az Európa-bajnok lengyel hajót is maguk mögé utasították.
„Pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy magyar nyolcas bármilyen korosztályban döntős helyezést érjen el világbajnokságon. Ha nem ellenszélben kellett volna versenyezniük a fiúknak, elképzelhetőnek tartom, hogy ennél is jobb eredményt érünk el, de a teljesítményükre így sem lehet panasz.”

A Galcsó Flóra, Elek Boróka leány kétpárevezős egységet a futama után visszasorolták a mezőny végére, mert a hajó súlya kisebb volt a szükségesnél.
„Értetlenül állunk a történtek előtt, a próbamérlegelésen semmiféle probléma nem volt, az előző napon beállítottuk a hajó súlyát, ami vizesen még nehezebb szokott lenni. Sokat tanakodtunk azon, mi történhetett, talán benne maradt valami a mérés előtt. A lányok nagyon csalódottak voltak, hiszen a reményfutamban második helyet értek el, amivel bejutottak volna az elődöntőbe” – mondta el Lőrincz Attila. A lányok végül a C döntőt megnyerve, a 13. helyezést szerezték meg.

A Szilágyi Konrád, Szklenka Bence összetételű kétpárevezős a B döntőben bizonyíthatott, ahol harmadik lett, s azzal a kilencedik helyen zárta a vb-t.

További korosztályos híreink EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.