Gebe Zoltán utanpotlassport.hu 2019.08.13 14:27 Frissítve: 2019.08.13 14:29

Evezés: várakozáson felül sikerült a tokiói ifjúsági vb

Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány elégedett a tokiói ifjúsági világbajnokságon részt vett magyar küldöttség szereplésével. A versenyen a leány egypárevezős Siska Bettina mellett a fiú nyolcasunk is döntős helyezést ért el.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina a magyar küldöttség legjobb eredményét elérve, a leány egypárevezősök versenyében 4. helyen végzett a korosztály tokiói világbajnokságán. Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány szerint Halmainé Mészáros Éva tanítványa bravúrt hajtott végre, hiszen előzetesen a legjobb nyolcba kerülés volt a kitűzött cél.

,,Bettinának a hazai versenyeken még nem jött ki a lépés, a válogatón második, az országos bajnokságon pedig csak harmadik volt, a májusi Európa-bajnokságon viszont összeszedett versenyzéssel szerezte meg a hetedik helyet, és az önbizalomnövelő hatással volt rá Tokió előtt. Az edzőtáborban már látszott rajta, hogy jó formában van, nagyon jó részidőket ért el, a versenyen meg is javította az egyéni csúcsát, az elődöntőben 21 másodpercet faragott le belőle. A legnagyobb meglepetést azzal okozta, hogy az Eb-győztes ukrán evezőst is elbúcsúztatta a középfutamban” – értékelte a teljesítményt a kapitány.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.

Az elsőéves ifjúsági Siska Bettina minden előzetes elvárást túlteljesítve negyedik helyen zárt Tokióban.(Facebook/Siska Bettina)

A Juhász Tamás, Király Miklós, Újhelyi Mihály, Szabó Gábor, Rakonczai Péter, Koncsik Dominik, Pajor Krisztián és Szász Gergely alkotta fiú nyolcas, Király Anna kormányossal az ötödik helyen végzett a versenyen. Dani Zsolt tanítványai az Európa-bajnok lengyel hajót is maguk mögé utasították.
„Pár éve még elképzelhetetlen volt, hogy magyar nyolcas bármilyen korosztályban döntős helyezést érjen el világbajnokságon. Ha nem ellenszélben kellett volna versenyezniük a fiúknak, elképzelhetőnek tartom, hogy ennél is jobb eredményt érünk el, de a teljesítményükre így sem lehet panasz.”

A Galcsó Flóra, Elek Boróka leány kétpárevezős egységet a futama után visszasorolták a mezőny végére, mert a hajó súlya kisebb volt a szükségesnél.
„Értetlenül állunk a történtek előtt, a próbamérlegelésen semmiféle probléma nem volt, az előző napon beállítottuk a hajó súlyát, ami vizesen még nehezebb szokott lenni. Sokat tanakodtunk azon, mi történhetett, talán benne maradt valami a mérés előtt. A lányok nagyon csalódottak voltak, hiszen a reményfutamban második helyet értek el, amivel bejutottak volna az elődöntőbe” – mondta el Lőrincz Attila. A lányok végül a C döntőt megnyerve, a 13. helyezést szerezték meg.

A Szilágyi Konrád, Szklenka Bence összetételű kétpárevezős a B döntőben bizonyíthatott, ahol harmadik lett, s azzal a kilencedik helyen zárta a vb-t.

További korosztályos híreink EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).