utanpotlassport.hu 2019.06.08 13:00 Frissítve: 2019.06.08 13:07

Evezés: serdülőink másodikok lettek az ORV-n

A hat országot felvonultató nemzetközi utánpótlás megmérettetésen az összesített, a férfi és a női pontversenyben is a második helyen zárt a magyar serdülő válogatott, amely négy arany-, hét ezüst és egy bronzérmet szerzett a Velencei-tavi versenyen.

A hat országot felvonultató nemzetközi utánpótlás megmérettetésen az összesített, a férfi és a női pontversenyben is a második helyen zárt a magyar serdülő válogatott, amely négy arany-, hét ezüst és egy bronzérmet szerzett a Velencei-tavi versenyen.

Ismét jól szerepelt a magyar serdülő válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyén Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Ismét jól szerepelt a magyar serdülő válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyén  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Hagyományosan négy év után tért vissza Magyarországra az Olimpiai Reménységek Versenye, amelyre a résztvevő országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) mellett meghívottként Ausztria és Szerbia is elküldte legjobb serdülő korú evezőseit. A Velencei-tavi ORV-n a hazaiak állították ki a legnépesebb csapatot, mind a tizenhárom számban szurkolhattunk magyaroknak. Az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is a csehek bizonyultak a legjobbnak, az összesített pontversenyben hat, a férfiak értékelésében egy, míg a női pontversenyben öt ponttal előzték meg Magyarországot.

„A fiú pontversenyt tavaly mi nyertük, most egy kicsivel lemaradtunk az elsőségről. A lányoknál nagyobb lett a hátrányunk, érzésem szerint bennük maradt néhány aranyérem” - értékelt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.

„Jól versenyzett a női egy- és kétpárunk, de tőlük titkon elsőséget reméltem, ahogy a fiú kettesünktől is. Utóbbiak kormányos négyesben akkora meccsre kényszerültek, hogy kifogyott a kakaó a kettesre. Fontos tudni, hogy a fiúk negyvenéves NDK-gyártmányú hajóval álltak rajthoz, a kelleténél nagyobb erőfeszítést igényelt számukra a győzelem, ez ütött aztán vissza kettesben”.

Ezúttal is Csehország uralta az Oimpiai Reménységek Versenyét, megvédték címüket a Velencei-tavon. „A csehek nemcsak a régióban dominánsak, rendszeresen ott vannak az ifjúsági világversenyeken a dobogón. Köztük és a mieink között elsősorban technikai képzettségben látom a különbséget, a mieink nagyon lelkesek, a csehek pedig egységesebbek technikailag."

Lőrincz Attila éppen ezért kiemelte Pogány Ingrid és Ferencz Panna női kettesben aratott győzelmét. „Nem annyira erőteljesek, de technikásak, egységesebbek, ezért le tudták gyűrni a fizikai hátrányt, köszönjük Molnár Dezsőnek!”

Az ORV történetében először álltak rajthoz nyolcas egységek, ám ezek eredményei nem számítottak bele a pontversenybe. „Biztos vagyok benne, hogy fiúnyolcasunk győzelme sok önbizalmat adott a srácoknak. Remélem, hogy a versenyszám ezentúl állandó programja lesz az ORV-nek, és a pontversenybe is beleszámít, mert nagy érdeklődés alakult ki iránta. A fiúknál öt, a lányoknál három nyolcas állt rajthoz”. A magyar fiúnyolcas arany-, a lányok ezüstéremmel zárták a királykategória versenyét.

A Velencei-tavi Evezőspályán egész hétvégén verseny lesz: szombaton és vasárnap a Vidék-bajnokság küzdelmei zajlanak. Egyébként ez a pálya ad otthont az év legnagyobb nemzetközi veteránversenyének, a szeptember 11-15. között zajló Masters Világbajnokságnak is.

Az összesített pontverseny végeredménye:
1. Csehország 33 pont
2. Magyarország 27 pont
3. Lengyelország 23 pont

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.