Evezés: serdülőink másodikok lettek az ORV-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 13:00
Címkék
A hat országot felvonultató nemzetközi utánpótlás megmérettetésen az összesített, a férfi és a női pontversenyben is a második helyen zárt a magyar serdülő válogatott, amely négy arany-, hét ezüst és egy bronzérmet szerzett a Velencei-tavi versenyen.

A hat országot felvonultató nemzetközi utánpótlás megmérettetésen az összesített, a férfi és a női pontversenyben is a második helyen zárt a magyar serdülő válogatott, amely négy arany-, hét ezüst és egy bronzérmet szerzett a Velencei-tavi versenyen.

Ismét jól szerepelt a magyar serdülő válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyén Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Ismét jól szerepelt a magyar serdülő válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyén Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Ismét jól szerepelt a magyar serdülő válogatott az Olimpiai Reménységek Versenyén  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Hagyományosan négy év után tért vissza Magyarországra az Olimpiai Reménységek Versenye, amelyre a résztvevő országok (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) mellett meghívottként Ausztria és Szerbia is elküldte legjobb serdülő korú evezőseit. A Velencei-tavi ORV-n a hazaiak állították ki a legnépesebb csapatot, mind a tizenhárom számban szurkolhattunk magyaroknak. Az utóbbi évekhez hasonlóan ezúttal is a csehek bizonyultak a legjobbnak, az összesített pontversenyben hat, a férfiak értékelésében egy, míg a női pontversenyben öt ponttal előzték meg Magyarországot.

„A fiú pontversenyt tavaly mi nyertük, most egy kicsivel lemaradtunk az elsőségről. A lányoknál nagyobb lett a hátrányunk, érzésem szerint bennük maradt néhány aranyérem” - értékelt Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány.

„Jól versenyzett a női egy- és kétpárunk, de tőlük titkon elsőséget reméltem, ahogy a fiú kettesünktől is. Utóbbiak kormányos négyesben akkora meccsre kényszerültek, hogy kifogyott a kakaó a kettesre. Fontos tudni, hogy a fiúk negyvenéves NDK-gyártmányú hajóval álltak rajthoz, a kelleténél nagyobb erőfeszítést igényelt számukra a győzelem, ez ütött aztán vissza kettesben”.

Ezúttal is Csehország uralta az Oimpiai Reménységek Versenyét, megvédték címüket a Velencei-tavon. „A csehek nemcsak a régióban dominánsak, rendszeresen ott vannak az ifjúsági világversenyeken a dobogón. Köztük és a mieink között elsősorban technikai képzettségben látom a különbséget, a mieink nagyon lelkesek, a csehek pedig egységesebbek technikailag."

Lőrincz Attila éppen ezért kiemelte Pogány Ingrid és Ferencz Panna női kettesben aratott győzelmét. „Nem annyira erőteljesek, de technikásak, egységesebbek, ezért le tudták gyűrni a fizikai hátrányt, köszönjük Molnár Dezsőnek!”

Az ORV történetében először álltak rajthoz nyolcas egységek, ám ezek eredményei nem számítottak bele a pontversenybe. „Biztos vagyok benne, hogy fiúnyolcasunk győzelme sok önbizalmat adott a srácoknak. Remélem, hogy a versenyszám ezentúl állandó programja lesz az ORV-nek, és a pontversenybe is beleszámít, mert nagy érdeklődés alakult ki iránta. A fiúknál öt, a lányoknál három nyolcas állt rajthoz”. A magyar fiúnyolcas arany-, a lányok ezüstéremmel zárták a királykategória versenyét.

A Velencei-tavi Evezőspályán egész hétvégén verseny lesz: szombaton és vasárnap a Vidék-bajnokság küzdelmei zajlanak. Egyébként ez a pálya ad otthont az év legnagyobb nemzetközi veteránversenyének, a szeptember 11-15. között zajló Masters Világbajnokságnak is.

Az összesített pontverseny végeredménye:
1. Csehország 33 pont
2. Magyarország 27 pont
3. Lengyelország 23 pont

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik