UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.08 20:09 Frissítve: 2019.09.12 18:41

Evezés: magyar aranyérem az U23-as Európa-bajnokságon!

A Szabó Bence, Furkó Kálmán egység aranyérmet nyert a férfi könnyűsúlyú kettesek között vasárnap a görögországi U23-as evezős Európa-bajnokságon. Az kontinensbajnok páros edzője, Molnár Dezső elégedetten értékelt honlapunknak.

evezős szövetség

Az Eb-győztes fiúk  •  Forrás: MESZ/Facebook

Szabó Bence és Furkó Kálmán nagyon szerette volna megnyerni az U23-as korosztály férfi könnyűsúlyú kettesek döntőjét a janninai Európa-bajnokságon, ez azonban nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert az idei sarasotai korosztályos világbajnokságon bronzérmes párost megelőző olasz és német duó is rajthoz állt.

Idézzük is fel a júliusi eseményeket!
A győri Szabó Bence és a szolnoki Furkó Kálmán rég látott magyar sikert ért el a Floridában lebonyolított korosztályos világbajnokságon. A könnyűsúlyú kettesek döntőjében volt magyar érdekeltség. A páros a táv legnagyobb részében a negyedik helyen haladt, de remek hajrával folyamatosan jött fel az éremszerző pozíciók felé az utolsó háromszáz méteren, végül az ausztrálokat megelőzve, csupán kilenc századmásodperccel maradt le az ezüstéremről. Így a mieink az olasz és német egység mögött, harmadikként értek célba, amivel történelmi eredményt értek el, hiszen magyar evezősök tíz éve, a Simon, Juhász páros 2009-ben szerzett ezüstje óta nem nyertek érmet U23-as vb-n.

A kettős a mostani, görögországi Eb-n a szombati pályaosztó futamon is remek formában versenyzett, a vasárnapi döntőben pedig féltávig engedte az olaszoknak, hogy vezessenek, majd élre álltak, és megszerezték az Európa-bajnoki címet.

Az edző, Molnár Dezső Fotók: MESZ/Facebook

Az edző, Molnár Dezső  •  Fotók: MESZ/Facebook

Az edzőjük, Molnár Dezső értékelt honlapunknak:
„Nem titkolt szándékunk volt, hogy megnyerjük az Eb-t, de az nyilván az ellenfelektől is függ. Gyakorlatilag az látszott, hogy az országok közti erőviszonyok nem változtak nagyban a világbajnokság óta. Sarasotában az olaszok nyertek, a németek lettek a másodikok, mi pedig a bronzérmesek, most magyar, olasz, német lett a sorrend. Erre készültünk, idáig próbáltuk a formánkat fenntartani. A két korosztályos világverseny között negyedikek lettünk a felnőtt-vb-n, tehát elég mozgalmas és húzós volt az elmúlt másfél hónapunk. A görögországi döntőben két egyforma ezer métert kértem a fiúktól. Ha még erősebben kezdtek volna az ellenfelek, és nem tudunk hozzájuk képest egy hosszon belül maradni, akkor nehezebb lett volna, de ez nem történt meg. A saját tempónkban haladtunk, és a végén a vezetésünket már csak meg kellett őriznünk. Nagyon örülnek a fiúk a győzelemnek, és talán annak is egy kicsit, hogy vége a fárasztó szezonnak. Hosszú volt a felkészülési időszakunk, de a fő versenyeinken túlvagyunk. A döntő után gratuláltam nekik, és csak annyit mondtam: megcsináltuk!”

A magyarok hét egységgel képviseltették magukat Görögországban, mindegyik a döntőbe jutott, és női kétpárban a Preil Vivien, Gadányi Zoltána duó is érmet szerzett – bronzot.

További korosztályos híreink EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).