UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.09 12:27 Frissítve: 2020.02.09 12:47

Evezés: Eb-aranyak után ezüstérem az ifjúsági ergométeres vb-n

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

Az Arrabona Evezős Klub 18 esztendős reménysége, Siska Bettina újból és újból megmutatja, miért tartják hazánkban korosztálya egyik legnagyobb ígéretének. Már az előző évben felhívta magára a figyelmet, amikor augusztusban negyedik helyen végzett a tokiói ifjúsági világbajnokság egypárevezős versenyszámában.

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Akkor is a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el, s úgy tűnik, erről a jó szokásáról azóta sem szívesen mond le. Az újévet egyenesen bombaformában indította, hiszen a prágai ergométeres Európa-bajnokság ifjúsági mezőnyében rögtön két aranyérmet szerzett. Halmainé Mészáros Éva tanítványa előbb 2000 méteren diadalmaskodott úgy, hogy az ideje három másodperccel volt jobb, mint a második helyezett litván ellenfélé. Aztán a sprintszámban (500 m) is legyőzhetetlennek bizonyult, ott négy másodperccel hagyta állva a teljes mezőnyt – mindkét távon egyéni csúcsot húzott.

Így a szűk egy hónappal később megrendezett, párizsi ergométeres világbajnokságra sem az esélytelenek nyugalmával utazott. Valóban, 500 méteren további három tizedet faragott egyéni rekordján (1:35.8) és másodikként evezett célba a fináléban. A hosszabb távon sem vallott szégyent, az előkelő hetedik helyen zárta a világbajnokságot. Nevelőedzője szerint tanítványa mára eljutott arra a szintre, hogy stabilan kihozza magából a maximumot. „Bettina nagyon kihajtotta magát, stabilan hozza, amit tud. Az ötszáz méteres versenyen pedig várakozáson felül teljesített, sikerült megint lépnie egyet előre a céljai felé" – értékelt Halmainé Mészáros Éva a szövetségnek.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.