UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.09 12:27 Frissítve: 2020.02.09 12:47

Evezés: Eb-aranyak után ezüstérem az ifjúsági ergométeres vb-n

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

Az Arrabona Evezős Klub 18 esztendős reménysége, Siska Bettina újból és újból megmutatja, miért tartják hazánkban korosztálya egyik legnagyobb ígéretének. Már az előző évben felhívta magára a figyelmet, amikor augusztusban negyedik helyen végzett a tokiói ifjúsági világbajnokság egypárevezős versenyszámában.

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Siska Bettina (18) ezüstéremmel térhet haza az ifjúsági ergométeres vb-ről  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Akkor is a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el, s úgy tűnik, erről a jó szokásáról azóta sem szívesen mond le. Az újévet egyenesen bombaformában indította, hiszen a prágai ergométeres Európa-bajnokság ifjúsági mezőnyében rögtön két aranyérmet szerzett. Halmainé Mészáros Éva tanítványa előbb 2000 méteren diadalmaskodott úgy, hogy az ideje három másodperccel volt jobb, mint a második helyezett litván ellenfélé. Aztán a sprintszámban (500 m) is legyőzhetetlennek bizonyult, ott négy másodperccel hagyta állva a teljes mezőnyt – mindkét távon egyéni csúcsot húzott.

Így a szűk egy hónappal később megrendezett, párizsi ergométeres világbajnokságra sem az esélytelenek nyugalmával utazott. Valóban, 500 méteren további három tizedet faragott egyéni rekordján (1:35.8) és másodikként evezett célba a fináléban. A hosszabb távon sem vallott szégyent, az előkelő hetedik helyen zárta a világbajnokságot. Nevelőedzője szerint tanítványa mára eljutott arra a szintre, hogy stabilan kihozza magából a maximumot. „Bettina nagyon kihajtotta magát, stabilan hozza, amit tud. Az ötszáz méteres versenyen pedig várakozáson felül teljesített, sikerült megint lépnie egyet előre a céljai felé" – értékelt Halmainé Mészáros Éva a szövetségnek.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.