HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 20:33 Frissítve: 2018.05.27 20:42

Evezés: döntő nélkül a junior EB-n

Döntő és kvóta nélkül maradt a junior evezős válogatott az Európa-bajnokságon. Hiába volt Szklenka Bencének esélye még a verseny második napján arra, hogy kiharcolja a Buenos Aires-i junior olimpián való indulást, végül csak a B-döntőig és egy tizedik helyig jutott.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Szépen helytálltak, ha az olimpiai kvóta nem is jött össze. Ennél több jelenleg nincs a magyar evezőssportban” – így értékelt Lőrincz Attila szövetségi kapitány a junior Európa-bajnokság után.

A hatfős magyar csapat legjobb helye egy 7. pozíció lett. A kormányos nélküli fiú páros megnyerte vasárnap a B-döntőt. A Papp Benedek-László Péter duó nagy csatában múlta felül a szerb hajót.

„Ők álltak a legközelebb az ifjúsági olimpiai részvétel kiharcolásához, de egy hajszál, pontosabban egy helyezés hiányzott ahhoz, hogy a nagydöntőbe kerüljenek. Ha az összejön, azt számoltuk a versenybírókkal, hogy a dupla kvótaszerzők miatt biztos lett volna a repülőjegyünk Argentínába” – elemezte a páros teljesítményét Lőrincz Attila.

A női páros szombaton szintén csak egy hellyel csúszott le az A-döntőről. Végül a „vigaszági” mezőnyben hat hajóból negyedikként, összesítésben a 10. helyet megcsípve értek célba.

A junior kort csupán jövőre elérő, ám a hazai mezőnyben már most kimagaslóan teljesítő Siska Bettinának a C-döntő jelentette a végállomást, és ott lett negyedik, ezzel a teljes mezőnyt tekintve 16. helyet szerzett.

„A legnagyobb fejlődési potenciál talán benne van. Csupán a kora miatt is. Betti fizikálisan szerintem már most is képes lett volna arra, hogy előrébb végezzen, az azonban új helyzet volt számára, hogy ilyen erős riválisok ellen versenyez. Ha több rutint szerez, ha nem viszi el a lendület a táv elején és megtanulja taktikusabban beosztani az erejét, egy-két éven belül jóval előrébb kerülhet” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnapra egyedül Szklenka Bencének maradt esélye arra, hogy fináléba kerüljön és ezzel kvótát szerezzen Argentínába. Végül neki sem sikerült a bravúr. Ahogy arra az előfutamokban elért idők alapján számítani lehetett, a B-döntő negyedik helyével kellett megelégednie.

„A teljes képhez látni kell, hogy az olimpia miatt a riválisok is kiemelten készültek. Nagyon sűrű és erős volt a mezőny. Mind a négy kategóriában ott voltunk a közvetlen elit mögött. Ez számomra szakmailag fontos részsiker. Most az a feladat, hogy a következő időszakban még egyet előrelépjünk” – zárta mondandóját Lőrincz Attila.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

2018.10.06 15:07:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

2018.10.03 18:47:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Fölényes győzelemmel kezdte Európa-bajnoki selejtezőcsoportját a magyar U19-es leány labdarúgó-válogatott: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai 6−0-ra diadalmaskodtak Üllőn Moldova együttese felett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS