HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 20:33 Frissítve: 2018.05.27 20:42

Evezés: döntő nélkül a junior EB-n

Döntő és kvóta nélkül maradt a junior evezős válogatott az Európa-bajnokságon. Hiába volt Szklenka Bencének esélye még a verseny második napján arra, hogy kiharcolja a Buenos Aires-i junior olimpián való indulást, végül csak a B-döntőig és egy tizedik helyig jutott.

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Szépen helytálltak, ha az olimpiai kvóta nem is jött össze. Ennél több jelenleg nincs a magyar evezőssportban” – így értékelt Lőrincz Attila szövetségi kapitány a junior Európa-bajnokság után.

A hatfős magyar csapat legjobb helye egy 7. pozíció lett. A kormányos nélküli fiú páros megnyerte vasárnap a B-döntőt. A Papp Benedek-László Péter duó nagy csatában múlta felül a szerb hajót.

„Ők álltak a legközelebb az ifjúsági olimpiai részvétel kiharcolásához, de egy hajszál, pontosabban egy helyezés hiányzott ahhoz, hogy a nagydöntőbe kerüljenek. Ha az összejön, azt számoltuk a versenybírókkal, hogy a dupla kvótaszerzők miatt biztos lett volna a repülőjegyünk Argentínába” – elemezte a páros teljesítményét Lőrincz Attila.

A női páros szombaton szintén csak egy hellyel csúszott le az A-döntőről. Végül a „vigaszági” mezőnyben hat hajóból negyedikként, összesítésben a 10. helyet megcsípve értek célba.

A junior kort csupán jövőre elérő, ám a hazai mezőnyben már most kimagaslóan teljesítő Siska Bettinának a C-döntő jelentette a végállomást, és ott lett negyedik, ezzel a teljes mezőnyt tekintve 16. helyet szerzett.

„A legnagyobb fejlődési potenciál talán benne van. Csupán a kora miatt is. Betti fizikálisan szerintem már most is képes lett volna arra, hogy előrébb végezzen, az azonban új helyzet volt számára, hogy ilyen erős riválisok ellen versenyez. Ha több rutint szerez, ha nem viszi el a lendület a táv elején és megtanulja taktikusabban beosztani az erejét, egy-két éven belül jóval előrébb kerülhet” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnapra egyedül Szklenka Bencének maradt esélye arra, hogy fináléba kerüljön és ezzel kvótát szerezzen Argentínába. Végül neki sem sikerült a bravúr. Ahogy arra az előfutamokban elért idők alapján számítani lehetett, a B-döntő negyedik helyével kellett megelégednie.

„A teljes képhez látni kell, hogy az olimpia miatt a riválisok is kiemelten készültek. Nagyon sűrű és erős volt a mezőny. Mind a négy kategóriában ott voltunk a közvetlen elit mögött. Ez számomra szakmailag fontos részsiker. Most az a feladat, hogy a következő időszakban még egyet előrelépjünk” – zárta mondandóját Lőrincz Attila.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.