HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 20:33 Frissítve: 2018.05.27 20:42

Evezés: döntő nélkül a junior EB-n

Döntő és kvóta nélkül maradt a junior evezős válogatott az Európa-bajnokságon. Hiába volt Szklenka Bencének esélye még a verseny második napján arra, hogy kiharcolja a Buenos Aires-i junior olimpián való indulást, végül csak a B-döntőig és egy tizedik helyig jutott.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Szépen helytálltak, ha az olimpiai kvóta nem is jött össze. Ennél több jelenleg nincs a magyar evezőssportban” – így értékelt Lőrincz Attila szövetségi kapitány a junior Európa-bajnokság után.

A hatfős magyar csapat legjobb helye egy 7. pozíció lett. A kormányos nélküli fiú páros megnyerte vasárnap a B-döntőt. A Papp Benedek-László Péter duó nagy csatában múlta felül a szerb hajót.

„Ők álltak a legközelebb az ifjúsági olimpiai részvétel kiharcolásához, de egy hajszál, pontosabban egy helyezés hiányzott ahhoz, hogy a nagydöntőbe kerüljenek. Ha az összejön, azt számoltuk a versenybírókkal, hogy a dupla kvótaszerzők miatt biztos lett volna a repülőjegyünk Argentínába” – elemezte a páros teljesítményét Lőrincz Attila.

A női páros szombaton szintén csak egy hellyel csúszott le az A-döntőről. Végül a „vigaszági” mezőnyben hat hajóból negyedikként, összesítésben a 10. helyet megcsípve értek célba.

A junior kort csupán jövőre elérő, ám a hazai mezőnyben már most kimagaslóan teljesítő Siska Bettinának a C-döntő jelentette a végállomást, és ott lett negyedik, ezzel a teljes mezőnyt tekintve 16. helyet szerzett.

„A legnagyobb fejlődési potenciál talán benne van. Csupán a kora miatt is. Betti fizikálisan szerintem már most is képes lett volna arra, hogy előrébb végezzen, az azonban új helyzet volt számára, hogy ilyen erős riválisok ellen versenyez. Ha több rutint szerez, ha nem viszi el a lendület a táv elején és megtanulja taktikusabban beosztani az erejét, egy-két éven belül jóval előrébb kerülhet” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnapra egyedül Szklenka Bencének maradt esélye arra, hogy fináléba kerüljön és ezzel kvótát szerezzen Argentínába. Végül neki sem sikerült a bravúr. Ahogy arra az előfutamokban elért idők alapján számítani lehetett, a B-döntő negyedik helyével kellett megelégednie.

„A teljes képhez látni kell, hogy az olimpia miatt a riválisok is kiemelten készültek. Nagyon sűrű és erős volt a mezőny. Mind a négy kategóriában ott voltunk a közvetlen elit mögött. Ez számomra szakmailag fontos részsiker. Most az a feladat, hogy a következő időszakban még egyet előrelépjünk” – zárta mondandóját Lőrincz Attila.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS