HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.27 20:33 Frissítve: 2018.05.27 20:42

Evezés: döntő nélkül a junior EB-n

Döntő és kvóta nélkül maradt a junior evezős válogatott az Európa-bajnokságon. Hiába volt Szklenka Bencének esélye még a verseny második napján arra, hogy kiharcolja a Buenos Aires-i junior olimpián való indulást, végül csak a B-döntőig és egy tizedik helyig jutott.

HIRDETÉS

K. T. I. - utanpotlassport.hu „Szépen helytálltak, ha az olimpiai kvóta nem is jött össze. Ennél több jelenleg nincs a magyar evezőssportban” – így értékelt Lőrincz Attila szövetségi kapitány a junior Európa-bajnokság után.

A hatfős magyar csapat legjobb helye egy 7. pozíció lett. A kormányos nélküli fiú páros megnyerte vasárnap a B-döntőt. A Papp Benedek-László Péter duó nagy csatában múlta felül a szerb hajót.

„Ők álltak a legközelebb az ifjúsági olimpiai részvétel kiharcolásához, de egy hajszál, pontosabban egy helyezés hiányzott ahhoz, hogy a nagydöntőbe kerüljenek. Ha az összejön, azt számoltuk a versenybírókkal, hogy a dupla kvótaszerzők miatt biztos lett volna a repülőjegyünk Argentínába” – elemezte a páros teljesítményét Lőrincz Attila.

A női páros szombaton szintén csak egy hellyel csúszott le az A-döntőről. Végül a „vigaszági” mezőnyben hat hajóból negyedikként, összesítésben a 10. helyet megcsípve értek célba.

A junior kort csupán jövőre elérő, ám a hazai mezőnyben már most kimagaslóan teljesítő Siska Bettinának a C-döntő jelentette a végállomást, és ott lett negyedik, ezzel a teljes mezőnyt tekintve 16. helyet szerzett.

„A legnagyobb fejlődési potenciál talán benne van. Csupán a kora miatt is. Betti fizikálisan szerintem már most is képes lett volna arra, hogy előrébb végezzen, az azonban új helyzet volt számára, hogy ilyen erős riválisok ellen versenyez. Ha több rutint szerez, ha nem viszi el a lendület a táv elején és megtanulja taktikusabban beosztani az erejét, egy-két éven belül jóval előrébb kerülhet” – mondta a szövetségi kapitány.

Vasárnapra egyedül Szklenka Bencének maradt esélye arra, hogy fináléba kerüljön és ezzel kvótát szerezzen Argentínába. Végül neki sem sikerült a bravúr. Ahogy arra az előfutamokban elért idők alapján számítani lehetett, a B-döntő negyedik helyével kellett megelégednie.

„A teljes képhez látni kell, hogy az olimpia miatt a riválisok is kiemelten készültek. Nagyon sűrű és erős volt a mezőny. Mind a négy kategóriában ott voltunk a közvetlen elit mögött. Ez számomra szakmailag fontos részsiker. Most az a feladat, hogy a következő időszakban még egyet előrelépjünk” – zárta mondandóját Lőrincz Attila.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS