Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 21:01
Címkék
Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

A kosárlabda-bajnokságok közül elsőként a junior lányok felsőházi rájátszása rajtolt el, amelybe− ahogyan az lenni szokott− nyolc csapat jutott be. A Csata DSE és a Vasas Akadémia veretlenül kvalifikálta magát, rajtuk kívül a DVTK Akadémia, az Atomerőmű-KSC Szekszárd, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs, a Széchenyi KA, a Soproni Darazsak Akadémia és a BEAC-Újbuda KA küzdhet azért, hogy egyenes ágon jusson az országos bajnoki nyolcas döntőbe.

 

Nagy meccseket nyert a DVTK
Nagy meccseket nyert a DVTK

Nagy meccseket nyert a DVTK

 

A miskolciak két egészen elképesztő mérkőzéssel indítottak: 68−67-re győzték le a pécsieket és az újbudaiakat is. A Baranya megyeiek ellen 18−14-re, míg a pestiek ellen 24−13-ra vitték el a záróetapot. Ezzel rögvest felzárkóztak a tabella harmadik helyére.

Két meccs után továbbra is veretlen a Vasas. Előbb a soproniak otthonában aratott 88−51-es diadalt, majd hazai pályán mért nagy csapást a Széchenyi KA fiataljaira (90−26).

Nem fogott ki a Csatán a BEAC, amely 84−39-es vereséget szenvedett a Csata Utcai Általános Iskola tornatermében.

A szekszárdiak először szerdán lépnek pályára a rájátszásban: a Csata DSE otthonában.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik