Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.06 13:15 Frissítve: 2019.12.06 13:35

Curling: csak a németek akadályozták meg a junior fiúcsapat címvédését

A junior-világbajnokság előtti utolsó felkészülési tornáján is remekelt a fiúválogatott: a Hamburgban rendezett nemzetközi versenyen az utolsó kövön múlott, hogy ezúttal „csak” ezüstérmet akasztottak a mieink nyakába.

Noha Hamburg nincs egy köpésnyire, a magyar curlinges fiúk minden bizonnyal szívesen jelentek meg újra a junior-világbajnokságot megelőző németországi felkészülési tornán, amelyen idén címvédőként vettek részt. A Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Tüske Milán összeállítású együttes ezúttal is megállíthatatlannak tűnt, a fináléban azonban a lehető legszorosabb módon szenvedett vereséget a németektől.

A fiúk is készen állnak a december 11-én rajtoló junior-vb-re Forrás: Magyar Curling Szövetség

A fiúk is készen állnak a december 11-én rajtoló junior-vb-re  •  Forrás: Magyar Curling Szövetség

„Érdekes, mert éppen azzal a német csapattal vívtuk a döntőt, amelyikkel nem is olyan régen Oberstdorfban egyszer már összeakasztottuk a bajszunkat – meséli Szarvas Gábor vezetőedző. – Sajnos ezúttal is legyőztek minket, de most a lehető legkisebb különbséggel, az utolsó end utolsó kövével tudtak csak felülkerekedni rajtunk – végül 6–5-re nyertek (a szerk.) –, ami bosszantó, mindenesetre megint sokat tanultak a fiúk, hiszen otthon ritkán játszanak ennyire szoros meccset.”

A finnországi Lohjában esedékes B ligás seregszemlén fiú- és leányválogatottak vehetnek részt. Hazánkat a korosztályos országos bajnokságot megnyerő UTE-s srácok, valamint a vasasos lányok képviselik – akik szintén jó előjelekkel várják a junior-vb-t. Szarvas Gábor szerint a mieink jól ismerik a világtól elzárt sportkomplexumot.

„A szállásra, ellátásra tavaly sem lehetett panaszunk, azt kell tudni a helyszínről, hogy az egész egy nagy sportkomplexum, tehát a figyelmünket biztosan nem csalja el semmi sem a curlingről. Vicces lenne, ha a fiúk megint összefutnának a németekkel, jóllehet, ugyanazzal a brigáddal nem tudnak, amelyik már kétszer is megverte őket az idén. Ritkaságszámba megy, hogy ők is a B ligában szerepelnek, nyilván azonnal vissza akarnak kerülni az elitbe. Oda, ahova magyar fiúcsapatnak még egyszer sem sikerült bejutnia. Sebaj, ezúttal is megpróbáljuk végrehajtani a lehetetlent.”

További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.