Curling: csak a németek akadályozták meg a junior fiúcsapat címvédését

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.06. 13:15
Címkék
A junior-világbajnokság előtti utolsó felkészülési tornáján is remekelt a fiúválogatott: a Hamburgban rendezett nemzetközi versenyen az utolsó kövön múlott, hogy ezúttal „csak” ezüstérmet akasztottak a mieink nyakába.

Noha Hamburg nincs egy köpésnyire, a magyar curlinges fiúk minden bizonnyal szívesenjelentek meg újra a junior-világbajnokságot megelőző németországi felkészülési tornán, amelyen idén címvédőként vettek részt. A Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Tüske Milán összeállítású együttes ezúttal is megállíthatatlannak tűnt, a fináléban azonban a lehető legszorosabb módon szenvedett vereséget a németektől.Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kalocsay Ottó, Gazdag Zsombor, Tüske Milán összeállítású együttes ezúttal is megállíthatatlannak tűnt, a fináléban azonban a lehető legszorosabb módon szenvedett vereséget a németektől.

A fiúk is készen állnak a december 11-én rajtoló junior-vb-re Forrás: Magyar Curling Szövetség
A fiúk is készen állnak a december 11-én rajtoló junior-vb-re Forrás: Magyar Curling Szövetség

A fiúk is készen állnak a december 11-én rajtoló junior-vb-re  •  Forrás: Magyar Curling Szövetség

„Érdekes, mert éppen azzal a német csapattal vívtuk a döntőt, amelyikkel nem is olyan régen Oberstdorfban egyszer már összeakasztottuk a bajszunkat – meséli Szarvas Gábor vezetőedző. – Sajnos ezúttal is legyőztek minket, de most a lehető legkisebb különbséggel, az utolsó end utolsó kövével tudtak csak felülkerekedni rajtunk – végül 6–5-re nyertek (a szerk.) –, ami bosszantó, mindenesetre megint sokat tanultak a fiúk, hiszen otthon ritkán játszanak ennyire szoros meccset.”

A finnországi Lohjában esedékes B ligás seregszemlén fiú- és leányválogatottak vehetnek részt. Hazánkat a korosztályos országos bajnokságot megnyerő UTE-s srácok, valamint a vasasos lányok képviselik – akik szintén jó előjelekkel várják a junior-vb-t. Szarvas Gábor szerint a mieink jól ismerik a világtól elzárt sportkomplexumot.

„A szállásra, ellátásra tavaly sem lehetett panaszunk, azt kell tudni a helyszínről, hogy az egész egy nagy sportkomplexum, tehát a figyelmünket biztosan nem csalja el semmi sem a curlingről. Vicces lenne, ha a fiúk megint összefutnának a németekkel, jóllehet, ugyanazzal a brigáddalnem tudnak, amelyik már kétszer is megverte őket az idén. Ritkaságszámba megy, hogy ők is a B ligában szerepelnek, nyilván azonnal vissza akarnak kerülni az elitbe. Oda, ahova magyar fiúcsapatnak még egyszer sem sikerült bejutnia. Sebaj, ezúttal is megpróbáljuk végrehajtani a lehetetlent.”

További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik