UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.19 19:43 Frissítve: 2019.10.19 19:44

Cselgáncs: Vég Zsombor és Sipőcz Richárd bronzérmes a junior-vb-n

Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) egyaránt bronzérmet szerzett a Marokkóban zajló junior-világbajnokság egyéni versenyének zárónapján. Richárd nem akármilyen skalpot szerzett a negyeddöntőben: az idei felnőtt-vb bronzérmesét, a dél-koreai Kim Min-dzsongot győzte le.

Sikeresen zárták junior cselgáncsozóink a marrákesi világbajnokságot. Szombaton három magyar volt érdekelt, s közülük ketten is dobogóra álltak.

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban

A 100 kilósok mezőnyében a Ceglédi VSE ifjúsági olimpiai bajnoki bronzérmes dzsúdósa, Vég Zsombor küzdött, nem is kezdett rosszul: az üzbég Akram Buranovot, valamint a brazil Lucas Limát is ipponnal legyőzve jutott a nyolc közé, ahol a törökök junior Eb-ezüstérmese, Mert Sismanlar várt rá. Az elődöntőbe jutás nem jött össze, ipponnal maradt alul a magyar, ám a vigaszágon folytathatta a harcot a medálért.

A szlovák Maris Fizel nem okozott gondot, így jöhetett az orosz Matvej Kanyikovszkij elleni helyosztó, amelyen esélyt sem adott: huszonöt másodperc alatt hátsó fojtást tett riválisára, és lekopogtatta, így az idei junior Eb-bronzérme mellé világbajnoki harmadik helyet is szerzett.

A kétszeres ifjúsági Eb-aranyérmes, felnőtt Grand Prix-versenyen harmadik Sipőcz Richárd (+100 kg) az amerikai Eric Kaljyant, a grúz Szaba Inaneisvilit, valamint − hatalmas bravúrral − az idei felnőtt-világbajnokság bronzérmesét, a dél-koreai Kim Min-dzsongot maga mögé utasítva jutott az elődöntőbe, ahol a már jól ismert némettel, Erik Abramovval nézett farkasszemet. Sipőcz ezúttal alulmaradt: wazarit és ippont érő technikát is csinált rajta a vetélytárs, Richárd tehát a harmadik helyért léphetett tatamira.

Ahogyan Zsombor, úgy Richárd is rendkívül magabiztos volt a helyosztón: egetverően nagy ipponnt dobott a belga Adouard Capellén, így szerezve meg a bronzérmet.

Árvai Péter (100 kg) az első ütközetet abszolválta, ám a folytatásban nem bírt a grúzok idei junior Európa-bajnokával, a későbbi ezüstérmes Ilja Szulamanidzével, így búcsúzott a versenytől.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.