UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.19 19:43 Frissítve: 2019.10.19 19:44

Cselgáncs: Vég Zsombor és Sipőcz Richárd bronzérmes a junior-vb-n

Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) egyaránt bronzérmet szerzett a Marokkóban zajló junior-világbajnokság egyéni versenyének zárónapján. Richárd nem akármilyen skalpot szerzett a negyeddöntőben: az idei felnőtt-vb bronzérmesét, a dél-koreai Kim Min-dzsongot győzte le.

Sikeresen zárták junior cselgáncsozóink a marrákesi világbajnokságot. Szombaton három magyar volt érdekelt, s közülük ketten is dobogóra álltak.

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban

Vég Zsombor bronzérmet ünnepelhetett Marokkóban

A 100 kilósok mezőnyében a Ceglédi VSE ifjúsági olimpiai bajnoki bronzérmes dzsúdósa, Vég Zsombor küzdött, nem is kezdett rosszul: az üzbég Akram Buranovot, valamint a brazil Lucas Limát is ipponnal legyőzve jutott a nyolc közé, ahol a törökök junior Eb-ezüstérmese, Mert Sismanlar várt rá. Az elődöntőbe jutás nem jött össze, ipponnal maradt alul a magyar, ám a vigaszágon folytathatta a harcot a medálért.

A szlovák Maris Fizel nem okozott gondot, így jöhetett az orosz Matvej Kanyikovszkij elleni helyosztó, amelyen esélyt sem adott: huszonöt másodperc alatt hátsó fojtást tett riválisára, és lekopogtatta, így az idei junior Eb-bronzérme mellé világbajnoki harmadik helyet is szerzett.

A kétszeres ifjúsági Eb-aranyérmes, felnőtt Grand Prix-versenyen harmadik Sipőcz Richárd (+100 kg) az amerikai Eric Kaljyant, a grúz Szaba Inaneisvilit, valamint − hatalmas bravúrral − az idei felnőtt-világbajnokság bronzérmesét, a dél-koreai Kim Min-dzsongot maga mögé utasítva jutott az elődöntőbe, ahol a már jól ismert némettel, Erik Abramovval nézett farkasszemet. Sipőcz ezúttal alulmaradt: wazarit és ippont érő technikát is csinált rajta a vetélytárs, Richárd tehát a harmadik helyért léphetett tatamira.

Ahogyan Zsombor, úgy Richárd is rendkívül magabiztos volt a helyosztón: egetverően nagy ipponnt dobott a belga Adouard Capellén, így szerezve meg a bronzérmet.

Árvai Péter (100 kg) az első ütközetet abszolválta, ám a folytatásban nem bírt a grúzok idei junior Európa-bajnokával, a későbbi ezüstérmes Ilja Szulamanidzével, így búcsúzott a versenytől.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.