utanpotlassport.hu 2018.07.02 16:08 Frissítve: 2018.07.02 16:15

Cselgáncs: túlteljesítették célokat ifjúsági versenyzőink az Eb-n

A fiú és a leány cselgáncsválogatott is elérte előzetesen kitőzött célját a szarajevói ifjúsági Európa-bajnokságon: egy érem és egy pontszerző hely. A +90 kilogrammos Sipőcz Richárd tovább növelte világversenyen szerzett dobogós helyezéseinek a számát. Immár kétszeres kontinensbajnok és ezüstérmes, valamint EYOF-győztes a fiú.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Véget ért Szarajevóban az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Sipőcz Richárd immár kétszeres ifjúsági Európa-bajnok

Sipőcz Richárd immár kétszeres ifjúsági Európa-bajnok

Sipőcz Richárd a +90 kilogrammosok mezőnyében lett Európa-bajnok, miután a fináléban két wazari értékű akcióval legyőzte a török Omer Aydint. A győri fiú ezzel a sikerrel immár kétszeres korosztályos kontinensbajnok és ezüstérmes, valamint EYOF-győztes.

„Szerencsére nem volt túlságosan meglepő Richárd sikere. Tudtuk, hogy nagyon jó állapotban van, az érem papírforma volt. A sorsolásán már lehetett látni, hogy illene eljutnia a döntőig. Sejtettük, hogy a török fiú esetleg törhet borsot az orra alá, de nagyon okosan oldotta meg a feladatot, megérdemelte a győzelmet” – vélekedett Bíró Norbert, az ifjúsági fiúválogatott vezetőedzője.

Bronzérmet szerzett a felnőtt magyar bajnok Nerpel Gergely a 73 kilósok versenyében, míg a sérüléséből nemrégiben felépülő Vég Zsombor a 90 kilogrammosok dobogójának a harmadik fokára állt fel.

Bíró a viadalt követően elmondta, hogy ha Zsombor nem sérül meg súlyosan – műteni is kellett ami  –, akkor jó eséllyel Európa-bajnoki címet ünnepelhetett volna. S nemcsak azt, mert ez esetben őt illette volna meg a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiai kvóta is. Így Nerpel Gergely veheti az argentínai repülőjegyet az Európa-kupa-sorozatban elért helyezéseinek is köszönhetően.

A fiúk viadalát hihetetlen orosz fölény jellemezte: nyolc súlycsoportból hat aranyat nyertek sportolók, a magyarok pedig az előkelő ezüstérmet szerezték meg a pontversenyben.

Bíró így értékelt oldalunknak az Európa-bajnokságot követően:

„Boldog vagyok, hiszen túlteljesítettük a várakozásokat, ami egy érem és egy pontszerző hely volt. Tulajdonképpen a mezőny erőssége nem hozott sok meglepetést, ugyanazok az országok domináltak, akik szoktak. Az oroszok óriási merítési lehetőségből gazdálkodhatnak, ezért ennyire sikeresek. Az érmesek mellett mindenképpen szeretném kiemelni Gombás Bálintot is, aki elsőéves ifjúságiként lett ötödik.”

A lányok is sikeresen teljesítették az előzetesen kitűzött célt, ami ugyanaz volt, mint a fiúknál. A 63 kilogrammos Özbas Szofi az itt megszerzett bronzérmével kvalifikálta magát az ifjúsági olimpiára.

Ötödik lett Czerlau Jennifer a 70 kilósok mezőnyében. Bejczi Zsuzsanna, a leányok vezetőedzőjének vegyes érzései vannak Jennifer teljesítményét illetően:

„Nagyon szépen küzdött egész nap. Mondhatni, túlnőtt önmagán, ezért büszke vagyok rá. Előzetesen nem várhattunk tőle érmet,  szombati formáját nézve azonban még az is sikerülhetett volna. Ugyanezt gondolom az ifjúsági világbajnok Varga Brigittáról is, aki remekül küzdött egészen az elsőszámú kiemelt horvát elleni mérkőzésig. Brigitta jól kezdte az ütközetet,  ám végül alulmaradt, ráadásul vigaszágra sem került.”

A magyar alakulat vasárnap ötödik lett a csapatversenyben, miután óriási küzdelemben maradt alul a bronzcsatában a törökök ellen.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.