Cselgáncs: Tóth Benedek egyszer győzött, Özbas Szofi nyeretlen maradt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.24. 14:45
Címkék
Az U23-as Európa-bajnoki harmadik Tóth Benedek (81 kg) egy győzelemmel, az ifjúsági olimpiai bajnok, junior-vb-aranyérmes Özbas Szofi (63 kg) pedig nyeretlenül búcsúzott a dzsúdósok tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-versenyén.

Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben Forrás: eju.net
Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben Forrás: eju.net

Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben • Forrás: eju.net

Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben Forrás: eju.net
Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben Forrás: eju.net

Tóth Benedek (kékben) a 32 között búcsúzott Izraelben  •  Forrás: eju.net

Utánpótláskorú magyar dzsúdós a tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Prix-verseny második, pénteki versenynapján léphetett tatamira először.Az olimpiai ezüstérmesHajtós Bertalantanítványa, az U23-as Eb-harmadik Tóth Benedek (81 kg) a világranglista 176. helyéről, 111 ponttal vágott neki az izraeli erőpróbának.

Nagy iramú, nehéz meccsen kezdett a szlovák Filip Stancellel (világranglista−62.) szemben. A fiúk egészen a golden score-ig jutottak, amelyből 1:47 perc után a magyar került ki győztesen: a szlovák dobást indított, amelybe a magyar ippont érően belefogta. A folytatásban hatalmas bravúr kellett volna a továbbjutáshoz, hiszen a japánok kiválósága, Marujama Goki következett. A papírforma alakult: hatalmas ipponnal a japán nyert 1:43 perc alatt, Tóth pedig a 32 között búcsúzni kényszerült.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, 2019-ben junior Európa- és világbajnok, U23-as Eb-aranyérmes Özbas Szofi (63 kg) 1081 pontot gyűjtött a felnőtt-világranglistán, ezzel a 45. helyre küzdötte fel magát. Feltehetően nem úgy alakultak a számításai Tel-Avivban, ahogyan azt eltervezte: a spanyol Isabelle Puche (49.) 1:44 perc után kopogtatta a Ceglédi VSE fiatalját, aki így búcsúzni kényszerült.

A szombati zárónapon az utánpótláskorúak közül Sipőcz Richárdért (+100 kg) és Vég Zsomborért (100 kg) szoríthatunk.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik