UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.17 20:01 Frissítve: 2019.11.21 17:54

Cselgáncs: tíz érem, közte négy arany a győri ifjúsági EK-viadalon

Négy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel megnyerte a csapatversenyt az ifjúsági cselgáncsválogatott a győri Olimpiai Sportparkban rendezett Európa−kupa-versenyen. A fiú- és a leányszakág vezetőedzője, Bíró Norbert és Bejczi Zsuzsanna értékelte a fiatalok szereplését.

Harminc ország 461 dzsúdósa lépett tatamira a győri Olimpiai Sportparkban, az ifjúsági Európa−kupa-viadalon, amelyen a hazai cselgáncsozók brillíroztak: négy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel az országok közötti lajstrom első helyén zártak.

Sáfrány Péter aranyérmes lett Győrött Forrás: EJU

Sáfrány Péter aranyérmes lett Győrött  •  Forrás: EJU

A magyarok közül Szegedi Dániel (66 kg) és Kőszegi Rebeka (48 kg) nem talált legyőzőre a szombati nyitónapon. Szegedi az ukrán Rosztiszlav Berezsnyijt, Kőszegi pedig az olasz Carlotta Parrinellót múlta felül az aranycsatában. Rajtuk kívül az újdonsült ifjúsági világbajnok, Mamira Luca (44 kg) és az ifi-Eb-ezüstérmes Farkas Bence (60 kg) állhatott a dobogóra, mindketten harmadikok lettek. Mamira immár eggyel magasabb kategóriában jeleskedett, csakúgy, mint az idei ifi vb-harmadik Kriza Anna, aki ezúttal az 52 kilósok között próbált szerencsét. Az ifjúsági leányválogatott mestere, Bejczi Zsuzsanna előzetesen előtt azt remélte, mindketten az első helyen zárnak Győrött.

„Az aranyérem egyiküknek sem sikerült, ettől függetlenül biztató jeleket tapasztaltam. Luca és Anna is jól mozgott, nem sokon múlt, hogy nem végeznek előbb. Anna egészen az elődöntőig menetelt, ott lefojtották, így − a szabályok szerint − nem léphetett tatamira a bronzcsatában. Emiatt szomorúak lehetünk kicsit” − mondta a szakember.

Vasárnap aztán még nagyobbat robbantottak a magyarok. A 90 kilós fiúk között például hazai döntőt rendeztek: Sáfrány Péter mérte össze a tudását Bertók Krisztoferrel, és wazari értékű akcióval végül Péter került ki győztesen.

Aranyérem került Farkas Szilvia (+70 kg) nyakába is, aki az aranycsatában a szlovén Nicki Norcicson kerekedett felül mindössze három másodperc alatt, ipponnal.

Ürügdi Dominik (73 kg) ezüstérmet ünnepelhetett, míg Szecsei Viktornak (73 kg) és Vit Lilinek (63 kg) a bronzmedállal kellett beérnie.

„A legkellemesebb meglepetést a két hetvenhárom kilós fiú okozta, hiszen ők ez idáig még egyszer sem állhattak Ek-verseny dobogóján. Dominik csak az idei Európa- és világbajnok, cseh Adam Kopeckytől kapott ki. A mezőny erőssége vegyes volt, lehetett találkozni nagyon komoly súlycsoportokkal és kicsit gyengébbekkel is. Farkas Bencének is örülök, hiszen súlycsoportváltást követően nyert érmet. A verseny előtt azt mondtam, hogy jó erőfelmérő azoknak a dzsúdósoknak is, akik még jövőre is ifik lesznek. Ezzel kapcsolatban van némi hiányérzetem, mivel közülük csak hárman állhattak dobogóra” − értékelt az ifjúsági fiúválogatott szakvezetője, Bíró Norbert.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.