utanpotlassport.hu 2019.02.22 11:13 Frissítve: 2019.02.22 11:21

Cselgáncs: szombaton kezdődik az ifjúsági ob Siklóson

Szombaton kezdődik ifjúsági cselgáncsozóink országos bajnoksága Siklóson. A megméretésen mintegy 250-300 fiatal léphet tatamira azért, hogy elhódítsa korosztálya bajnoki címét. Az indulók egyötöde nemrég a follonicai Európa-kupa-versenyt is megjárta.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Fiataljaink az egyik legfontosabb hazai versenyre készülnek. Mintegy 300 ifjú dzsúdóst várunk Siklósra – mondta Illés Sándor, a Magyar Judo Szövetség ifjúsági és serdülő koordinátora. A hétvégén a 2002-es, 2003-as és 2004-es korosztály méretheti meg magát, ugyanakkor a 2005-ös és 2006-os születésűek is elindulhatnak a versenyen. – A serdülőknek ez jó tapasztalat, ráadásul meglepetéseket is szerezhetnek. A kisebb súlyokban egy-két versenyző beleszólhat a mérkőzések kimenetelébe, de alapvetően az ifik viszik majd a prímet.”

A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát Forrás: allevents.in/gyor

A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát  •  Forrás: allevents.in/gyor

Létszám tekintetében a mintegy háromszáz versenyző reálisnak és szokványosnak mondható. Nagyjából az indulók egyötöde kirobbanó formában lehet, hiszen Follonica után lendületbe jöttek az ifjak.

„Akik nemrég részt vettek az olaszországi Ek-versenyen, valószínűleg az országos bajnokságon is jól fognak teljesíteni. Személy szerint a korábban az olaszoknál is remeklő fiatalokat várom a dobogóra, főleg, hogy a versenynek nagy jelentősége van, ez önmagában nem csak bajnoki cím – közölte Illés Sándor, majd hozzátette: akinek a nemzetközi versenyeken nem sikerül érmet szerezni vagy nem tud odaérni az ötödik helyre, az az országos bajnokságokkal szépíthet. – Az ob rangsor első emberét még lehet jelölni arra, hogy nemzetközi szinten is versenyezhessen, a magyar bajnoki cím megszerzése ugyanis dupla pontot ér.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.