HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.22 11:13 Frissítve: 2019.02.22 11:21

Cselgáncs: szombaton kezdődik az ifjúsági ob Siklóson

Szombaton kezdődik ifjúsági cselgáncsozóink országos bajnoksága Siklóson. A megméretésen mintegy 250-300 fiatal léphet tatamira azért, hogy elhódítsa korosztálya bajnoki címét. Az indulók egyötöde nemrég a follonicai Európa-kupa-versenyt is megjárta.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu „Fiataljaink az egyik legfontosabb hazai versenyre készülnek. Mintegy 300 ifjú dzsúdóst várunk Siklósra – mondta Illés Sándor, a Magyar Judo Szövetség ifjúsági és serdülő koordinátora. A hétvégén a 2002-es, 2003-as és 2004-es korosztály méretheti meg magát, ugyanakkor a 2005-ös és 2006-os születésűek is elindulhatnak a versenyen. – A serdülőknek ez jó tapasztalat, ráadásul meglepetéseket is szerezhetnek. A kisebb súlyokban egy-két versenyző beleszólhat a mérkőzések kimenetelébe, de alapvetően az ifik viszik majd a prímet.”

A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát Forrás: allevents.in/gyor

A siklósi országos bajnokságon mintegy 250-300 ifjúsági cselgáncsozó méretheti meg magát  •  Forrás: allevents.in/gyor

Létszám tekintetében a mintegy háromszáz versenyző reálisnak és szokványosnak mondható. Nagyjából az indulók egyötöde kirobbanó formában lehet, hiszen Follonica után lendületbe jöttek az ifjak.

„Akik nemrég részt vettek az olaszországi Ek-versenyen, valószínűleg az országos bajnokságon is jól fognak teljesíteni. Személy szerint a korábban az olaszoknál is remeklő fiatalokat várom a dobogóra, főleg, hogy a versenynek nagy jelentősége van, ez önmagában nem csak bajnoki cím – közölte Illés Sándor, majd hozzátette: akinek a nemzetközi versenyeken nem sikerül érmet szerezni vagy nem tud odaérni az ötödik helyre, az az országos bajnokságokkal szépíthet. – Az ob rangsor első emberét még lehet jelölni arra, hogy nemzetközi szinten is versenyezhessen, a magyar bajnoki cím megszerzése ugyanis dupla pontot ér.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.