K. B. utanpotlassport.hu 2019.09.13 16:51 Frissítve: 2019.09.13 17:10

Cselgáncs: Özbas Szofi junior Európa-bajnok!

Ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki címe után elsőéves juniorként szerzett aranyérmet a 17 éves cselgáncsozó, Özbas Szofi a vantaai kontinenstornán, a 63 kilogrammosok mezőnyében. A pénteki versenynap többi magyarja idő előtt búcsúzott a versenytől.

Megint megcsinálta! Ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok cselgáncsozónk, Özbas Szofi (63 kg) elsőéves juniorként nyerte meg a vantaai kontinenstornát. Pedig nem indult jól a szezonja... Három Európa−kupa-versenyen vett részt, és csupán egyszer állhatott fel a dobogóra, annak is a harmadik fokára.

Özbas Szofi junior Európa-bajnok lett Finnországban Forrás: MOB

Özbas Szofi junior Európa-bajnok lett Finnországban  •  Forrás: Szalmás Péter/MOB

Finnországban azonban másképp alakult. Pedig a sorsolása sem nevezhető kedvezőnek, hiszen egyetlen olyan dzsúdóssal sem találkozott, akinek ne lett volna korábban már érme világversenyen.

A Ceglédi VSE fiatalja a szlovénok kétszeres felnőtt Ek-bronzérmese, Zarja Tavcar ellen kezdte meg a menetelést; mindössze 1:44 perc alatt vágta oda ipponnal. A nyolcaddöntőben jöhetett az ifjúsági vb-ezüstérmes lengyel Natalia Kropska, akit háromszor intettek meg a bírók, a magyar tehát továbbjutott.

A nyolc között nem akárki következett: a négyszeres felnőtt cseh bajnok, U23-as világbajnoki második Renata Zachova, ám ő sem okozott különösebb gondot Szofinak, 3:19 percre volt csak szüksége a győzelemhez. Alig fél perccel bírta tovább a tatamin a szerb junior vb-bronzérmes Anja Obradovics; Özbas őt is ipponnal rendezte le, ezzel bejutott a döntőbe, ahol a németek ifjúsági világbajnoki harmadik helyezettjével, Anabelle Winziggel találkozott. A forgatókönyv gyakorlatilag ugyanaz volt: Szofi ipponnal nyert, és ismét Európa tetején tudhatja magát!

Ugyanebben a kategóriában Katzenmajer Kíra az első mérkőzésén kikapott a koszovói Laura Fazliutól, ezzel számára véget is ért az Eb.

Csakúgy, mint a két 81 kilós fiúnak, Rajkai Róbertnek és Tóth Benedeknek, akik szép reményekkel futottak neki a finnországi megméretésnek, miután az idén mindketten álltak felnőtt Ek-verseny dobogóján. A remeklés ezúttal nem sikerült, Rajkai az örmény Borisz Satverjannal szemben maradt alul, míg Tóthon a török Muhammed Koc fogott ki.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.