UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.12 13:56 Frissítve: 2020.10.12 14:10

Cselgáncs: nem lehetnek nézők a budapesti Grand Slam-versenyen

A koronavírus-járvány során megismert buborékba kerülnek a résztvevők az október 23-án rajtoló budapesti Grand Slam-viadalon, amelyen több utánpótláskorú cselgáncsozó lesz érdekelt; olyanok is, akik esélyesek a tokiói olimpiai kvótaszerzésre.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke és a fővárosi Grand Slam-viadal szervezőbizottságának első embere büszkén mondta el a judoinfo.hu-nak, hogy a hazai szövetség által kidolgozott protokollt vette át és bővítette ki a nemzetközi szervezet (IJF), így nagyrészt a saját szabályaink szerint bizonyíthatjuk a világnak.

Sipőcz Richárd bronzérmet nyert a 2019-es budapesti Grand Prix-versenyen Fotó: Tumbász Hédi

Sipőcz Richárd bronzérmet nyert a 2019-es budapesti Grand Prix-versenyen  •  Fotó: Tumbász Hédi

A sportág újraindulásának első igazán nívós eseménye lesz az október 23-án rajtoló, amely kiemelt pontozással játszik szerepet a 2021-es tokiói olimpia kvalifikációs sorozatban. Ennek megfelelően óriási az érdeklődés a budapesti esemény iránt, a hét végéig 81 ország 643 dzsúdósa adta le a nevezését, várhatóan három teljes szállodát megtöltenek a résztvevők – no és a szervezők, ugyanis csak az léphet be a Papp László Budapest Sportaréna területére, aki a „buborékba” bekerült.

A külföldről érkezők csak két érvényes koronavírusteszttel akkreditálhatnak, és ezt követően – már a helyszínen – egy újabb COVID-teszt vár rájuk. Az eredmény érkezéséig (ez várhatóan huszonnégy órán belül megtörténik), nem hagyhatják el szállodai szobájukat. Amennyiben a teszt negatív eredményt mutat, bekerülnek a buborékba.

A szállodát és az edzésnek, illetve a versenynek helyet adó csarnokokat ezután sem hagyhatják el; aki megsérti az előírásokat, azt azonnal kizárják. A bezártságot a szervezők igyekeznek enyhíteni, a Danubius Hotel Arena és az aréna között teljesen lezárható területen amolyan Grand Slam Falut alakítanak ki a sportolóknak és az edzőiknek; itt tölthetik majd el a szabadidejüket

A helyszínen nem lehetnek jelen a nézők, de televíziós közvetítés lesz. Magyarországon az M4 Sport tűzi műsorára a tornát, de a világ több mint száznyolcvan országában képernyőre kerülnek a Budapesten történtek.

Noha a szövetség hivatalosan még nem tette közzé a résztvevő magyar keretet, abban szinte biztosak lehetünk, hogy a tokiói olimpia kvótaszerzésre is esélyes, 19 éves Sipőcz Richárdért (+100 kg) és a 18 éves Özbas Szofiért szoríthatunk. Előbbi a 36., utóbbi pedig a 34. a világranglistán.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.